עזרה בענייני אפוטרופסות

zvooloon

New member
עזרה בענייני אפוטרופסות

אני יודעת שהנושא נדון פה בעבר, אבל לא מצאתי את הקישורים. להלן הבעייה - אמי ואני רוצות להעביר אלינו את האפוטרופסות על אבי בעניינים פיננסיים, אף שכבר אין ברשותו כרטיס אשראי ופנקס צ'קים הוא נוהג ללכת לבנק ולהוציא מהפקידה סכומים בלתי סבירים. עד עתה נמנענו מהצעד הדרסטי, אנחנו לא רוצות לפגוע באבי, אבל נראה שאין ברירה. קבענו תור לרופא במרפאה הפסיכוגריאטרית של קופ"ח כללית ברמת-חן, אבל נאמר לנו שלא כדאי לנו לעבור את ההליך הזה, שיש לו השלכות שליליות ושהוא מאוד מורכב ולא נעים. האם תוכלו לפרט לי מהן אותן השלכות? למה לא כדאי להעביר אפוטרופסות? האם יש איזו אפשרות פשוט למנוע ממנו להוציא כסף מהבנק? יש לו ולאמי חשבון שהפנסיות שלהם נכנסות אליו. אבי, על אף מחלתו, הוא איש נוח ואפשר בהחלט אם הוא במצב הרוח המתאים לבקש ממנו לשתף איתנו פעולה. יש איזו פרוצדורה בנקאית שאפשר לבצע, נגיד שיחתום שהוא לא מוציא יותר כסף? תודה.

zvooloon

New member
ונזכרתי בעוד משהו - "אריכות ימים"

יש מין מושג כזה, שקשור לאיזו פרוצדורה בנקאית? שמעתם על משהו כזה? שוב תודה.

ronnyw

New member
בענין אפוטרופסות

שלום, אני לא אענה ממש על השאלות, אבל אשתדל לתת לך קצת טיפים מהמקרה הפרטי שלי: אנחנו (אחי ואני) עשינו אפוטרופסות עבור אימא שלי, בעיקר מהטעם הרפואי, אבל גם בגלל שחששנו מהנושא הכספי. אמא אף פעם לא עסקה בכסף, אך היא שותפה של אבי לכל החשבונות. חששנו שמא תתפתה ותעשה איזו שטות. היא נמצאת במעון יום, פוגשת אנשים, קלה מאוד להשפעה ולשכנוע. התהליך עצמו די פשוט (נעזרנו בעורך דין) ולוקח כ-3 חודשים. לא יודעת למה אמרו לך שהוא קשה... יש כמובן את החלק של הבדיקה הרפואית, אבל זה דבר שממילא צריך לעשות על מנת לנטר את החולה (ואם אינכם עושים זאת מהטעם שהזכרת "יש לו השלכות שליליות והוא מאוד מורכב ולא נעים" - לדעתי אתם טועים קשות !! הבדיקה והניטור חיוניים להמשך טיפול נכון, בלי קשר לאפוטרופסות.) עוד השלחה די מעצבנת - במידה ואתם אפוטרופסים, עליכם למסור דו"ח כספי מידי זמן (שנה או יותר). במקרה של שכירים שחיים עם פנסיות - זה קל למדי. עושים את זה פעם אחת, ואחר כך רק מתאימים לפעם הבאה. א ב ל - נראה לי שחלק מהבעיות שהיזכרת יכולות להיפתר בדרך קלה יותר: דברו עם מנהל סניף הבנק שלכם. בקשו ממנו שיורה לכספרים שלא יבצעו שום פעולה ללא אישור נוסף (שלך או של אימך). זה משהו שהוא אינו מחויב על פי חוק וקשה להתחייב לו (נניח שיש כספר חדש?...), אבל לפעמים (אצלנו) זה עובד. אפשרות אחרת - היפכו את היכולת לטפל בכספים מ "ו/או" ל- "ו" בלבד (כלומר, שכל פעולה תיעשה על ידי שני ההורים יחד). אני הייתי מציעה שתוסיפו גם אחד מהילדים (או את כולם) כשותפים ברמת "ו" לחשבון למען העתיד. (כמובן שזה נושא עדין ובעייתי, ותלוי מאוד במערכת היחסים והאמון בתוך המשפחה). הרעיון שהצעת "שיחתום שלא יוציא יותר כסף" לא נראה לי, גם כי לא ידוע לי שקיים משהו כזה, וגם כי ממילא ישכח על מה חתם... ולשאלתך האחרונה "אריכות חיים" - לי לא מוכר. בהצלחה !! אגב, במידה ואתם מתמנים לאפוטרופסים, עליכם ללכת עם כתב המינוי לבנק, ואז הנתון מוזן למחשב, ובכל טיפול בחשבון של אביך יידרשו מהאפוטרופוס להיות מעורב. בהצלחה.

אירילה

New member
ריענון הודעות קודמות בנושא אפוטרופס

כפי שהועלו בדיונים קודמים בפורום. לנוחיותכם.

למעלה