עזרה בסיכום חומר...

kamosh

New member
עזרה בסיכום חומר...

יש לי מבחן בהיסטוריה ואני צריכה לסם את החומר הזה וזה הרבה חומר ואני לא מצליחה לסכם את זה אולי מישהו מוכן לעזור לי? שיהיה לכולם שבת שלום!!!

FOR THE LD

New member
הנה העזרה המוצעת

אכן לא קל ללמוד את החומר, בצורתו הנוכחית. על מנת שיקל לזכור את החומר, ארגני אותו באמצעות טבלה-משווה: מחנה הפועלים מול המחנה האזרחי. בחני את השוני בין שני המחנות עפ"י קריטריונים שונים: מי במחנה? (מי נכלל בתוכו), השקפת עולם/אידיאולוגיה, אירגונים ומוסדות, מי עמד בראש המחנה וכו', בהתאם לסדר שמתאים לך. באופן דומה, את יכולה להמיר לטבלה גם את הסעיפים העוסקים בנקודות המחלוקות, בין שני המחנות. ארגון החומר באמצעות טבלה, כרוך בתמצות מסויים של המלל הרב, וכשהוא ערוך ומוגש בצורה זו, קל לזכור אותו. בהצלחה במבחן!

kamosh

New member
תודה רבה!!!../images/Emo13.gif

זה קשה משחשבתי.... טוב אני מקווה שבסוף אני יסתדר... בכל אופן תודה רבה ושבוע טוב!!!

לאט לאט

לסכם את הנושאים - לצורך זה יש לעבוד בשלבים : כל קטע - כל פסקה - לכתוב בצד מה הנושא המרכזי שעליו מדובר, מה אומרים עליו. ממש במעט מילים. כך כל פסקה. אחרי שעברת על הכל, תנסה לרכז נקודות משותפות או מנוגדות, או לפי נושאים. העבודה צריכה להיות מ"מבט הנמלה" לאסוף חומר, לאט לאט.... ו"מבט הציפור" לראות בהכללה את הדברים. רצוי כל נושא - תת נושא - לכתוב בדף נפרד, או בכרטיסיה או לסכם במחשב. אולי בצבע, יכול לעזור לך, אולי אותיות שונות, משהו גרפי. אולי תרשימים שונים. האמת ? זה קשה להחליט בשבילך על הדרך הנכונה ביותר, אלא לתת כמה רעיונות, בדוק אותם כך, שלבחינה הבאה כבר תדע מה הכי נכון לך. בהצלחה !

למעלה