עזרה בפיענוח- העמסת סוכר

עזרה בפיענוח- העמסת סוכר

היי בנות, עד עכשיו הייתי סמויה, שאבתי מכן המון אינפורמציה לגבי ההריון היקר הזה. אתן קצת רקע על עצמי - אני בת 30 לאחר 3 טיפולי IVF בהיריון תאומים
בשבוע 24+1. נמצאת בשמירה משבוע 23+3 (יש פער בין שני הקטנים שלי, אחד מתאים לשבוע בו אני נמצאת אך השניה מתאימה לשבועיים קדימה). אני נמצאת במעקב גדילה ורופא הנשים שלי עידכן אותי כי במידה והפער ימשיך להיות כזה יצטרכו לאשפז אותי ע"מ להזריק זריקות הבשלת ריאות..... גם כך נבהלתי רק מהתיאור. טוב, לא נורא אני אעשה הכל למענם!!!! אך אני חושבת כי בנוסף יש לי סוכרת הריון!!! ביצעתי היום בדיקת העמסת סוכר 50g ולהלן התוצאות: GLUCOSE 50g - 141 mg/dl HEMOLYTIC - 0 %mg ICTERIC - 0 %mg LIPEMIC - 2 %mg לצערי נראה לי כי איני טועה........ טוב, מפה איך אני ממשיכה הלאה?? אני צריכה לפנות באופן עצמאי לתזונאית, או לפנות קודם לרופא נשים שלי? אשמח על עזרתכן....

jinjit

New member
לדעתי..

141 זה הגבול העליון.. ממה שקראתי כאן בתוצאה כזו שולחים לסוכרת 100 ולכן לא בטוח שיש לך סוכרת הריון. בהצלחה.

תודה על תשובתך, בכל מקרה התקשרתי

לאחות במרכז לבריאות האישה, נאמר לי כי זה גבוה ושאגיע מחר לרופא שלי. נלך לשמוע מה יש לו לומר....

nubi

New member
את ממש גבולית

הערך התקין בהעמסת 50 גר' הוא עד 140 מ"ג לד"ל גלוקוז. לך יש 141, כלומר סביר להניח שאת לא סוכרתית. ישלחו אותך להעמסה של 100 גר', שרוב הסיכויים שתצא תקינה.

זו באמת תוצאה מעצבנת ../images/Emo24.gif

גם לי יצאה תוצאה דומה בהריון עם התאומים (148, אאל"ט) ונשלחתי ל-100, שאותה עברתי בהצטיינות. אסור לשכוח שהבדיקה של ה-50 היא בדיקת סקר, מה שאומר שאחוז גבוה (משהו כמו 80%) מתוך הנשים ש"נכשלות" בה הן כלל לא סוכרתיות אלא סתם קיבלו "חיובי כוזב". יכול בהחלט להיות שזה גם המצב אצלך. לגבי הפער בין הקטנטנים, כעקרון המצב המדאיג הוא כאשר אחד התאומים מתאים בגודלו לשבוע צעיר יותר מגיל ההריון (האטה בהתפתחות). כששניהם מתאימים לגיל ההריון, אבל יש פער במשקלים, לא תמיד זה מצריך התערבות כלשהי. בכל אופן, אין לך מה להבהל מקבלת הזריקות להבשלת ריאות (הידועות בשם צלסטון). כמובן, אני מקווה שלא תזדקקי לאשפוז, לא למטרה הזו ולא לשום מטרה אחרת, ושתסחבי עד הסוף שני אוצרות שמנמנים ובריאים.
מקווה שעזרתי, ואת מוזמנת להישאר איתנו!
עתליה

עתליה, תודה רבה על העידוד

יש לי תור לרופא הנשים שלי ב - 26/12, חשבתי לבצע את בדיקה ה - 100 יום לפני. אם ביצעתי בדיקת 50 ב - 11/12 זה בסדר שאחרי שבועיים אבצע את ה - 100? או שיש להמתין יותר?

רונאסטל

New member
לא להמתין בכלל!!!

אם יש חשד, עדיף לדעת כמה שיותר מוקדם ולטפל, חשוב מאד! אין צורך בתקופת צינון לפני, ואסור לשנות הרגלי אכילה לפני ההעמסה המלאה! בהצלחה (סוכרתית הריונית 2X לשעבר...)

זה לא מדויק

אני התייעצתי עם רופאה מומחית לסוכרת הריון לפני שעשיתי את ה-100, והיא אמרה לי במפורש ששלושה ימים לפני הבדיקה *צריך* לטחון מוצרי מאפה, פסטה וכיו"ב, וזאת כי רמת האינסולין בדם היא פונקציה של "ביקוש". אם את רגילה לתזונה שדלה בעמילן ובסוכרים, מאיפה יהיה לגוף שלך בבת אחת מספיק אינסולין כדי לפרק את הפצצה הזו שזורקים לתוכו? מנגד, אם יש סוכרת, התוצאה לא תשתנה מהתזונה הזו. בכל מקרה, אני לגמרי מסכימה עם רונאסטל שעדיף לא לחכות בכלל, מה גם שאם את עושה את הבדיקה יום לפני הפגישה עם הרופא עוד לא בהכרח יהיו תוצאות. עתליה

למעלה