עזרה בפיענוח בדיקת ההמטולוג

lora bel

New member
עזרה בפיענוח בדיקת ההמטולוג

קיבלתי חלק מתשובת בדיקת הדם ופרט לB12 שנמוך (דבר שידעתי ולא חדש לי) יש תוצאה נוספת שגבוהה והייתי רוצה עזרה אם תוכלו לומר מה המשמעות ומהו אותו ערך.. Homocystein -גבוה מערך הנורמה 14.24 כאשר הנורמה היא 4.60-12.4 Antinuclear Ab Adults- חיובי גדול מ1.50 כאשר רשום שלילי קטן מ1, גבולי 1-1.2, חיובי גדול מ-1.2 התור להמטולוג רק ביום רביעי ה-16.5.07 ולמחרת מי שפיר שיבוצע באיכילוב תודה מראש

נעמה92

New member
תפני לפורום הריון בסיכון

לא שההריון שלך סביכון חלילה אני גם לא מבינה בבדיקות האלה, אבל בפורום הזה יש בנות שמאד מבינות בבדיקות מסוג זה ואני בטוחה שהן יוכלו להרגיע או לפחות להסביר, כדי גם לפנות לרופא המשפחה בהצלחה

נעמה92

New member
התבלבתי לא שמתי לב שאני כבר בפורום הזה, בבקשה

למחוק את שתי ההודעות

lora bel

New member
אני יודעת שכאן בפורום יש סיכוי שידעו

רופאת המשפחה ממש לא מבינה כלום גם לא יודעת מהו IUGR כך שחבל לשאול אותה, להמטולוג כמו שכתבתי יש לי תור ליום רביעי והוא רק פעם בשבוע כך שעד יום רביעי הייתי שמחה להוריד את מפלס לחרדה תודה

etti34

New member
היי לורה בל.

אני לא ממש יודעת מה אומרות תוצאות הבדיקות שלך, אבל אני כן יכולה לתת לך כתובת של אתר רפואי בשם infomed, שמכיל המון אינפורמציה, בין היתר - בנושא פיענוח בדיקות רפואיות. הנה האתר: http://www.infomed.co.il/testIndex.asp מקווה שזה יעזור קצת בינתיים, עד שהמומחיות של הפורום יגיעו ...

lora bel

New member
תודה אתי

אני אבדוק כעת ומקווה שהתוצאה לא נוראית ושהכל בסדר שבת שלום ואמתין גם למומחיות של הפורום.

אשנתי

New member
שכתי להתייחס ל-IUGR

ראשי תבות באנגלית שמשמעותם - עיכוב בגדילה תוך רחמית. אז את כן בהריון? כי זה משנה את כל ההסתכלות על התוצאות שלך - קחי את כל מה שאמרתי בערבון מוגבל כמובן! ואל תחליטי כלום לפני שאת מתייעצת עם רופא מיילד מומחה להריונות בסיכון שיש לו ניסיון בהריונות כמו שלך! היום יש טיפולים טובים לנושא הזה ואפשר לסיים הריון בשלום! מקווה שהרגעתי

אשנתי

New member
אם את עדיין זקוקה לעצה

הומוציסטאין זה "פאקטור קרישה" כשהוא נמצע בערכים גבוהים מדי זה אומר שיש בעיה של "קרישיות יתר" וזה לא טוב... אנטיניוקליר זה בדיקה האם יש לך בדם נוגדים לחומצות גרעין. התשובה שקיבלת היא גבולית. יכול להיות שאת סובלת מבעיה אוטואימונית כלשהיא. יכול להיות שזו טעות, סביר להניח שהרופאה או שתתעלם, או שתחליט לחזור על הבדיקה (זו בדיקה שנופלות בה הרבה טעויות). יום רביעי זה לא עוד המון זמן, את יכולה להיות רגועה (מה גם שאני משערת שאת לא בהריון) בדקו לך פקטורי קרישה נוספים? אם B12 נמוך כדאי מאוד לבדוק גם את רמת ה-B9 (שיש שיקראו לה גם B10) שזו החומצה הפולית. לפעמים מחסור באחד מהם גורם ל"הסוואה" של מחסור בשני. בכל מקרה הטיפול הכי יעיל ברמות גבוהות של הומוציסטאין הוא כמויות גדולת של חומצה פולית - מהיום ולתמיד. בלי קשר להריונות - זה יכול להגן עלייך מפני מחלות לב וכלי דם וזה מאוד חשוב!

lora bel

New member
תודה אשנתי

אני אכן בהריון שבוע 17+4 ולכן ערכו את הבדיקות לפני כן לא שיערתי שיש קשר. בקשר לחומצה פולית התוצאה מעל 10 כאשר הנורמה הרבה פחות-כך שחומצה פולית לא חסר. כן בדקו כל מיני ולא את כל התוצאות קיבלתי עדיין. יש עוד בדיקה שהתוצאה בגבול העליון Factor VIII שהתוצאה 164 כאשר גבול בנורמה הוא עד 165 תודה שוב להתייחסותך

מצטרפת לדבריה של אשנתי ../images/Emo45.gif

אני לא מתמצאת בפרטים לגבי כל אחת מהבדיקות, אבל לדעתי התוצאות האלה אומרות דרשני. אני לא יכולה לומר לך מה תהיה ההמלצה (אם כי סביר להניח שלפחות על חלק מהבדיקות תצטרכי לחזור), אבל מה שבטוח הוא שטוב שעשית את הבדיקות. אגב, בדקו גם COOMBS? מה הייתה התוצאה? מחכה לעדכונך (ומתנצלת מעומק הלב על שלא יכולתי לענות קודם). עתליה

lora bel

New member
לגביי COOMBS

לא שאני רואה בדף התוצאות אך יש בידי רק תשובות חלקיות כך שייתכן והרופא כן שלח וטרם הגיעו התשובות.

למעלה