עזרה בפיענוח נתונים שהתקבלו מ- JRI-POLAND

amybr

New member
עזרה בפיענוח נתונים שהתקבלו מ- JRI-POLAND

(ראיתי שכבר עשו את זה בעבר פה). מצ"ב תמונה של רשומה שקיבלתי בעת חיפוש ב-JRI-POLAND. אינני דובר לא גרמנית ולא פולנית,ואינני מבין מה כתוב שם. אבקש את עזרתכם בנושא,כוללל מה שכתוב בכתב יד (אם מישהו יצליח לפענח את כתב היד
). אני מבקש לעשות רק לגבי האדם ששמו פנחס לנגר (שם משפחה נוסף,שזה כנראה שם המשפחה מצד אימו):פפרסדורף. תודה רבה!

שרי סילבר

Active member
בדף שצירפת לא מופיע אף ילוד ששמו פנחס
אגב, אלה רישומי-לידה אזרחיים ולא רשומה ממרשם-האוכלוסין.

יתכן שלא איתרת את הדף הנכון. כך אתה צריך לעשות זאת:

1. חזור אל ה-JRI, ונסה לאתר שנית את הפרטים הרלוונטיים.
2. בעמודה שכותרתה AKTA אמור להיות רשום מספר. זהו המספר הסידורי של הרישום.
3. כעת היכנס אל הרישום עצמו דרך הקישור בעמודה השמאלית. בצד שמאל של הדף רשומים בד"כ המספרים הסידוריים של הרישומים. ע"פ המספר שהיה רשום תחת העמודה AKTA אתה אמור לדפדף קדימה או אחורה, ולאתר את הדף שבו מופיע הרישום עם המספר הסידורי המתאים.

בהצלחה!

amybr

New member
תודה רבה על תשובתך,כעת צירפתי את הקובץ הנכון

ואני עדיין זקוק לסיוע ב-"פיענוחו".הרשומה שלגביה אני מבקש עזרה היא הרשומה שמספרה הסידורי הוא 99

שרי סילבר

Active member
פענוח
רישום מס' 49

תאריך-הלידה: 11 ביולי 1903

מקום-הלידה: בולכוב שבגליציה המזרחית (Bolechow), בית מס' 207

תאריך ברית-המילה: 18 ביולי, 1903; הברית נערכה באותה כתובת (מן הסתם בית-המגורים של המשפחה)

שם-הילוד: פנקס (פנחס)

זכר

ההורים לא נשואים (היו בפורום לא מעט דיונים בנושא בעבר: המדובר ברישום אזרחי ולא ברישום האורתודוכסי היהודי, שהיה חשוב יותר ליהודים. רבים לא טרחו לרשום רישום אזרחי, או שעשו זאת באיחור ולא בזמן אמת. אם הנישואים לא נרשמו ברישום האזרחי, נרשם שההורים לא נשואים, ופרטי-האב ע"פ רוב לא נרשמו. הילוד נרשם תחת שם-המשפחה של האם)

[העמודה המתייחסת לפרטי-האב ריקה, כמוסבר לעיל]

שם-האם: תמה חיה פפרסדורף מבולכוב, ביתם של מרכוס ושיינדל פפרסדורף מבולכוב (רשום כאן מקצועו של האב, אבל הרישום לא חד. אם תנסה לשפר את החדות, אולי יהיה אפשר לפענח)

ההערה בקצה הימני של הרישום: אני מצליחה לפענח ששם-אביו של הילוד הוא קופל לנגר.

amybr

New member
צירפתי עכשיו תמונה משופרת

אני מצרף לפה תמונה משופרת.האם ניתן לשאוב ממנה עוד מידע? תודה רבה!

שרי סילבר

Active member
תוספת
ממה שאני מצליחה לראות יתכן שמקצועו של מרכוס, הסבא, הוא fahrman (צ"ל fahrmann), נהג.

למעלה