עזרה בפענוח בשר

עזרה בפענוח בשר

אהלן, אני רוצה להכין לליל הסדר את המנה של בני סיידא צלי בקר בקפה וערמונים, רשום שצריך בשר בקר שפיץ או צ'ך , מישהו יכול להגיד לי מה זה אומר?
אני מכירה מילים בסיסיות כמו צוואר, כתף וכו'. ( ואם אפשר גם סוג בשר חלופי שיתאים לצלי, שיהיה לי תוכנית מגרה למקרה שלא אמצא את הבשר)
תודה מראש
 

Maldini Girl

New member
קצת מידע ממה שאני יודעת

צ'ך הוא נתח מס' 15 שנמצא בחלק האחורי של הפרה.
אני השתמשתי בנתח פעם אחת, עשיתי ממנו באמת מן צלי (עשיתי ממנו סטייל רוסטביף רק בצלייה יותר ארוכה). זה נתח רזה יחסית, אין בו הרבה שומן פרט לשכבה די דקה, אותה מומלץ לא להוריד בעת הבישול, והוא מתאים לצלייה יותר ארוכה. אני אוהבת לצלות אותו כגוש.
אני זוכרת בזמנו שקניתי אותו טרי, הייתי צריכה לבקש מהקצב כי במעדנייה בה קנינו לא היו מוכרים את הנתח תמיד. גם לא זוכרת שהיה יקר במיוחד (מצד שני עברו מאז כמה שנים טובות ויכול להיות שהשתנה).
אם את מעדיפה נתח אחר, אני חושבת שאפשר להשתמש בנתח מס' 5 (מה שנקרא "צלי כתף"). הוא אמור להתאים גם לצלי.
אולי יבואו פה אנשים שמבינים יותר ממני שיתנו עוד עצות.
&nbsp
בהצלחה.
 

שיח סלימאן

Well-known member
מנהל
מדובר בשני נתחים מהחלק האחורי של הפרה

שניהם היו נדירים יחסית עד לפני מספר שנים ואת שניהם ניתן להשיג כיום בקצביות של רוב הסופרים.
 
למעלה