עזרה בנסיון להבין את מה שקורה אצלי

Dave1972

New member
עזרה בנסיון להבין את מה שקורה אצלי

רק בשבוע שעבר סיפרתי לכם על הפעם הראשונה שקיבלתי תוצאה מתחת ל-100 מאז שאני מודד את עצמי.
כתבתי כבר בפוסט ההוא שייתכן שזו איזו אנומליה או סטית תקן נורמלית בבדיקת המכשיר עצמו ולא באמת עדות על תהליך טוב שעובר עלי.
אז אמרתי. מאז מדדתי תוצאות מתחת ל-100 (אבל מעל 95) עוד שלוש פעמים. אז זה כבר לא מקרה. זו מגמה. ואני מברך עליה.
פעם נוספת היתה בשש בבוקר היום. לא אגיד לכם מה היתה התוצאה כרגע.. אני כבר לא מבין מה קורה אצלי וצריך את העזרה שלכם.

בשביל לתת לכם את כל הרקע, אתחיל מאתמול בצהריים. בעצם נתחיל ברקע - אני לוקח 2 גלוקומין ביום. צהריים וערב אחרי הארוחות.
אתמול בצהריים אכלתי חזה עוף עם ירקות מבושלים, סלט כרוב עם 2 כפות (גדושות) של חומוס וטחינה. לאחריו - גלוקומין.
בסביבות 17:00 - שני תפוחי עץ.
בסביבות 19:00 מדדתי. יצא 113. אחלה תוצאה מבחינתי.
לאחר מכן יצאתי לריצת 10 הק"מ שלי (אחת מתוך 3 פעמים בשבוע).
חזרתי ואכלתי ככה בקטנה - 5 פריכיות אורז עם קרם שמנת של טרה ופרוסת גבנ"צ אחת.
חשבתי שבזה גמרתי את הארוחה של הערב. אבל אז התחשק לאשתי מנדרינה. אז הצטרפתי אליה. היא מנדרינה ואני מנדרינה.
חשבתי שסיימתי. אבל אז אשתי רצתה קפה. והצטרפתי אליה. עם עוגיה של פסח. מצופת שוקולד. הצטרפתי אליה. איזה 3 עוגיות. בקטנה נו.
אשתי נרדמה. לא הצטרפתי אליה. במקום, צירפתי לקפה חצי חבילת פתי בר וניל. מת על זה כשאני טובל בקפה (אבל היי! לא שתיתי עם חלב בגלל הגלוקוז! מה, השתגעתי? שתיתי עם חלב שקדים!).
ואז באמת זהו. ראיתי אחלה סרט שנגע לי בכל הנקודות בגוף (בין כוכבים, מומלץ!) והלכתי לישון.
כן. בלי לקחת את הגלוקומין. שכחתי.
התעוררתי מבועת. כל מה שאכלתי בערב ולא לקחתי גלוקומין! שאלוהים ישמור אותי. בטח הסוכר מרקיע שחקים!
מדדתי. שמתי את טיפת הדם על הסטריפ וזרקתי את הגלוקומטר למדיח מפחד שיתפוצץ מהתוצאה. אבל אחרי הצפצופים הרגילים נהיה שקט. בחרדת קודש הסתכלתי על התוצאה. 96!
התוצאה השניה הכי טובה שלי אי פעם!
יצאתי לתפילה ולאורך כולה שאלתי את עצמי אם הגלוקומטר אולי תקול. אז שעה לאחר הבדיקה ההיא, כשחזרתי הביתה, החלטתי לבדוק שוב. ציפיתי שהבדיקה תהיה גבוה יותר בגלל שהתחלתי את פעילות היום. לא ציפיתי שוב ל-96. ובאמת היה 103. מה שמאשש שהתוצאה הראשונה כנראה היתה נכונה ולא מדובר בגלוקומטר תקול.

אז איך זה? מישהו יכול להסביר את זה? יכול להיות שהגלוקומין לא עוזר לי בכלל? או שאולי עם הקלוגומין הייתי אפילו נמוך מ-96?

שלא תבינו, אני מאושר מהתוצאה, בעיקר לאור מה שאכלתי (כן, אני יודע שאני לא בסדר). אבל מוזר לי.
 
השערות

1. אם אתה בדכ בסדד הגוף מתחזר ומתגבר על מצבים כאלו. מה שהיה אתמול היה לא נורא בכלל.
2. דווקא ארוחת לילה משפרת את המצב בד"כ. הכבד לא צריך להתחיל לעבוד בלילה. זה בעצם עדיף

בהצלחה
 
לא רע בכלל

לא אמרתי שזה טוב אבל קורה שסוטים מהדרך. בעיקר אם מתנזרים יותר מידי וזה צריך להיות תמרור אזהרה.

שמעתי כבא על כאלו שיורדים על עוזה עם קרם, חבילה שוקולד או חצי אבטיח.
ואפילו גרועים מאלו.

העיקר שחזרת למסלול
 

oritta17

New member
לאיריס ,,שמעתי על "זיווה" ,אבל מה זה "עוזה " ?

בוודאי זו טעות בהקלדה.
 

tulkin

New member
אתה סוכרתי סוג 2

הבעיה שלך היא תנגודת אינסולין. התנהלות נכונה לאורך זמן מקטינה תנגודת אינסולין, למרות שיש מרכיב תנודתי בתנגודת, עיקרה הוא תופעה די יציבה, ואז חריגה נקודתית לא צפויה לשנות הרבה. אם התנגדות קטנה לאור התנהלותך הנקודתית הבעייתית לא אמורה לפגוע בתוצאה. הגוף יצליח להתמודד איתה (כמובן בתנאי שהיא יוצאת דופן - אם זה יחזור לעתים קרובות מדי, תנגודת האינסולין תעלה חזרה). איריס צודקת גם שכשמדובר בלילה, שזה הזמן שבו בד"כ הכבד עובד ומייצר סוכר אם צריך (ולעתים גם אם לא צריך), אז שוב, בהנחה שההתנהלות שלך שמרה על איזון לאורך זמן, דבר שהחזיר את האיזון ההורמונלי במערכת המטבולית - אז הכבד באמת יכול להשתתף במשחק, ולעזור לשמור על האיזון על ידי הפחתת ייצור הסוכר.
גם איזון סוכר, וגם יציאה מאיזון סוכר הם תהליכים עם לולאת פידבק. יציאה מאיזון תפגום בתהליכים שעוזרים לשמור על איזון ובכך תעודד החמרה של המצב, ושמירה ארוכת טווח על איזון תעזור לתהליכים של שמירה על איזון לקרות יותר בקלות, מה יעזור אפילו יותר לשמור על איזון, גם במקרים של חריגה נקודתית.
&nbsp
&nbsp
 

תומרונתם

New member
מנהל
קצת באיחור, אבל עם אותה תשובה כמו שנתנו לך

העובדה שאתה מאוזן כבר תקופה ארוכה ואוכל בצורה שמקילה על הלבלב שלך, הביאה את הגוף שלך למצב שהוא מסוגל להתמודד גם עם התקפה שכזו. (וכן, מסכימה עם איריס שלא קרה שום דבר... נפילות כאלו יכולות להיות הרבה יותר גרועות... כמו חבילה שלמה של וופלים עם נוטלה, למשל, לא מנסיון כמובן!!!
).
הכי חשוב לא לחזור על זה הרבה מידי... ולהנות מהפירות של העבודה הקשה שלך.
&nbsp
ובכלל זה שאתה עדיין רץ שלוש פעמים בשבוע, מורידה את הכובע!!!!!
 

Dave1972

New member
המון תודה לך על התגובה!

כיף לדעת שהגוף שלי מסתגל. חשבתי שזה כבר לא יקרה.
נראה מה תהיה תוצאות בדיקת ה-A1C בסוף החודש הזה.
אם להשוות בין צורת האכילה שלי בחודשיים האחרונים לצורת האכילה שלי בחודשיים שקדמו לבדיקה הקודמת (שתוצאתה היתה 5.7), אזי ה-A1C שלי צפוי לטפס מעבר ל-6.5.
מפחיד אותי לחשוב על זה. מצד אחד, אני לא מתכוון להתחבא מהמציאות יותר. עשיתי את זה פעם וזה לא עבד לטובתי.
מצד שני, התגובות שלכם על כך שכעת הגוף שלי יודע להתמודד עם צורת אכילה כזו, די מעודדת. נראה את העובדות בשטח עוד כשבוע... אמאל'ה!
 

סיביאס6

New member
דבר אחד אני לא מבינה, למה אתה צריך לאכול עוגייה של פסח

(איכס), ביסקוויטים (איכס) ? מאז שאני הפסקתי לאכול
את החרא הזה, זה פשוט מגעיל אותי. יש דברים אחרים שאפשר
לאכול בכמויות והם בריאים, כמו אגוזי מלך עם הקפה.
 

Dave1972

New member
אגוזים גורמים לי להיחנק...

והעוגיות (פפושדו) של פסח זה פשוט מעדן!
לטבול את זה בקפה ולמות...
 

סיביאס6

New member
אז תאכל זיתים. עוד משהו שאפשר לאכול בכמויות

ולא מעלה הרבה את רמת הסוכר.

גם ירקות טבולים בטחינה. מתאים לקיץ.
 

oritta17

New member
Dave אגוזים זה מעולה ,אפשר גם לטחון דק,,,

טוחנים חופן של אגוזים במטחנת תבלינים , (או להכניס את האגוזים לתוך שקית ניילון ,לקשור,ולהכות עם פטיש שניצלים),
עד שכול האגוזים יהיו לגמרי טחונים דק ,
מעבירים לקערית קטנה ,ולערבב עם כף טחינה גולמית ו -כפית סילאן,
יוצא ממרח טעים ורך לבליעה.(מתאים לכול מי שאגוזים גורמים לו לתחושת חנק,) ויש נישנוש טעים ליד הקפה.
&nbsp
 

סיביאס6

New member
הבנאדם אלרגי לאגוזים. את מבינה איזה מסכן.

אני גם מרחמת על אלה שאלרגיים לגלוטן.
 

Dave1972

New member
הבעיה היא...

שאני מאלה שלא אוהבים להתאמץ בשביל לאכול.
בזמנו קניתי מאסטר סלייסר והבטחתי לאשתי שזהו - אני עובר לחיות על סלט.
בפועל? השתמשתי פעמיים ומזה שלושה חודשים הוא שוכב בארון.
אבל תודה.
 
למעלה