עזרה בספירת מילים

mummy

New member
עזרה בספירת מילים

להרצאה בכנס, מקריאים מהדף, יש חצי שעה לכל דובר בפאנל התכנון הוא לדבר 20 דקות ולהשאיר 10 לשאלות. כמה מילים סביר שיהיו בטקסט? זה אמנם לא הפעם הראשונה שלי, אבל כל פעם מחדש אני מצליחה איכשהו לא להסתבך עם זה. אם יש לכם כללי אצבע או קוים מנחים כלשהם זה מאד יעזור לי. תודה!

I Was Hoping

New member
אני יודעת

שכשאני מתכוונת לדבר 20 דקות, אני צריכה עשרה עמודים כתובים, כלומר כשתי דקות לעמוד. פשוט תקריאי לעצמך ותמדדי. בהצלחה

mummy

New member
תודה!

בכל הפעמים הקודמות הקראתי לעצמי, ותמיד בסוף זה לקח יותר. איכשהו כשיש קהל זה עובד אצלי יותר לאט כנראה. אבל עשרה עמודים זה טוב לי מאד, יש לי תשעה וקצת אז אני אופטימית :) תודה!

לעשרים דקות - 6 עמודים כתובים

זה החוק של המנחה שלי. השתמשתי בו כמה וכמה פעמים. למה מקריאים, אגב?

mummy

New member
כי ככה נהוג, וזה מה שכולם עושים...

כן, זה מטופש אני יודעת, ואני נשבעת בכל פעם מחדש שאעשה את זה אחרת אבל בסוף משתפנת... מפעם לפעם מצליחה להיות קצת יותר משוחררת ולהכניס הערות חופשיות תוך כדי. יכול להיות שאלך עם זה עד הסוף כשאהיה פרופ' חבר

משוש30

New member
../images/Emo45.gif בול 6 עמודים (זה גם החוק שלי ../images/Emo6.gif)

אם כי אני בדרך כלל לא מקריאה. או מקריאה חלקית. הפעם היחידה בה הקראתי היתה בחול באנגלית וממש כולם שם עשו ככה...

mummy

New member
משוש ויעל: איך 6 עמודים?

מצטערת על השאלה הקטנונית אבל באיזה פונט ואיזה רווח? שואלת כי יש לי 9 עמודים אבל ברווח כפול, פונט דויד 12; תזמנתי הקראה לעצמי עכשיו ויצא 20 דקות (אכן קצת יותר משתי דקות לעמוד כמו שכתבה למעלה I was Hoping). ולא לא במהירות האור. דיבור דווקא רגוע. או שאני משלה את עצמי? אה, ובמילים זה בערך 3,200 - כולל הערות שאני לא מקריאה, הפניות ועוד; אז אפשר להגיד שזה 3000 בערך כמו שרוקדת בשחקים כתבה למעלה. בקיצור חברות יקרות, אנא עשו לי סדר בבלאגן, כי אני מבחינתי כבר מתה לעשות על הדבר הזה וי

הן לא מקריאות

או שלפחות זה מה שהבנתי... כשאת מקריאה, גם אם זה לאט, אפשר "להכניס" יותר מידע אני מציעה שתקראי שוב, והפעם לא רק לאט אלא גם כשאת משתדלת להרים את העיניים מהדף לכמה שניות, בקטעים משמעותיים של המאמר. אני בדר"כ משתדלת לתזמן 18 דקות בקריאת התרגול, כי איך שהוא בהקראה-הרצאה האמיתית זה יוצא קצת יותר ואז לא חורגים משמעותית בזמן. אבל זה כבר תלוי עד כמה מקפידים אצלכם על זמנים... וממליצה גם להדפיס בפונט יותר גדול. קשה לקרוא הרצאה בפונט 12 (או שמא זה רק נכון לגבי מרכיבי משקפיים??) תבלי יפה

mummy

New member
כן, אני הולכת להנות מכל רגע, יהיה קסום

ותודה על העצות המועילות. אנסה ליישם אחת לאחת

milindapanna

New member
זה אישי, לא תורה מסיני

יש אנשים שבשבילם 3000 מילים זה הרבה ויש כאלה שזה מעט. "דיבור רגוע" זה גם עניין אישי. בקיצור, זה לא משנה אם להן יש 6 עמ' ולך 9. מה שמשנה זה שתוודאי שאכן את מקריאה את מה שיש לך להגיד בקצב הנכון (מבחינתך!), ושנראה לך שכך אכן תקריאי ב"זמן אמת". רצוי להקריא בפועל למישהו אחר כאילו היה הדבר עצמו. בכל מקרה, סמני לך על הדפים שתקריאי בפועל כל חמש דקות (כלומר שיהיה סימון על הדף מתי אמורות לעבור 5, 10, 15 דקות). בהרצאה עצמה שימי לב אם את בסדר עם הזמנים. לרוב רק בשלב של ה 15 דקות זה מתחיל להיות משמעותי. אם יש לך חריגה - אל תתחילי לירות בצרורות. סמני לך מראש פסקאות שניתן לדלג עליהן אם יש מצב שכזה, ופשוט דלגי. לרוב גם יו"ר הפאנל נותן התרעה כשהזמן מתחיל לאזול (אבל לא תמיד אפשר לסמוך על זה, ולא כולם נותנים התרעה באותו הזמן). שורה תחתונה - תמדדי לעצמך, לפי איך שאת, לא לפי אחרים.

milindapanna

New member
שימי לב רק,

לא ללכת לאיבוד בין האלמנטים הטכניים של ההרצאה; לא להסתכל כל הזמן על השעון ולחשוב על מספר המילים, אלא לשים לך את ה POINTERS האלה על מנת שתוכלי לדבר בחופשיות בלי להתעסק עם הטכניקה יותר מדי. קצת אימון והכל עובר בסדר.

למעלה