עזרה בעיצוב תוכנה

nightmare89

New member
עזרה בעיצוב תוכנה

יש לי שאלה קטנה: שאלה 1. "רשימת שלשות עולות" היא רשימה בה כל חוליה מכילה מספר טבעי וסכום המספרים בכל שלשה (פרט לאחרונה) קטן מסכום המספרים בשלשה העוקבת. במידה והשלשה האחרונה אינה מלאה, אין להתחשב בה. דוגמה לשלשה עוקבת: השלשה המורכבת מהחוליות רביעית חמישית ושישית עוקבת אחרי השלשה המורכבת מהחוליות ראשונה, שניה ושלישית. א) כתבו פונקציה בסביבת עבודה, המקבלת רשימה ומחזירה 'אמת' אם היא "רשימת שלשות עולות", או 'שקר' אחרת. ב) מהי סיבוכיות זמן הריצה של הפונקציה? אם מישהו יכול להדריך אותי בדרך כללית לביצוע המשימה...אני חסר רעיונות. תודה רבה לעוזרים.

ron369

New member
אני לא בטוח שהבנתי מה הולך פה,

אבל אם הבנתי נכון, אתה צריך לדגום כל שלשה, ולבדוק האם היא קטנה מהשלשה שבאה לאחריה. כלומר, לסכום את האיברים שנמצאים במיקומים 1,2,3, ולוודא שהם קטנים מאלו במיקומים 4,5,6. לאחר מכל, אותה פעולה, עם 4,5,6 למול 7,8,9 (כמיקומי איברים!), וכולי'. יכול להיות שהם התכוונו לכל שלשה (1,2,3 עם 4,5,6, ואז: 2,3,4 למול 5,6,7, ואז 3,4,5 עם 6,7,8, ואז רק 4,5,6 עם 7,8,9), או רק לכל שלשה עוקבת (כלומר, רק את: 1,2,3 עם 4,5,6, ואז 456, עם 789, ואז 789 עם 10,11,12, וכולי'). הצלחתי להסביר יותר טוב?

למעלה