אל חשש - זה לא כל כך מסובך
מהירות הפגיעה בקרקע היא לא אפס. Vo מסמן את המהירות ההתחלתית. מכיוון שהילד עוזב את החבל כאשר הוא במנוחה, המהירות ההתחלתית הן בציר האיקס והן בציר ה Y היא אפס.
הגובה ההתחלתי נמדד ביחס לקרקע. הוא שווה לאורך החבל כאשר הוא במצב אנכי (כלומר כאשר הילד איננו מחזיק בו והרוח לא מסיטה אותו) מינוס ההיטל של החבל על הציר האנכי כאשר הילד כן תלוי על החבל. האורך של החבל במצב האנכי הוא פשוט L. ההיטל של החבל על הציר האנכי הוא הניצב האנכי של המשולש היש"ז שיוצר החבל עם העמוד ועם ציר האיקס. ניצב זה שווה ל LcosΘ. אז גובה הילד מעל לקרקע שווה ל
L-LcosΘ
מוציאים L גורם משותף ומקבלים
(L(1-cosΘ
לגבי השאלה הכללית יותר: הגישה הכללית היא זו: צריך להבין את השאלה: האם יש או אין תאוצה? מה הכוחות הפועלים על הגוף? מגדירים מערכת צירים, מגדירים כיוון חיובי עבור כל אחד מן הצירים ומגדירים היכן ממוקמת ראשית הצירים. מפרקים את כל הכוחות לרכיבים לאורך הצירים שהגדרנו. רושמים את החוק השני של ניטון בכל אחד מן הצירים בנפרד. אם יש תאוצה - רושמים שזה שווה ל ma. אם אין תאוצה - רושמים שזה שווה לאפס.
רושמים את משוואות התנועה בכל ציר בנפרד. אם בציר כלשהו המהירות היא קבועה רושמים שהתאוצה שווה לאפס. לדוגמה, אילו היה מצב של נפילה חופשית "רגילה" (ללא רוח) אזי בציר האנכי יש תאוצה g ואילו בציר האופקי אין כוחות, אז התאוצה היא אפס.
בנפילה חופשית תמיד מפרקים את התנועה לשתי תנועות בלתי תלויות: אחת בציר האופקי ואחת בציר האנכי. זה כאילו שזרקנו שני גופים שונים: גוף אחד בנפילה אנכית וגוף אחר, הנע בתנועה אופקית בלבד. הדבר שמקשר בין שני הגופים הוא העובדה שכאשר הגוף האנכי פוגע בקרקע - הוא מפסיק גם את התנועה של הגוף האופקי. במילים אחרות: הזמן נקבע בתנועה האנכית והוא מאלץ גם את התנועה האופקית.
אז בעצם צריך תחילה להבין את הפיזיקה, כלומר "מי נגד מי" ואחר כך כבר די ברור באילו נוסחאות להשתמש.
אם יש עוד שאלות - אני בסביבה.
נ.ב. כדאי לך להעלות שאלות חדשות בשרשור חדש, כי הנוכחי כבר לא קופץ ובמהרה יעבור לדף השני.