עזרה בעוגת דינוזאור

לאה_מ

New member
עזרה בעוגת דינוזאור ../images/Emo53.gif

בשבת אנחנו חוגגים יום הולדת 4 לבני הצעיר עם ילדי הגן והחברים. הוא ביקש יום הולדת בנושא דינוזאורים, ואני כמובן רוצה להכין גם עוגת דינוזאור. חשבתי על עוגה על בסיס של חצי כדור, אבל אין לי תבנית חצי כדור - אפשר לאפות בקערת סלט מחרס? ואם כן - איך דואגים שהעוגה לא תדבק לגמרי לקערה? ואיזה גודל של עוגה צריך בשביל כ-40 קטנטנים בני 4? (בהנחה שיש עוד כיבוד - הם לא אוכלים רק עוגה). ואשמח גם לקבל רעיונות לפיסול של דינוזאור בצורה כזו. ומתי אני צריכה להתחיל עם העוגה היא לשבת? המון שאלות... מקווה לקבל מכן תשובות לכולן...

michahz

New member
קודם כל מזל טוב. ותשובות:

לגבי החרס אני לא יודעת אבל אם כן לשים נייר אפיה. אני חותכת רצועות ומניחה בצורה כוכב. העוגה יוצאת בקלות. (אולי יש לך קערת פיירקס או זכוכית? זה בטח יהיה בסדר לאפיה, גם קערה לקינוח יכולה לעבוד.) כדי שיהיה מספיק עוגה הייתי מכינה עוגה עגולה או מרובעת ואת הדרקון עם הקערה הקטנה מניחה עליו, ואז יש מספיק עוגה. לפיסול דינוזאור יש למעלה בפירסום של טלטלים, או בפורום השני היו מלא, לכי לחיפוש. בהצלחה.

לאה_מ

New member
תודה רבה.

אם כך, אם אני אופה עוגה מלבנית ומניחה עליה את העוגה המעוגלת - אני יכולה בעצם להשתמש בקערה קטנה יותר - למשל קערת מרק גדולה יחסית או קערת פסטה. או שאולי פשוט עוגה מלבנית ולפסל דינוזאורים שיונחו עליה... טוב, נראה. אני בטח עוד אכנס השבוע להתייעץ במהלך העבודה.

michahz

New member
כן, לכל השאלות, למרות שאם את רוצה

דינוזאור גדול אני תמיד מעדיפה שיהיה בפנים עוגה, גם יותר קל וגם לא גוש בצק. נזכרתי כרגע שענתבר עשתה לא מזמן עוגת דינוזאורים, היו שם כמה שאת כולם היא פיסלה. תבדקי בחיפוש בפורום השני.

לאה_מ

New member
תודה, מצאתי - קשה לי להאמין שאני

מסוגלת לפסל כאלה דינוזאורים מקסימים... טוב, נראה מה יצא בסוף...

לאה_מ

New member
טוב, התחלתי אתמול לפסל דינוזאורים..

מה אגיד - היצירות שהבן הקטן שלי עושה בפלסטלינה נראות יותר טוב מזה...
כמה שאני לא לשה, הבצק בכל זאת נסדק במהלך הייבוש. שום דבר לא עומד - הצלחתי איכשהו לעשות טריצרטופס (טוב, נו, הבן שלי התלהב - זה העיקר, לא?), אבל הוא יצא רובץ ולא עומד, כי הכובד מיד הפיל אותו (למרות שהוא לא גדול במיוחד). אחר כך עשיתי גוף של דינוזאור אחר, ואת הרגלים לחוד - ושמתי לייבוש, אבל לא נראה לי שכשזה יהיה יבש אני אוכל לייצב את זה כך שהרגלים יחזיקו את הגוף. ואלה עוד הדינוזאורים שעומדים על 4. טירנוזאורוס ניסיתי לפסל ללא הצלחה, בסוף עשיתי חתיכה אחת שהיא גוף + זנב, עוד 2 רגליים כל אחת לחוד, וכמובן את שתי הרגליים הקדמיות הקצרות מאד, ולחוד ראש וצואר. שוב, לדעתי אי אפשר יהיה להרכיב את הכל כשזה יתייבש. אז איך עושים את זה???? ומה האלטרנטיבות (אחרי שנראה לי שכל מה שעשיתי אתמול יזרק לפח היום)? רק עוגה מצויירת?

michahz

New member
אני תמיד מדביקה מייד כי באמת אח"כ

לא תמיד מתחבר. מה שחשוב בייבוש לשים המון תמיכה. אני קניתי ספוג מלבן של תינוקות וחתכתי לריבועים ומלבנים ואני מייבשת על זה. את עובדת עם CMC? כי זה מאוד עוזר לבצק שלא ייסדק. ואני עובדת עם ממש מעט קורנפלור על הידיים וממש בקושי על השולחן, שמת ומעיפה עם היידים את השאריות. בכל מקרה, אם הבן שלך זיהה... בטח עשית עבודה טוב.

לאה_מ

New member
רעיון טוב ייבוש על ספוג.

אולי אנסה אותו. לא הוספתי CMC, כי הילדים אחר כך רוצים לאכול את הדמויות, ואני יודעת שזה לא הכי בריא בעולם (קראתי גם את השרשור היום בפורום הכתום). הבנתי גם שאפשר לעשות תמיכה בתוך הדמות עם פסטה, אבל לא בדיוק הבנתי איך (אשמח להסבר אם את יכולה - את מאד עוזרת לי
). ומבלי לגרוע מהגאונות של הבן שלי - דינוזאור עם 3 קרניים זה טריצרטופס... לא ממש קשה לזהות (בלי שזה יראה דומה אפילו
).

michahz

New member
פשוט לדחוף פנימה חתיכה של ספגטי

שקצת בולט החוצה, ואז את מה שבולט לדחוף לחלק השני. מקווה שברור. אם את צריכה נגיד צוואר ארוך לדחוף את הפסטה לכל אורך הצואר ואז הוא יותר יציב, את החתיכה שבולטת החוצה (יראה כמו סוכריה על מקל פסטה) לדחוף לגוף.

לאה_מ

New member
תודה, הבנתי.

נראה לי בכל זאת, שלאור היצירות העלובות שלי עד כה, אני אעשה עוגה מצויירת... טוב, התחזית לשבת היא גשם, אז כנראה שנדחה בשבוע (ויהיה לי עוד זמן לנסיונות). המון תודה על העזרה!

niritka

New member
תמיכה של ספוגים מכל הכיוונים מאוד

עוזרת. אם את רוצה שיעמוד על ארבע רגליים פשוט תכניסי ספוג מתחת ואחרי שהדמות מתייבשת היא כבר לא תיפול.

לאה_מ

New member
תודה. בן זוגי רוצה לנסות ../images/Emo3.gif

אז שישחק ויראה מה יצא לו... מבטיחה תמונות (כשסוף סוף יפסיק הגשם, שרק התחיל אבל אני כבר סובלת...
).

למעלה