עזרה בפענוח מצב הזוי...

עזרה בפענוח מצב הזוי...

הי בנות,
קרה לי דבר ממש מוזר ואשמח לכל עצה/הסבר אפשרי שעולה לכן (סומכת עליכן..! :) ).
מנסים להיכנס להריון כבר כמעט שנה. בבית שתי ילדות יפות ובריאות. אני עם FSH גבוה (אבל גם להריון הקודם נכנסתי רגיל בחודש שזוהה לי FSH של 16.2.... אז לא מתרגשת). עוקבת תמיד עם מקלוני ביוץ של לייף (בהתחלה גם עשיתי מעקב זקיקים באולטראסאונד שהיה תואם למקלונים, אח"כ הפסקתי עם האולטראסאונד ונשארתי רק עם המקלונים).
בד"כ יום אחד הפס השני מתחיל להיות כהה, יום אחד ממש כהה כמו הבקרה, ולמחרת נעלם לגמרי (זה היום שאני מחשיבה כביוץ). קורה לפעמים ביום ה-12, לפעמים ביום 14/15. תמיד בול 12 יום אחרי הביוץ המשוער מתחיל לי המחזור.
החודש קיבלתי מחזור ביום שישי לפני שבועיים וחצי (11.5), אחרי שבוע נסענו לחופשה, חזרנו ביום שלישי (לפני שבוע) ועשיתי בדיקת ביוץ עם מקלונים (זה היה יו"מ 12) - יצאו שני פסים חזקים. למחרת - שני פסים חזקים, ועוד יום, ועוד יום... השתדלתי כל יום באותה שעה (למרות שלא תמיד באותה כמות שתיה לפני), אבל בגדול יצא שחמישה ימים הפס לא נעלם... זכרתי שהיו בנות שהסימן הזה היה אינדיקציה להריון, אבל ביו"מ עשרים פלוס, לא בשלב כל כך מוקדם.....! סתם בשביל הקטע עשיתי היום בבוקר (יו"מ 18) בדיקת הריון ויצאה חיובית - פס אמנם מאוד מאוד בהיר אבל פס.... מה הקטע???? ההסבר היחיד שאני יכולה לחשוב עליו הוא שהמחזור האחרון לא היה באמת מחזור (למרות שיצא בול ביום המדוייק ונראה בול כמו מחזור) אבל אם ככה הייתי אמורה להיות בשבוע יותר מתקדם (6) והפס לא היה אמור להיות חלש..... אחרת מתי הספיק להתרחש פה ביוץ..? בכל מקרה ברור לי שאין מה לשמוח ושכל הקונסטלציה ההזויה הזאת לא מבשרת טובות, אבל עדיין - אני בן אדם שאוהב לדעת, ומטריף אותי לא לדעת מה הלך פה..... עשיתי היום בטא סתם בשביל לנסות להבין מה קרה אבל עוד אין תוצאות.
אשמח לכל מי שיש לה רעיון או שחוותה משהו דומה. תודה! (ותודה לכל מי שקראה עד לכאן :)

Mis Anna

New member
שני מצבים אפשריים

1. כמו שאמרת 11.5 לא היה באמת מחזור אלא דימום ונקלטת אבל משהו לא מתפתח טוב ולכן הפס חלש ובטא בירידה.
2. 11.5 כן היה מחזור. בייצת ממש מוקדם,נאמר בחופשה, וגילית את ההריון נורא מוקדם ולכן הפס חלש.
מאחלת לך הריון תקין בכל מקרה. ומה שיוצא לך בבטא תעשי עוד אחת בהפרש של יומיים לבדוק עליה.

Mis Anna

New member
מעולהההה

אני מאוד אופטימית שיצרתם את ההריון הזה בחופשה.
לדעתי אם יש אפשרות תעשי עוד בדיקת דם עוד יומיים כדי לראות שיש מגמת עליה.
&nbsp
&nbsp

זו אכן היתה החופשה הראשונה שלנו ללא ילדים...

ותודה על התמיכה!

מנעמים

New member
וואו

קודם כל אומר - תודה על הפוסט הזה!! אני בול באותו מצב רק שעדיין לא בהריון (מנסים כמעט שנה). לא אמרו לך שאת צריכה טיפולים עם כזה fsh? מדהים שזה הגיע טבעי....! אפשר לשאול לגילך??
אני גם חושבת שכנראה היה ביוץ מוקדם, תבדקי הכפלה. בבקשה עדכני :)

תודה! ושמחה לשמוע שהפוסט עוזר...

אני היום בת 38.
לפני שלוש שנים, עשיתי לראשונה פרופיל הורמונלי (לא ידעתי בכלל מה זה, גיליתי בזכות הפורום הזה - את יכולה לחפש הודעות שלי בפורום מאז). הייתי שנתיים וקצת אחרי לידה וכחצי שנה אחרי שהוצאתי התקן (הורמונלי).
ה-FSH שלי היה 16.2. הרופא שלי (שבכלל לא הבין למה אני מתעקשת לעשות פרופיל) לא התרגש. כצעד אחרון הלכתי לדיקור, ושבוע אח"כ גיליתי שאני בהריון (הדיקור בטוח לא עזר להפריה כי היה אחרי הביוץ, אולי עזר להשתרשות.. מי יודע..). כלומר באותו חודש שהתחיל עם FSH 16.2 נכנסתי להריון טבעי ובריא שהיום היא ילדה בת שנתיים ושבעה חודשים....
בסיבוב הנוכחי - הוצאתי התקן לפני אחד עשר חודשים (בדיעבד - איזה בזבוז להיות עם התקן.. /-: ), ומאז ניסינו - כל חודש זיהיתי מדוייק את הביוץ ושום דבר... לפני שבעה חודשים עשיתי שוב פרופיל - FSH יצא 11.4, E2 233. לא משהו.... שוב הרופא שלי לא התרגש ולא הבין מה אני רוצה בכלל... המשכנו כרגיל, מדי פעם הלכתי לדיקור - אין לי מושג אם זה עזר - ולפני חודש גם הבנו שהמורפולוגיה אצל בעלי לא משהו (רק כ-3% תקין). ועכשיו - הסיפור הזה...
אני לא ממש אופטימית לגבי ההריון הזה, אבל עצם זה שהיתה הפריה זה כבר הישג מבחינתי...היהדיעה שזה אפשרי..! מקווה מאוד מאוד שגם אצלך יקרה בקרוב! אם אני יכולה לעזור בעוד מידע מוזמנת לכתוב לי...

מנעמים

New member
ממש תודה!

אני גם גיליתי לפני כחודשיים שיש לי fsh גבוה במקרה... ביקשתי פרופיל והופ... רק שאצלי הרופאת נשים ישר הפנתה לרופא פוריות ורופא פוריות ישר אמר תרומת ביצית! או לכל הפחות ivf...
ממש הלחיצו אותי והחלטתי להירגע ולחשוב חיובי ולקוות שזה יבוא לבד. אז ממש עודדת אותי (אכן מעודד שהייתה הפרייה גם אם חלילה ההריון לא יהיה תקין. בכל מקרה מחזיקה אצבעות!!)

מצטערת לאכזב...

אולטארסאונד אתמול הראה כלום, בטא היום קטנה מ-5 (לפני שבוע ויום היתה 95)... ובמקביל התחיל לי דימום.
בקיצור - כימי שהתגלה במקרה בזכות מקלוני הביוץ. עדיין מסקרן אותי מתי היה הביוץ ועוד יותר מסקרן אותי כמה כאלה כבר היו שלא ידעתי עליהם בכלל...
בכל מקרה תודה לכולן על התמיכה ובהצלחה לכולנו!!!

למעלה