עזרה בפסקל לקראת מגן!

עזרה בפסקל לקראת מגן!

כנס בינלאומי של החברה להגנת הטבע יימשך חמשה ימים. בתכנית הכנס מתוכננות שש סדנאות מדי יום בו-זמנית. לכנס מגיעות קבוצות ממדינות שונות. לצורך תכנון הסדנאות מארגני הכנס מעונינים באיסוף המידע מהקבוצות השונות. קלט האלגוריתם הוא: שלשות מספרים המייצגים מספר סידורי של היום ( 5..1), מספר הסדנא (6..1) ומספר המשתתפים בסדנא. סדרת הקלט מסתיימת בזקיף של שלושה אפסים. פלט האלגוריתם הוא: א. המספר הסידורי של היום ומספר הסדנא, עבורה הביקוש הוא מקסימלי (הנח שיש רק סדנא אחת כזו) ב. הודעה האם ישנה סדנא ביום השלישי, עבורה אין כל ביקוש. 1. בחר משתנים עיקריים, הגדר את טיפוסיהם ותאר את תפקידיהם. 2. בצע פירוק של הבעיה לתת-משימות, כך שכל תת-משימה תיפתר באמצעות פרוצדורה או פונקציה. 3. כתוב תוכנית בשפת פסקל לפתרון הבעיה על פי פתרונך בסעיפים א' ו- ב'. הקפד לציין בכל פונקציה ופרוצדורה טענות כניסה ויציאה מפורטות. אם מישהו יוכל בבקשה להסביר לי מה עליי לעשות אפילו בראשי פרקים זה נורא יעזור.. ואם מישהו יוכל לעשות את התוכנית בגלל יעזור תודה מראש =]

tamarhp

New member
לדעתי

טוב, גמרתי כבר י"ב ועוד לא התחלתי באונ' ככה שחלק מהחומר נשכח, אבל לדעתי את צריכה לעשות מערך דו מימדי, שבשורות (נניח) יהיה את מס' היום (1..5), כלומר 5 שורות, בטורים - 6 טורים - את מס' הסדנא, ובתוכן של התאים יהיה את מס' המשתתפים בסדנה. לדוג', בתא מס' (1,2), שזה אומר - יום 1, סדנה 2 (או הפוך.. תלוי איך את עושה וגם שכחתי מה קודם, שורות או טורים) - יהיה את התוכן "10" שזה אומר - 10 משתתפים. זה מקריאה של החלק הראשון של ההודעה, אני תכף אמשיך לקרוא ולראות אם זה רלוונטי ואיך אפשר להמשיך לעזור (אם אני אדע.. :p)

tamarhp

New member
אוקיי -

א. המספר הסידורי של היום ומספר הסדנא, עבורה הביקוש הוא מקסימלי (הנח שיש רק סדנא אחת כזו) פעולה פשוטה של בדיקת MAX ופליטתו, אם לימדו אותך טוב אני מניחה שיש לך את זה בחומר, ממוסגר וממורקר...
ב. הודעה האם ישנה סדנא ביום השלישי, עבורה אין כל ביקוש. פשוט מאד - את בודקת האם ביום מס' 3 יש סדנה עם 0 משתתפים... (אל תשכחי לאתחל את הטבלה לאפסים לפני הקלט).... מקווה שלא טעיתי ושעזרתי :)

tamarhp

New member
האלגוריתמים, לדעתי הם -

1. אתחול הטבלה 2. קליטת הנתונים (קליטת שלשת מספרים: מס' היום, מס' הסדנה ומס' המשתתפים) והכנסתם לטבלה (בתא מס' ("מס' יום", "מס' סדנה"), שים את "מס' משתתפים"), וסליחה שאני לא כותבת בפסקל - כבר שכחתי את השפה.....
3. בדיקת MAX ופליטתו 4. בדיקת היום השלישי ופליטת הודעת תשובה נדמה לי שזהו, שכחתי משהו?

למעלה