עזרה בניסוח מכתב התפטרות

Dimaya

New member
עזרה בניסוח מכתב התפטרות

התפטרתי. אחרי התלבטות גדולה מאוד, אחרי הפחד העמוק כל-כך של לצאת ממעגל התעסוקה - החלטנו בן-זוגי שאני לא אחזור לעבודה לאחר "חופשת" לידה. היה בי איזשהו חלק קטן, שחשב שלאחר שנתיים של עבודה מסורה למרות ההבטחות שהובטחו לי בתחילת דרכי ולא מומשו - כשישמעו שאני עוזבת - יגידו "רגע-רגע, כדאי לנו להציע לה משהו כדי שתשאר!" - זה לא קרה. טוב, נו. משטר קפיטליסטי. כל אחד הוא בר תחליף. רק הקלות שבה זה נעשה - קצת צורמת. אבל - לא נורא. אני לא מתכוונת לשקוע ברחמים עצמיים בגלל מקום עבודה שלא שווה את זה. מגיע לי יותר טוב. לבנאדם עם תואר שני מגיע להשתכר יותר מ-4000 ש"ח בחודש ברוטו תמורת יום עבודה של 9 שעות + 3 שעות נסיעה ביום. רק חבל שלקח לי שנתיים להבין שזה לא רק "תקופת ניסיון" והמצב לא ישתפר. טוב, אז אחרי שבכל זאת התבכיינתי קצת - אני באמת צריכה עזרה בניסוח מכתב התפטרות "לצורך טיפול בילד". תודה.

בלינקה

New member
זה צריך להיות לקוני

לכבוד ____________ הנדון: התפטרות לשם טיפול בתינוק הריני להודיעכם על התפטרותי, שתיכנס לתוקף ביום ________________. ההתפטרות היא על מנת שאוכל לטפל בילדי שנולד ביום _________________. וכל הכבוד על ההחלטה האמיצה!

בימבילי

New member
את מתכוונת להגיש תביעה

לדמי אבטלה מביטוח לאומי? כי אם כן, נוסח המכתב שבלינקה הציעה (שהוא מעולה למקום העבודה) לא רלבנטי להגשת התביעה. אם תצטרכי עוד פרטים - אני אשמח לעזור. חוץ מזה - נראה שהחלטת החלטה שמתאימה לך ואין לי ספק שדלת טובה בהרבה תפתח ממקום אחר. בהצלחה!

בלינקה

New member
תעזרי בכל מקרה?

כולל פירוט של הסיבות? אני אשמח להשכיל

בימבילי

New member
בטח.

מכתב התפטרות מהעבודה (לצורך קבלת פיטורים) מכיל את הנוסח שההתפטרות היא למען טיפול בילד. מצד שני, "מובטלת" היא מי שרוצה ויכולה לעבוד, אבל לא מוצאת עבודה ולכן מבקשת את עזרת המדינה בחיפוש עבודה. אם את נשארת בבית עם הילד שלך - משמע שאת לא יכולה וגם לא רוצה לעבוד - כך שאת לא עונה להגדרה של מובטלת ולא זכאית לדמי אבטלה. אם את רוצה "להנות" מכל העולמות - לבטוח לאומי יש להגיש מכתב שמנוסח אחרת.

רות י

New member
אבל איך אפשר להתפטר בעצמך, באמצעות

מכתב מנוסח וחתום על ידך, ובו זמנית לטעון שאת פוטרת? שהרי רואים התפטרות כפיטורים רק לצורך פיצויי פיטורים במקרה שזה עקב הלידה? אשמח אם תאירי את עיניי.

בלינקה

New member
בדיוק (ועוד קצת)

את הרי מודיעה שאת מתפטרת לצורך טיפול בילד בשביל שתקבלי פיצויי פיטורים. בשביל לקבל דמי אבטלה את צריכה מכתב פיטורים מהמעביד. והאמת, שאני לא אוהבת את זה. מסריח.

בימבילי

New member
את יכולה לקבל דמי אבטלה גם

אם את התפטרת, ובלבד שעברו 90 ימי המתנה הנדרשים בחוק (ושאת עונה על ההגדרה כאמור). מה הכוונה - מסריח?

בלינקה

New member
חשבתי שאת מדברת על אבטלה מיד

שזה מסריח בעיני. לוותר על מקום עבודה מרצונך ועוד מיד לקחת מכספי המדינה. זו רמאות בעיני, ויצא לי לראות כבר כמה משתתפות בפורומים השונים שבדקו איך לעשות את זה. שכחתי את עניין ה-90 ימים, שזה חוקי.

jesenia

New member
כספי המדינה?

עד כמה שאני יודעת מי שעובדת משלמת ביטוח לאומי. אם נותנים דמי אבטלה לאם שהתפטרה כדי לטפל בילד (ונותנים), זו לא רמאות.

בלינקה

New member
מובן שכן

מי שלא יכול להרשות לעצמו מבחינה כלכלית שלא לעבוד, שיעבוד. אם את רוצה לשבת בבית ולגדל את הילד, ועזבת את העבודה בשביל זה, חזקה עליך שאת יכולה לעמוד בנטל הכלכלי מבלי להיתלות במשאבים חיצוניים, כגון דמי אבטלה. לזכירך, המטרה של דמי האבטלה היא לסייע ולתמרץ את אלו שאינם עובדים למצוא עבודה בעזרת לשכות התעסוקה (לא, הן לא קרויות "לשכות האבטלה").

jesenia

New member
אם המדינה החליטה החלטה אסטרטגית

לא לתמוך באמהות היוצאות לעבודה (ולא להכיר במטפלת כהוצ' מוכרת, אי עידוד מקומות עבודה להיות ידידותיים להורים ואמהות מניקות, וכו') אני רואה את זה כלגיטימי שההחלטות שלי יתמכו ע"י כספים (לא מועטים) שאני משלמת במהלך חיי. העובדה היבשה היא שאמהות שהתפטרו זכאיות לדמי אבטלה, לא מבינה מה לא ראוי בעיניך - לנצל את הזכות שניתנה לנו? לשכות התעסוקה, לידיעתך, מצטיינות בלספור מובטלים ולאכול כספי ציבור. הרבה תעסוקה אין בהם (להם?). ובאשר לתמריץ שדמי האבטלה מהווים - את מקבלת אותם כל עוד את לא עובדת, לא?

בלינקה

New member
למדינה יש משאבים מוגבלים

והיא החליטה לא לממן את מי שבוחר לשבת בבית. מי ש*בוחר* לשבת בבית אבל מעמיד פנים שהוא מחפש עבודה (ולבוא ללשכת התעסוקה זה אמור להיות בשביל לחפש עבודה) מרמה. והוא מרמה על חשבוני ועל חשבונך. אני עשיתי את השיקול הכלכלי שלי וחזרתי לעבודה שלושה וחצי חודשים אחרי הלידה, למרות שרציתי להישאר יותר. לא היתה לי ברירה מבחינה כספית. ואחר כך פיטרו אותי, ואני מחפשת עבודה כבר שלושה חודשים. אני זכאית לדמי אבטלה במשך מאה ימים. זה הכל. אולי אם מי שהיתה בוחרת לשבת בבית (ועוד כמה, אמהות הן לא המרמות היחידות, והייתי רוצה לחשוב שגם לא הרוב) לא היתה לוקחת את כספי המדינה (שהם גם הכספים שלי, אגב, מתשלום דמי ביטוחת לאומי שלי), אני, שנזקקת באמת ולא עובדת שלא מרצונה, יכולתי לקבל מימון לתקוםה קצת יותר ארוכה, כי מסתבר שלא כ"כ קל לחזור למעגל העבודה.

orlyfu

New member
אני לא מבינה, ביחס למעביד,

מה סיבת הפיטורין חשובה? אם לאדם יש פוליסת ביטוח מנהלים, ובה פיצויים, אם למעסיק יש רצון טוב, הוא ישחרר את הכסף ואם לא אז לא. ואם לאדם אין פוליסה כזאת, אז המעסיק ממילא לא חייב כלום כי העובד הולך מרצונו. אני טועה?

בלינקה

New member
אם יש פוליסה, ואם היא התחילה לצבור

עם תחילת העבודה, ואם למעסיק יש רצון טוב, אז זה לא משנה. אבל אם הביטוח התחיל לצבור לפיצויים רק אחרי שנה, למשל, או אם אין ביטוח בכלל, אז המעביד לא חייב לשלם פיצויי פיטורים לאדם שהתפטר, אלא רק לאדם שפוטר. לעומת זאת, על פי חוק, אשה שמתפטרת בתוך 9 או עשרה חודשים מלידה על מנת לטפל בתינוק, זכאית לפיצויי פיטורים למרות שלמעשה התפטרה ולא פוטרה.

isidora

New member
גם התפטרתי וגם קיבלתי אבטלה

התפטרתי ממקום העבודה וקיבלתי מהם פיצויים (גם בגלל שעזבתי כדי לטפל בילדה שלי וגם בגלל שכך נוהגים שם בכל מקרה - מי שעוזב מקבל פיצויים בין אם פוטר ובין אם התפטר) אני חותמת אבטלה מאז שהתפטרתי אבל מכיוון שהתפטרתי אני "מעוכבת" ל 90 יום וזכאית ל 100 ימי אבטלה. חשוב: צריך לחתום במהלך כל התקופה, העיכוב מתחיל רק ברגע שאת מתחילה לחתום (יעני חותמת 190 יום ומקבלת רק על ה 100 האחרונים)

sael

New member
כשאני התפטרתי מאותה סיבה

כתבתי במכתב שהריני להודיע על התפטרותי עקב שעות עבודה מרובות שאינן מותירות לי מספיק זמן פנוי עם בתי התינוקת, וברצוני להקדיש זמן רב יותר לגידולה. נראה לי נוסח טוב- לא קונקרטי מדי אבל שברור ממנו שזו הסיבה להתפטרות. שיהיה בהצלחה!!!

למעלה