עזרה בניתוח תאורטי

loomer4

New member
עזרה בניתוח תאורטי

אהלן חבר'ה, אני זקוק לעזרתכם
בסביבות חודש מרץ אני מופיע ברסיטל של חבר שלי (בסיסט) שרצה שאני אנגן איתו את הקטע unpuity road של פאט מת'יני וגם אאלתר עליו, את הקטע אני מכיר בעל פה כבר שנתיים, אבל מעולם לא למדתי לנגן אותו וגיליתי שהקטע הזה שובר ביצים רציני. אני עשיתי לו ניתוח טונאלי די יבש, אבל התוצאות יצאו מאוד לא נוחות ומסורבלות, חשבתי אולי תוכלו להציע רעיונות למי שהתעסק עם הקטע בעבר או למישהו שיש רעיונות מעניינים לאילתור עליו. האקורדים הולכים כך (משמאל לימין, סידרתי את האקורדים לפי כמות ההפסקות במלודיה בקטע, מעיין פסקאות, בעיקרון הם אחד אחרי השני): A B\A E#11 Gm7 D7\A Bbm Ab6 Gbmaj7 Gm Bm A6 C#m B6 Amaj7 E G#m F#6 Emaj7#11 זה בעיקרון חלק A, חלק B הרבה יותר פשוט ואיתו אני מסתדר. כמובן שאני אוציא את הסולו של פאט מת'יני עליו ואנתח מלודית, אבל בכל זאת חשבתי לבקש עזרה
אוריה.

GustavM

New member
יש פורום הרבה יותר מתאים...

אם בניתוח תאורטי עסקינן - אולי כדאי שתנסה גם בפורום "תיאוריה במוזיקה"....

CAB2

New member
הממ..

השאלה היא מה אתה שואל בעצם? "להציע רעיונות" הכוונה זה לנתח לך את זה\להמליץ על סולמות(שזה אותו דבר בדיוק)\לתת לך פראזות?! אני לא חושב שלהוציא את הסולו זו הדרך ללמוד לאלתר אבל זו בטוח הדרך ללמוד לחקות, קצת מוציא מהעניין המוזיקלי וה"ג'אז" שבנגינה, אבל אם זאת נראית לך דרך לגיטימית אז זה יפתור לך את עניין הניתוח.

למעלה