עזרה בססטיסטיקה

• פותח הנושא hp24
  • פורסם בתאריך

hp24

New member
עזרה בססטיסטיקה

מתוך השחזור שפורסם פה 4.ישנו סביבון עם 6 פאות עליהן רשום נסגפוע (נס גדול היה פה ועוד איזה), מה הסיכוי לקבל בשש משקחים את המשפט "נס גדול היה פה ועוד איזה"? 1. 6x(1/6)^6 2. (1/6)^6 3. 6x(1/6) ^=בחזקת תודה!

wairauch

New member
אם אינני טועה

התשובה לשאלה הזו היא אחד לחלק ל 6 עצרת... אני לא רואה את זה כאופציה... אבל שוב, יכול להיות שאני טועה.. יונתן

wairauch

New member
אני חושב שטעיתי

עדיין לא אמרתי סופי... אני חושב שזו תשובה מספר 2... שישית בחזקת 6... אנחנו רוצים תוצאה ספציפית מתוך 6 אפשרויות. ואנחנו רוצים את זה 6 פעמים.. לקבל אות ספציפית הסיכוי הוא שישית. ו 6 פעמים זה שישית*שישית*שישית.. 6 פעמים.. ויוצא שישית בחזקת 6.. סליחה על הטעות.. יונתן

hp24

New member
תודה רבה ועוד שאלה

12. שימוש בנוסחא: S^2xy=S^2x(1-r^2( ו- Y'=y<+=zxs^2xy <=גג חוקר בדק את הקשר בין תמיכת בן הזוג לרמת הלחץ של אשתו בלידה. מתי יתקבל תחום קטן יותר? א. R=0.45, רמת ביטחון של 68%, השונות של Y היא 2 ב. R=-0.35 רמת ביטחון של 68%, השונות של Y היא 2 ג. R=0.35, רמת ביטחון של 95%, השונות של Y היא 2 ד. R=0.45, רמת ביטחון של 68%, השונות של Y היא 3 מישהו יכול להסביר לי את זה בבקשה!? לפני שיבדקו את תחום רמת הלחץ שלי בהתאם לשאלות בסינית....

avshalom84

New member
נראה לי..

אני חושב שפתרתי בלי להשתמש בנוסחה.. קודם,ברור שג' זה לא נכון- רמת ביטחון גבוהה=תחום רחב. כעת, בשיטחיות, ככל שהשונות של Y גדולה יותר- ז"א שהפיזור גדול יותר והסיכוי לכלול את הממוצע הוא קטן יותר, (זה קשור לפירסון, אבל קשה להיכנס לזה בפורום...) דבר אחרו: ככל שהR יותר גדול- הפיזור של הנתונים סביב הY' קטן יותר. לכן הרווח הצר ביותר הוא זה עם הR הגדול ביותר- תשובה א.

תשובה

נראה לי שבשביל שהטווח יצא הכי קטן, ה-R צריך להיות גדול על מנת שה-R בשניה-1 יצא יותר קטן, בנוסף כאשר רמת הבטחון יותר קטנה, הטווח קטן. וגם, ככל שהשונות יותר קטנה הטווח קטן, לכן התשובה היא א.

leMon sQueezer

New member
אני דווקא חושבת

שלפי הנוסחה של הסתברות בינומית זה אמור לצאת: 6^6X1/6 קומבינציה של הצלחה אחת מתוך 6: 6=!5!1/!6 הסתברות להצלחה: 1/6 - בחזקת 6 (6 הצלחות) הסתברות לכשלון: 5/6 - בחזקת 0 (0 כשלונות)

דבירשי

New member
למה בינום?

עד כמה שהבנתי בינום משתמשים כשלא חשוב הסדר. כאן את צריכה סדר מסוים (שירכיב משפט). לכן זה 1/6 בחזקת 6.

b a r b u n i a

New member
ומה עם פרמוטציה?

דיברתם קודם על אפשרות לעשות קומבינציה. אבל אם יש לי חשיבות לסדר האותיות, לא כדאי לעשות פרמוטציה ?

דבירשי

New member
פרמוטציה וסביבונים

אלה שני תחומים שונים. פרמוטציות שייך לתחום הקומינטוריקה- בחירה מתוך קבוצה וסידור קבוצות. הסתברות זה השאלות בסגנון הטלת מטבע, קוביה סביבון וקלפים.

למעלה