עזרה בעניין בצק

פיצפוני

New member
עזרה בעניין בצק

שלום, אני מבקרת קבועה בפורום המקסים. לצערי אין לי הרבה תרומה בעניין מתכונים, כי אני בשלנית מאוד מאוד מתחילה, אבל אני זקוקה לעזרה. המליצו לנו ללוש בצק בשביל לחזק את האצבעות של הבן שלי לקראת כיתה א'. אפשר לקבל מתכונים קלים לבצק לפיצה ולעוגיות שדורשים לישה בידיים (לא במיקסר, כי אז נחטיא את המטרה, ובבקשה גם לא עם שמרים - זה גדול עלי). ואם כבר - אז גם לרוטב לפיצה, שיהיה שלם. את העוגיות ניצור כמובן בחותכנים שונים. תודה רבה על העזרה.

חמודה שלי ברוכה הבאה../images/Emo24.gif

לא מצאת פיצה לא משמרים בלוח המתכונים? יש שם מתכון גם לרוטב סלסה בסיסי בכל מקרה אם לא מצאת אנחנו כאן. ללא קשר לאוכל יש לי עיצה לתת לך לגבי הילד. ישנם כדורי גומי מיוחדים בגדלים שונים המיועדים לפעולת הפעלת האצבעות. אני קניתי אחד כזה ביריד שברח' נחלת בינימין (הדוכן צמוד לכיוון אלנבי) מאוד מאוד מומלץ. חוצמיזה אצל ד"ר גב תמצאי מן חתיכת עץ שהילד צריך לשפשף בין 2 כפות הידיים וכך הוא מפעיל את האצבעות. שיהיה לך ערב נעים וברוכה הבאה.

קישלורן

New member
ברוכה הבאה ../images/Emo24.gif

עוגיות בשני צבעים שראיתי שנופר עשתה יכולות להתאים. ואם תחפשי את פיצה קריספית של הלורד - זה הבצק שאני ממליצה עליו. חוץ מזה יש כדורי שוקולד (תמצאי שרשור שממנו תוכלי להוציא איזה מתכון שאת רוצה), בצק לעוגיות מכונה מאוד יכול להתאים ויש אפשרות להכין גם מרציפן ולתת לו לפסל ממנו בכל מיני צורות. זה פחות או יותר מה שעולה לי. אמא שלי מכינה "פלסטלינה" מבצק מבושל (מאוד מלוח כדי שלא יאכלו) להפעלת האצבעות. אם תרצי מתכון אני אשאל אותה.

קישלורן

New member
ועוד דבר -

אם תכנסי לגלרית התמונות של מירבלי יש בעמ' ה-2 עוגיות עם סוכריות עדשים שתוכלי לראות אולי אם הן מתאימות.

פיצפוני

New member
תודה על כל העיצות - בענייני אוכל

ובעניינים אחרים. אשמח לקבל את מתכון ה"פלסטלינה". מה זה "בצק לעוגיות מכונה"?

קישלורן

New member
בצק יצירה

בצק יצירה ("פלסטלינה") - לא למאכל כוס קמח 1/4 כוס מלח 2 כפיות אבקת טרטר צבע מאכל כוס מים כפית שמן לערבב הכל על אש עד שמתקבל בצק שאינו דביק. לקרר לשמור במקרר. אפשר לחמם קצת במיקרו לפני עבודה. עוגיות מכונה - ז עוגיות שמכניסים לכלי שממנו יוצרים את העוגיות, הצורות. אמא שלי אומרת שזה קשה לעבודת ידיים . ..

עוגיות עוגיות מתוקות

(עשויות עם מכשיר צורות במכונת בשר) צורת העוגיות נעשית בעזרת מכשיר לעוגיות שמרכיבים בחזית מכונת הבשר דרגת קושי – 1 זמן ההכנה - 15 דקות כמות – 30 יחידות החומרים 1 ק"ג קמח רגיל 2 שקיות אבקת אפיה 1 כפית שטוחה אבקת אמוניה/ לא חובה 2 שקיות אבקת וניל ½ 1 כוסת סוכר 2 ביצים 1 כוס חלב פושר גרידה מ- 1 קליפת לימון 200 גרם מרגרינה - בטמפרטורת החדר / ½ 1 כוסות שמן לשיבוח הטעם ניתן לשנות מעט את המתכון - להמיר 2 כוסות קמח ב-2 כוסות קוקוס. אופן ההכנה ניתן להשתמש במיקסר. לערבב את המרגרינה/שמן (לחתוך את המרגרינה לקוביות קטנות בזמן הכנסתה למיקסר) עם הסוכר עד לקבלת מרקם קרמי וחלק. (כ-10 דקות). להוסיף את שאר החומרים בהדרגה וללוש יחד לבצק אחיד. להרכיב את מכשיר הצורות במכונת הבשר של המיקסר. ניתן להשתמש במכונת בשר ידנית. ליצור מהבצק כדורים בגודל פתח מכונת הבשר. להניח את הבצק בפתח מכונת הבשר למעלה וליצור צורות עם המכשיר. בזמן הכנת הצורה חייבים ללחוץ את הבצק בכדי שתצא צורה יציבה. לאפות בחום בינוני 200º - כ-20 דקות. אם הבצק דביק בזמן הכנסתו למכונת הבשר, צריך לקמח מעט את משטח העבודה ולעבד בו מעט את הבצק ואז להתחיל לעשות את הצורות. מקור המתכון - 1מדינת ישראל

נופר א

New member
../images/Emo39.gif../images/Emo140.gifברוכה הבאה../images/Emo140.gif../images/Emo39.gif../images/Emo20.gif

למעלה