עזרה בנושא שיפוץ דירה

אילb

New member
עזרה בנושא שיפוץ דירה ../images/Emo101.gif

ליושבי הפורום שלום רב אחרי שראיתי דירות רבות בתל אביב (לקניה), החלטתי לקנות דירה זולה ולשפץ אותה (המפרט שאני מחפש הוא דירת 2 חדרים מרווחת ומוארת בעלת פוטנציאל לשיפוץ במחיר של 155,000 $ בערך) אשמח להשתמש בנסיונכם בשני נושאים 1. האם מומלץ לקנות ולשפץ, או אולי עדיף לשלם יותר ולקנות דירה משופצת לטעמי ולחסוך את כאב הראש (והגב) 2. על איזה סכום מדובר? הכוונה שלי היא לעשות שיפוץ כללי ויסודי הכולל החלפת תריסולים בחלונות, שיפוץ יסודי של חדר האמבטיה, מטבח חדש, שבירת קיר והחלפת תאורה (בקיצור לקחת חורבה ולהפוך אותה לבונבון) על איזה סכום מדובר (בערך) 10,000 $ 20,000 $ 30,000 ???? כל פיסת מידע תוכל לעזור לי אודה לכם מאוד על עזרה איל

artmichel

New member
שיפוץ דירה

היי איל אני משוכנע שיש לי הרבה מה להגיד לך בנושא ואשמח לעזור לך ולייעץ צור עימי קשר 715044-051 אדריכל מישל אסולין.

mamonako

New member
עלות מול תועלת.

עלות הדירה לפני השיפוץ+עלות השיפוץ+עלות כאב הראש מול עלות דירה משופצת אולי חדשה צרי קשר אשמח לפרט

יעלי2

New member
פירוט באותו ענין../images/Emo70.gif

מובן שיש פה בעלי מקצוע שרוצים שהשואל יקבל מידע רציני ישירות מולם. אבל (לדוגמא) גם אני מתלבטת באותה שאלה בדיוק. אז אולי בנוסף למיילים ולמסרים הפרטיים, תקדישו במהלך שהותכם בפורום, קצת זמן ואנרגיה כדי לפרט לכולם כאן את דעתכם. אפילו אם לא תכנסו לפירוט רציני זה יתן קנה מידה ורעונות. יש לי הרגשה שבשביל מה הפורום אם לא כדי לחלוק מידע?

mamonako

New member
פרוט הסבר עלות מול תועלת

השאלה בראש השירשור שואלת האם כדאי לקנות דירה חדשה מהקבלן במחיר יקר או לחילופין לקנות דירה יד שניה הזקוקה לשיפוץ במחיר נמוך ???? כמו הרבה שאלות בכלכלה הפיתרון הוא בכלל של "עלות מול תועלת". אם התועלת שלי מפעולה מסויימת גדולה יותר מהעלות של אותה פעולה אש אני יעדיף את התועלת. אני יסביר בדוגמא: נניח שדירת 3 חדרים חדשה בת"א עולה 300000 דולר. דירה בביניין מקביל ישן יותר בעלת אותו מספר החדרים עולה 250000 דולר. עלות השיפוץ של הדירה הישנה 30000 דולר. מה עדיף ? הדירה החדשה או הישנה. אנו חוסכים 20000 דולר . התועלת שלנו היא 20000 דולר. העלות שלנו היא כאב הראש והטירחה שבשיפוץ. כל אחד מאיתנו מעריך את כאב הראש והטירחה באופן שונה. לי כאב הראש מוערך ב 5000 דולר ולאחר 10000 דולר ולאחר 30000 דולר כל עוד אני מעריך את כאב הראש בפחות מ 20000 דולר אש כדאי לי את הדירה הישנה. אם אני מעריך את כאב הראש ביותר מ 20000 דולר אש כדאי לי את החדשה כלל זה נקרה "עלות מול תועלת "

mamonako

New member
פרוט-הסבר עלות מול תועלת.

השאלה בראש השירשור שואלת האם כדאי לקנות דירה חדשה מהקבלן במחיר יקר או לחילופין לקנות דירה יד שניה הזקוקה לשיפוץ במחיר נמוך ???? כמו הרבה שאלות בכלכלה הפיתרון הוא בכלל של "עלות מול תועלת". אם התועלת שלי מפעולה מסויימת גדולה יותר מהעלות של אותה פעולה אש אני יעדיף את התועלת. אני יסביר בדוגמא: נניח שדירת 3 חדרים חדשה בת"א עולה 300000 דולר. דירה בביניין מקביל ישן יותר בעלת אותו מספר החדרים עולה 250000 דולר. עלות השיפוץ של הדירה הישנה 30000 דולר. מה עדיף ? הדירה החדשה או הישנה. אנו חוסכים 20000 דולר . התועלת שלנו היא 20000 דולר. העלות שלנו היא כאב הראש והטירחה שבשיפוץ. כל אחד מאיתנו מעריך את כאב הראש והטירחה באופן שונה. לי כאב הראש מוערך ב 5000 דולר ולאחר 10000 דולר ולאחר 30000 דולר כל עוד אני מעריך את כאב הראש בפחות מ 20000 דולר אש כדאי לי את הדירה הישנה. אם אני מעריך את כאב הראש ביותר מ 20000 דולר אש כדאי לי את החדשה כלל זה נקרה "עלות מול תועלת "

אילb

New member
אבל... מה בעצם המחיר???

מישהו פה עשה פעם שיפוץ כזה? (חורבה 2חדרים לדירה משופצת מהיסוד) אני יודע שאין גבול להוצאות, ושכל אחד משקיע ע"פ יכולתו וטעמו אבל בכל זאת, אולי יש כאן אנשים שעשו שיפוץ מהסוג הזה בהשקעה ממוצעת, ויכולים לשתף אותי בעלות כדי שאני אוכל לעשות את חשבון העלות מול התועלת (אני פשוט לא יודע מה מחיר העלות!) על מה מדובר? (בכללי) 10,000 $ 20,000 או יותר? (ההבדלים ביניהם משמעותיים!)

mamonako

New member
תלוי ????

עלות השיפוץ משתנה מאוד כפונקציה של המפרט . עלות תיכנון. עלות הריסה+פינוי עלות בניה עלות ריצוף עלות חשמל עלות אינסטלציה עלויות צבע דוד שמש שוש חשמלי עבודות נגרות חומרים שונים אלומיניום מסגרות עלות פיקוח. וכולי וכולי......... פנה לאדריכל שיכין תוכנית מפורטת. העבר את התוכנית למספר קבלנים. ותקבל הערכת מחיר. האדריכל יפנה אותך לקבלנים וליועצים שונים. מקסימום עלות לשיפוץ רציני. אבל מקסימום מקסימום. 40000 דולר .

אתי@

New member
אני אישית מעדיפה לשפץ כי זה מאפשר

לך לקבל דירה שהיא לטעמך ולא לפי טעמם של הדיירים הקודמים. אנחנו שיפצנו וזה היה אמנם כאב ראש, אבל זה היה שווה את זה...

למעלה