עזרה בסמינריון בהיסטוריה

cmontal

New member
עזרה בסמינריון בהיסטוריה

ברכות על הפורום החדש נראה מלהיב!!!
ועכשיו לעזרה - אני כותבת עבודה על הנשים בנצרות במאות ה - 2 ועד השישית (נושא מזעזע אני יודעת...
חיפשתי חומר בבר אילן ומצאתי רק מאמר אחד. אולי יש פה מישהו שמכיר/שמע על חומרים נוספים ואם לא אז היכן אפשר עוד לחפש... תודה מראש

לקמונטל-הצרה היא ש....../images/Emo4.gif

המנהיגים השובניסטים של הנצרות לא נטו לשתף נשים אבל יש את הלנה אימו של הקיסר קונסטנטינוס שבנתה בארץ כנסיות לרוב. חנה גונן

felixL

New member
אכן נושא מעט בעייתי

כפי שאת בטח יודעת יש מעט מאד מקורות נוצריים בתקופה בה את עוסקת. אבל יש לי כמה רעיונות איפה את יכולה לחפש: קודם כל יש את האינציקלופדיה הקתולית ברשת, יש את האינציקלופדיה לימיה"ב. נסי את " גאולה וכוח" שנערך ע"י אביעד קלינברג יש בו מספר מאמרים שדנים בנשים בימיה"ב ויש רשימת מקורות בסוף הספר אולי זה יעזור. ספר נוסף יאן דהורנט "ימי הביניים המוקדמים" בהוצאת דביר גם שם יש רשימת מקורות עשירה. חוקר נוסף שאת יכולה לבדוק --LE GOFF JACQUES הוא הוציא מאמרים על ימי הביניים המוקדמים ובעיקר ברקע של התפתחות חברתית ועירונית. ויש את פרופסור אסתר כהן מהאוניבריסטה העיברית בירושלים שם בהיא התעסקה בנושא. בהצלחה בסמינריון פליקס

cmontal

New member
פליקס תודה על העזרה

הנושא הוא מעט יותר ספציפי - הוא על טרנסווסטיזם של נשים בנצרות העתיקה.. באותה תקופה הן התחפשו לגברים, שירותו כנזירות והוכרו כקדושות ועל זה אני מחפשת חומר...

למעלה