עזרה בניקוד

mluggy

New member
עזרה בניקוד

המילה קהלים (רבים של קהל) - האם קיימת בכלל? ואם כן, איך מנקדים אותה? האם קמץ בק' או סגול/צירה? תודה רבה!

mluggy

New member
תודה איתי, ובתרגום חופשי לאנגלית

האם היית רושם kealim?

אִיתַי

New member
מה ההבדל?

אני התייחסתי ל-k כעיצור ק', ולכן לא הבחנתי בין k לבין q.

אלמרה

New member
אהה! זו בטח האקדמיה אשמה במופעי

הביזיון של האות Q במקומות כה רבים בשלטי התעבורה, שלא לדבר על חוסר העיקביות... אבל בטח דנתם בפורום הזה בסוגיה זו ולרוב הציבור זה הרי ממש לא משנה. אני רק חש אי נעימות ומבוכה רבה כאשר אני מסיע אדם זר וכבר מנתב"ג עד הרצליה נספרו על ידי כמה עשרות שלטים מאירי עיניים עם היגוי מביש הכולל Q בכל מקום בו אמורה להיות C או K. ובכלל מדוע היו צריכים להשתמש במעין שפת ג'יבריש כזו ולא באנגלית פשוטה ומובנת לכל? ויסלח לי עובד האקדמיה, אין זו תלונה נגדו חלילה.

אלמרה

New member
מפתיע אותי, אך לדעתי יש לפתוח דיון

על כל נושא השילוט של משרד התחבורה-מע"צ (השד יודע מי אחראי על זה בארץ). בכל מקום בעולם הכלל הנוהג הוא שילוט בשפת המקום ולכל היותר גם באנגלית. אצלנו אולי מתוך נסיון להיות יותר זרים ומוזרים, לא מסתפקים בשפה בינלאומית למען הקל על הזרים הנוהגים בכבישי הארץ אלא אף מערימים עליהם ועלינו קושי נוסף. "תרגום" המילה "קסם" מופיע בשלטים שבצומת "קסם" ובקרבתה, בשלושה מופעים שונים ועבורי זהו קסם בפני עצמו. לא חסרות דוגמאות נוספות, זה לבנטיני, מטופש, מבזה ומביש שלא לדבר על מבלבל ומטעה.

or99

New member
מצד שני...

האקדמיה רוצה לעשות בידול בתעתיק של ק' וכ'. בד"כ יש אחידות בשלטים של מע"צ.

friend9

New member
הכתיב לפי האקדמיה -

הכתיב לפי האקדמיה הוא הגיוני, מתאים לקוראי רוב השפות האירופיות, וחד משמעי. חד משמעי - משמעו שלכל שם יש רק צורת כתיבה לועזית אחת. לאירופי קל יותר להתמצא בשמות המקומות בישראל מאשר במדינות אירופה שאינן כותבות בשפתו. (להערכתי, אנגלי זקוק לשבועיים ויותר כדי ללמוד לבטא שמות גרמניים.) מי שמעיין בכללי התעתיק מכתב עברי לכתב לאטיני, יכול תוך 8 דקות לשלוט בכללים כאילו ידע אותם מבטן אמו. וגם המחיר השערורייתי של הכללים (שקל אחד, כולל דמי משלוח) מקל קצת על העניין. הצרה היא שהרשויות אינן מקיימות את החוק ואינן מקפידות על כתיב לועזי נכון. גם המקפידים מנצלים היתר מתקופת מכונות הכתיבה הישנות ואינם מסמנים נקודה או קו לציון חי"ת וצד"י.

למעלה