עזרה בפענוח בדיקות דם

hagit139

New member
עזרה בפענוח בדיקות דם

היי,
הכלב שלי בן 11, לברדור מעורב, סובל מבעיות בפרקים. ביום שבת האחרון היו לו רעידות בלתי פוסקות בכל הגוף וחום גבוה (40.2) - לקחנו לו בדיקות דם. הבדיקות מצביעות על דלקת. הגלוקוז נמוך כי הבדיקות לא נשלחו למעבדה ישירות אז הבנתי שהוא פשוט נעלם מהדם. הערכים שמטרידים אותי הם GGT - שמצביע תפקוד כבד גבוה ו LDH גבוה שאני לא לגמרי בטוחה מה זה אומר. האם ייתכן שבגלל הדלקת תפקודי הכבד עלו או שאני צריכה להיות מוטרדת ולערוך בדיקות נוספות?
מצרפת את הבדיקות.
תודה מראש

עוד פרטים והסבר על תוצאות בדיקת הדם

חגית יקרה,
מהם בעיות הפרקים שמהם הכלב סובל? האם מקבל תרופות על בסיס קבוע? אם כן, איזה? האם היו עוד בעיות מלבד החום הגבוה והרעידות כגון חוסר תיאבון, הקאות, שלשולים, מצב רוח ירוד?
תוצאות הספירה מעידות על דלקת: עלייה של תאי דם לבנים (WBC) ונויטרופילים (NEU). בביוכימיה קיימים מספר מדדים בעליה. אותם מדדים (אנזימים) אינם אמינים אם קיימת המוליזה, כפי שמתואר שיש, ולכן המלצתי על סמך הבדיקות היא לחזור על בדיקת דם יחד עם תוספת של בדיקות נוספות, לפי הבדיקה הפיזיקלית של הרופא.
לכלב מבוגר אני ממליצה על בדיקות תקופתיות הכוללות גם צילומי בית חזה ואולטרסאונד בטן.

בברכה,
ד"ר סיגל קרופניק, וטרינרית

hagit139

New member
תודה על התשובה. יש לו דלקת פרקים כרונית

הדלקת מתבטאת בעיקר באגן האחורי וכפי שהבנתי נפוצה בכלבים גדולים בגיל כזה.
הוא טופל תחילה על ידי פרוויקוקס אח"כ עברתי לגאבאפנטין שהם כדורים זולים יותר ועכשיו חזרתי לפרוויקוקס, בתקווה שאוכל לממן זאת. הוא מקבל גם אומגה 3 מידי יום.
היה לו חוסר תאבון ומצב רוח ירוד למספר שעות, כנראה בגלל החום. מעבר לזה לא היו הקאות, שלשולים או תופעות אחרות. עכשיו הוא כבר חזר לעצמו.
האם ההמוליזיה יכולה להיגרם מהדלקת?
והאם ייתכן שהחום נוצר מדלקת הפרקים? או שכנראה יש דלקת אחרת?

המשך תשובות

שלום חגית,

דלקת פרקים כרונית לרוב אינה גורמת לעליית חום הגוף. אם הדלקת אקוטית או דלקת זיהומית אז יהיו סימנים נוספים יחד עם עליית חום.
המוליזה היא פירוק תאי דם אדומים. יכול להיות מסיבה בריאותית ויכולה להיות מלאכותית (שקשור לבדיקה עצמה ולא לבריאות הכלב).
לפי הבדיקות ששלחת אין בעיה בתאי הדם האדומים ולכן ניתן להסיק שההמוליזה אינה קשורה למצבו של הכלב.
ליתר ביטחון, הייתי חוזרת על בדיקת דם, גם אם הכלב חזר לעצמו.

בברככה,
ד"ר סיגל קרופניק, וטרינרית.

hagit139

New member
המון תודה !

למעלה