עזרה בעיצוב הסלון והמטבח

רנצו34

New member
עזרה בעיצוב הסלון והמטבח

שלום לכולם,
נכנסנו לפני כמה חודשים לבית, הפורום עזר לנו רבות לאורך הזמן לתכנן את המטבח, התאורה וחדרי המקלחות.
כעת אנו זקוקים לעזרה בעיצוב.
התחלנו לתלות תמונות ואנחנו מחפשים מה יכול להתאים לאזור קיר הטלויזיה הריק שנמצא משמאלה, חשבנו על כוורת או סט מדפים מעדיפים שיהיה מעץ או שילוב של עץ, צירפתי תמונה של מדפים שאהבתי.
כמו שרואים עדיין אין וילונות בבית אנחנו לא יודעים האם שמים וילונות במטבח (גם בחלון שמעל הכיור ?) ואם כן מה הם סוגי הוילונות שיכולים להתאים למטבח ולחלון הגדול שיוצאים למרפסת ?
שאלה אחרונה, האם יתאים לתלות תמונה על הקיר מעל הכיריים ?
אם עוד דברים קופצים לכם לעין מוזמנים בכיף להעיר ולהאיר.
צירפתי תמונות של הסלון והמטבח.
המון תודה לכולם ולכולן :)

lab229

New member
הדבר שלי מפריע בעין הוא ארון החשמל והתקשורת

אולי לחשוב איכשהו להסתיר בנגרות מותאמת/מידוף (ועדיין אפשר גישה קלה ונוחה) .
אחסון לצעצועים (למה שניתן) יעזור מאד להפחית את העומס (ישנם ארגזי אחסון יפים לא כתר פלסטיק) אם לא ניתן למצוא להם מקום אחר.
גם המיקום והקומפוזיציה של התמונות מימין (ליד האינטרקום) פחות מתאימה .עדיף למצוא להן מקום אחר אם ניתן .
השעון מעל הטלויזיה מפריע לי בעין . אם מאד חשוב לכם שעון בסלון אפשר למצוא שעונים דקורטיבים שיחמיאו יותר לחלל אבל לא למקם מעל הטלויזיה (ראה בגליפס למשל) אלא דווקא משמאל אולי בשילוב מדפים תלוי בגודל השעון (ראה בהמשך הצעה)
המדף שצירפת מגושם מדי לטעמי למיקום ליד הטלויזיה.
הייתי הולכת על מדפים מלבניים/ריבועיים משלובים עץ וברזל קטנים יותר (אפשר לשלב בגדלים שונים) . אלו מדפי לחפצי נוי בלבד ולא ספרייה . מצרפת דוגמה למדפים בסגנון (יש עוד סגנונות) .מוסטו [URL]https://www.vastu.co.il/product/%D7%9E%D7%93%D7%A4%D7%99%D7%9D-shelfmate/[/URL] . לא להעמיס מדי כמובן.
וילון הסטה יכול להתאים בסלון . בפינת אוכל אם רוצים אפשר וילון רומי.
מנורות בפינת אוכל ובמטבח? רואים בחלק מהתמונות שחסרה תאורה
לא חושבת שחסר משהו מעל הכיריים אבל בטח לא הייתי שמה תמונה שעלולה להתלכלך ולההרס. אם חסר לכם משהו בעין אפשר להוסיף שעון או עבודה במתכת/ברזל (סטייל גליפס) אבל כמובן שיהיה צורך לנקות .
צבע בקיר הטלויזיה יכול להוסיף עניין אבל צריך לפתור את עניין ארון החשמל אחרת יבלוט עוד יותר..

אלו רק דברים שקופצים לי עין .מעבר לזה קשה דרך התמונות לעצב חלל . ממליצה לשקול לקחת מעצבת/סטייליסטית לפגישת ייעוץ שתגיע לביתכם , תסביר ותראה בשטח מה ניתן וכדאי לעשות חושבת שיהיה יותר יעיל ומדוייק לכם.

ליאת ארד-ביתן עיצוב פנים

רנצו34

New member
תודה על כל ההערות מספר תשובות בפנים

היי ליאת,
תודה על כל הזמן שהקדשת ועל הפידבק, אתחיל מהסוף להתחלה.
לגבי תאורה עדיין חסר לנו בפינת אוכל ובמטבח כי לא מצאנו מה שמוצא חן בעינינו, בנוסף אנחנו שוקלים לבטל את נק' התאורה בשנייה במטבח כי פס הלד מספיק לנו בהחלט.
לגבי צביעת הקיר הטלויזיה חשבנו על זה אבל זה יבליט את ארונות החשמל והתקשורת והטלפון של האינטרקום. זה אומנם ישמע מוזר אבל התחלנו להתרגל אליהם והם פחות מפריעים לנו בעין כרגע.
לגבי וילונות האם היית עושה גם באזור המטבח ? זה לא היה הכי ברור ממה שכתבת.
לגבי המדפים באמת דברים יפים שלחת נסתכל ונבחר משהו עדין , לדעתי הם מאוד יפים עקב האביזרים היפים שהוסיפו להם בתמונה. נראה לי קשה להתאים כל הרבה דברי נוי לכל המידוף אתגר לא פשוט לפחות מבחינתי.
במידה והשעון יזוז גם הוא שמאלה, האם למלא את החלל מעל הטלויזיה ? אם כן מה יכול להתאים ?
תודה רבה,
רן

lab229

New member
הכוונה שלי היתה רק על קיר פינת אוכל שבאותה חזית עם הויטרינה

אם בכלל .לא בטוחה עד כמה זה יוסיף ונחוץ שם (אלא אם נגד סינוור. התריס חצי מוגף השאלה אם מטעמי סינוור או רק בגלל תאורה לצילום).
לגבי חלונות המטבח השאלה אם הוילון נועד ליופי בלבד או להסתרה /מניעת סינוור . בעייתי לשים וילון בד במטבח מבחינה פרקטית (יתלכלך) ולכן אם שמים עדיף משהו רחיץ (יותר פונקציונלי ופחות לנוי ואווירה) . באופן אישי לא נראה לי שנחוץ לשים וילון אם המטרה היא אסתטיקה בלבד. אם כן מחליטים במטבח (כי יש צורך) אז גם החלון השני בפינת אוכל (זה שעל קיר הויטרינה צריך להיות זהה) כדי לא ליצור 3 סוגי וילונות שונים ודי סמוכים.
לגבי המדפים כפי שכתבתי לשלב אבל בטח לא כל כך הרבה מדפים . אפשר ליצור קומפוזיציה מעניינת מ 3 מדפים בגדלים שונים.
אם לא מדפים אפשר כפי שציינתי עבודות במתכת כמו שיש לגליפס למשל. משהו עדין ועדיין עם נוכחות (יש להן גם שעונים מאד יפים). שווה להסתכל באתר שלהן.

מעל הטלויזיה לא צריך להיות תלוי שום דבר. אור נקי. זה רק יפריע לעין לדעתי. ברגע שיהיה משהו מעניין בצד תראה שלא יהיה ח

למעלה