עזרה בעבודת סמינריון

ytzuk

New member
עזרה בעבודת סמינריון

שלום לכולם, אני מאוד שמחה על פורום כה יעיל ופורה, שמי יונית ואני דור שלישי לניצולי שואה. במשך לימודי תואר ראשון לא היה זכר ולו אחד למעמדם של ניצולי השואה בבניית המדינה. התיחסו למזרחים, אשכנזים (אני לא רואה את דור ניצולי השואה כנחשבים לאשכנזים), עליה מרוסיה, מאתיופיה (בקושי) וכו'. בקיצור - אני עושה סמינריון על פוסטקולוניאליזם (או בקיצור - איך זה שלא שמענו את הקול שלא נשמע) ואני רוצה להוכיח שהיתה התפתחות משקט - קול שלא נשמע, לקול צעקה (אייכמן), ושוב התמסמסות כל חומר, דעה, המלצה אשמח לקבל על גבי פורום זה תודה וחג שמח
 
יונית את מוזמנת להשתתף כאן בפורום.

בקום המדינה היו ניצולי שואה, חלקם התגייסו לצהל חלקם פעלו בכל. אני בן לניצולי שואה וחוויתי את כל הקשיים של נצולים. רוב הניצולים בתקופת ילדותי דיברו יידיש, במשך הזמן נודע לי שגם צפון אפריקה סהלה בשואה. הפער שהורגש שהזמן קבלת השילומים מגרמניה היתה קנאה מסויימת בין הזכאים לשילומים לאלה שלא. היו עוד הטבות למשל: בקניית מקרר אמקור ,פריז'דר" המתנה רגילה היתה 6 חודשים. נצולי שואה קיבלו חודש וחצי היום ההזמנה. אצל הניצולים היתה מוטיבציה לבנית משפחה (מחדש), בית ומעורים בכל מהלכי המדינה, כל דבר היה חשוב להם. כל זה אני כותב מידיעה הרגשה אישית ולא ממערכי שיעור בתוך האקדמיה.
 
הפניה למאמרים בנושא:

שימי לב למאמר מס' 79, על "אתוס השואה והמדינה והשפעתו על דמותו של העם היהודי בימינו". מאמר מס' 84, השואה "והקמת מדינת ישראל" . עמ' אחרי כן, מאמר 114, "המפגש של היישוב עם שארית-הפליטה". בהצלחה וכל טוב.
 

ytzuk

New member
תודה רבה

הוצאתי המון מאמרים ,עיינתי במאגר המידע שיש בפורום הזה, דיברתי ם סבא וסבתא ועכשיו - לעבודה :) תודה
 
למעלה