עזרה בעניין עבודה ביהלומים

עזרה בעניין עבודה ביהלומים

אני כבדי שמיעה ובונה על מקצוע יהלומים, חברי (שומע) עובד ביהלומים וצרף אותי לעבוד איתו בבורסה, כל היודע שאחד החירשים כאן שעובד ביהלומים מתבקש לשלוח לי מסר ואתאם איתו על העניין. תודה!!

אסף בר1

New member
אני לא קשור ליהלומים אבל...

אני לא חושב שצריך להיות מדען טילים כדי להתעסק בזה... ומהבנתי שהשוק הילומים חלש, אפילו בתקופת שפל בזמן האחרון...יש פשיטות רגל, אחד פשט רגל לא מזמן ויש הרבה מריבות אז המלצה להיזהר... זה מבחינה כלכלית יענו ביטוי וסלח לי על זה... זה "מצב ביש" ושלא תתבלבל יש בורסת יהלומים בר"ג זה לא עסק "שיוצאים ממנו עם כסף" ויש בורסה לשוק ההון שזה באחד העם בת"א (אז אם אתה שואל מי עדיף? אני מעדיף את הבורסה השנייה וברוקר באחד העם יש ביקוש אדיר, וכולם רודפים אחריהם! לפחות אני
) ומין הסתם לנו ולבלגיה יש את המלטשות יהלומים הכי טובות והגדולות בעולם..ולכן אצלנו יש את הבורסות בין היחידות בעולם אבל מדגיש אין לי שום הבנה וידע במה שהולך שמה...אבל בכללי אפשר לדעת. אבל כל עבודה מקדשת את בעליו גם את זה אפשר לדעת בכללי

אמיר335

New member
לא כל כך ברור לי

עניין היהלומים. ילדים באפריקה חופרים במכרות בתת תנאים ע"מ להוציא איזה יהלום מסכן(
) שאשה בד"כ מערבית בד"כ. תענוד על האצבע. מה היה קורה אילו יום בהיר אחד הנשים היו מחליטות שהן לא אוהבות יהלומים. כל התעשיה היתה קורסת?

אסף בר1

New member
אמיר שיעור כלכלה לא יזיק כאן ../images/Emo13.gif

ילדים אשר חופרים במכרות זה נכון אבל לא הבנתי למה אתה חושב שהם חופרים בתת תנאים?! אולי יחסית אליך החיים של הילדים חרא... עם כל הכבוד להם אבל זה בהחלט חיובי!! הילדים באפריקה בכללי על הפנים מה אתה מעדיף שהם יסתובבו ברחובות? הרי בית ספר אין להם, בטח שלא בית, אז שלא נדבר על זה שהם לא יעבדו. ויעשנו סמים הם מקבלים משכורת, מקבלים אחראיות אז שתראה בזה לפחות כלי לימוד, אומנם כלי לימוד מחורבן, אבל שיפור
ולידיעתך אף אחד מהם לא הוכרח לעבוד בתנאים אלה!! הם שם מרצון או ברירת מחדל שזה יותר טוב ממה שיש להם. לדוגמא סיפור ידוע על משפחה בנגלדש שיש להם 7 ילדים ש- 5 מהם מתחת לגיל 16 וכל ההקטנים מגיל 16 עובדים בסדנאות יזע עובדים 18 שעות 6 ימים בשבוע מרוויחים מספר דולרים בודדים לחודש זה מעל המשכורת ממוצע!! יחסית אלינו הם עניים מאוד! אבל בנגלדש הם בעשירון העליון, אז מי מתלונן?! אז פירמה עם כסף שמחה מאוד לשלם להם סכום כזה! והמשפחה בעצמם שמחים מאוד להרוויח סכומים כאלה. ובסוף הפירמה עברה לארץ אחרת ששם יותר זול!! אז האב משפחה בכה שהפירמה עזבה כי הילדים שלו חזרו להיות מובטלים וחסרי מעש... אבל אל תדאג הם מצאו עבודה במפעל אחר... באותו סכום פעוט שכל מפעל וחברה היו שמחים לשלם מחיר כזה שהמשפחה באותה מידה שמחה לקבל

moran f

New member
זה שיעור דוקטרינה, לא כלכלה

העבודה הפיזית הקשה, שאינה בריאה - בטח לא לילד - היא הדרך לחנך אותם ולהרחיק אותם מסמים? נו, שוין. ברירת מחדל זה "לא להכריח"? אני בטוחה שאתה היית שמח אם היתה לך ברירה בין עבודת פרך ובין גוויעה ברעב - היית מרגיש שהבחירה כולה שלך, נכון? מה זה סדנאות יזע לדעתך ולמה עבודה (פיזית קשה) במכרה עדיפה על פניהן?

אסף בר1

New member
אין לי כוונה להצדיק שום דבר

רק צורת הסתכלות מנקודת מבט אחרת.. יו אמיר איך הגענו לכאן? משאלה על יהלומים?! זורמים חחח

אמיר335

New member
הצביעות של האדם הלבן

לתת לילדים משכורות רעב בתנאים שהם תת תנאים. ולא תמיד הם עובדים שם מרצונם החופשי. לעיתים מאויימים בנשק(שלעיתים הוא מתוצרת ישראלית
אבל זה עניין אחר). אחכ להיתמם ולזעוק לשמים אבל אנחנו עוזרים להם אלמלא אנחנו הם היו מדרדרים לזנות סמים רעב. חבוב - הדרך לשיווין אמר מי שאמר עוברת באוניברסיטאות!!! אם חברות היהלומים באמת דואגות לילדים שם אז שישקיעו בחינוך ובתשתיות לא בשכר רעב של אוכלוסיה מקופחת שאין לה כלל אלטרנטיבות.

אסף בר1

New member
יש תזמון טוב בנינו חחח

תראה בקשר ללימודים אני יודע שקורס דיילים לחברות תעופה משלמים סכום פעוט מכספם הפרטי לביטוח בלבד למקרה של תאונה או הפרת חוזה הקורס עצמו הוא חינם!! כלומר החברה משביחה עובדים על חשבונה ורואים בהם כעובדים לכל דבר... וכנ"ל גם אם אני לא טועה בקורס חברות סלולאריות יענו משווק טלפונים סלקום אורנג' ופלאפון הכל על חשבון החברה גם בצה"ל הארגון הגדול מכולם משביח חיילים וקצינים על חשבונו שהקורסים על חשבון המדינה בדיעבד (על חשבון צה"ל) אין לי שום סיבה לראות שאצלך זה אחרת ולטרטר את ביטוח לאומי לחינם ולשלם בכספך... שהמעסיק ישלם לך סכום נמוך בגלל שאתה מתחיל, אבל הקורס עצמו צריך להיות על חשבונו בלבד! כי אתה העתיד שלו אז לכן עליו לטפח אותך ולדאוג לך.. אבל זה לדעתי בלבד..

יש לי שאלה אלייך

ביררת האם הלימודים של ליטוש יהלומים זה על חשבון מקום העבודה או על חשבונך? זה נחשב ללימודים מקצועיים עם תעודה בסוף? או שזה "הכשרה לעבודה"? כי באופן חוקי, המעביד חייב לשלם לך על תקופת הכשרה לעבודה. תברר קודם בעבודה ואחר כך תפנה לביטוח לאומי... אם זה אכן לימודים מקוצעיים אין סיבה שביטוח לאומי לא יממן לך את זה...

למעלה