עזרה בניתוח מתכון

עזרה בניתוח מתכון

האם אתם מכירים אתר נוסף לניתוח מתכונים חוץ מFoodDictionary ?
הוא נתקע לי ולא מצליח לחשב את המתכון הבא:

2 כוסות קמח לבן
1 כוס קמח כוסמין
3/4 כוס שמן קנולה
1 אבקת אפיה
1 סוכר וניל
1 כוס שמן קנולה
2 כפות קקאו הולנדי
2 כפות קפה נמס
1 כוס סוכר
100 גרם שוקולד מריר
5 ביצים

עוגה שחולקה ל42 מנות.

אני אודה לעזרתכם
 
טוב, עליתי על הבעיה

היה כתוב אותו מצרך פעמיים. (שמן)
כיוון שהעתקתי את המתכון שהיה כתוב בנפרד מצרכים לבצק ולקרם.

עד שתהיה לנו משאבה שניתן לה נתונים בגרמים
אני שמחה שיוצא לי מאכלים שמנה אחת שלהם היא מנה עגולה של פחמימה (15 גרם) זה מקל עלי את החישוב של האינסולין.
ואכן, העוגה הזאת, כל פרוסה שלה היא בדיוק מנה.
(חלק מהסוכר שהיה במקור הומר לסטיביה)
 

IrisPeleg

New member
נהדר

תשתמשי בשוקולד 70% פולי קקאו ומעלה וזה יהיה עוד יותר טוב.

האם השוקולד משמש לציפוי או בעוגה עצמה?

בגדול:

כוס קמח: 91 גרם פחמימות
כוס סוכר:199 גרם פחמימות
שוקולד רגיל: 64 גרם פחמימות
שוקולד 70% פולי קקאו: 30-40 גרם פחמימות (תלוי בסוג)

המרכיבים האחרים לא משמעותיים.

כלומר רק מהקמח והסוכר יש 381 גרם פחמימות.
גם אם מדובר בשוקולד רגיל (וחבל שכך), ומחלקים את המתכון ל-28 מנות בכל מנה יש 15 וקצת גרם פחמימות.

בהצלחה ובתאבון
 
אם העוגה טעימה,תנסי לעשות שינוי בריא במתכון -

את הרי פילפלית..

במקום 2 כוסות קמח לבן - חצי כוס קמח + חצי כוס קורנפלור.
במקום 1 כוס סוכר - לעבור רק לסטיביה או כל ממתיק מועדף.
5 ביצים - חצי מהכמות מספיק (התרנגולות קורעות את התחת, לא?)
ניתן להגדיל את כמות השוקולד במקביל להגדלת אחוזי הקקאו. שוקולד בלגי מתאים.

בכל מקרה תספרי איך יצאה העוגה.
 
למעלה