עזרה בפענוח תוצאות חלבון עוברי

תאנה9

New member
עזרה בפענוח תוצאות חלבון עוברי

ד"ר שלום, אני בת 24 בשבוע 18 להריון. לפני כשבועיים ביצעתי בדיקת סקירת מערכות מוקדמת בארץ (אני גרה בחול) ונמצא מוקד אקוגני בלב. הרופא ייעץ לי לחכות לתוצאות החלבון העוברי כדי להחליט האם כדאי לבצע בדיקת מי שפיר. בדיקת השקיפות העורפית נמצאה תקינה- 1.1 . את בדיקת החלבון העוברי ביצעתי במדינה בה אני נמצאת כיום והבדיקה נשלחה לגרמניה. התוצאות שקיבלתי הן בגרמנית אך ניתן להבין מעט: AFP-MOM 0.97 HCG-MOM 2.75 E3-MOM- 0.87 ברצוני לדעת מהו הסיכוי עפ"י בדיקות אלו והאם לדעתך, עליי לבצע בדיקת מי שפיר?

סיכון

הסיכון המחושב מתבצע ע"י תוכנת מחשב, אשר לצערי אין לי אותה. את התוכנה יש בדר"כ במעבדות בהן מבצעים את הבדיקה ולכן היית אמורה לקבל גם את החישוב הסטטיסטי לסיכון לתסמונת דאון מהמעבדה בה בוצעה הבדיקה. אני מציע שתנסי לפנות לאותה מעבדה.

תאנה9

New member
שאלה בהמשך לתגובתך

דר' שלום, לאור הצעתך פניתי למעבדה בגרמניה ולהלן התוצאות: הסיכון לתסמונת דאון בשקלול של: AFP/HCG/E3 וגילי- 1:734 אציין שוב כי אני בת 24 . בסקירה ראשונה נמצא מוקד אקוגני בלב. שקיפות עורפית 1.1 נאמר לי כי ייתכן וה-HCG גבוה מהנורמה-2.75. מהו טווח הנורמה? האם לדעתך כדאיח לבצע בדיקת מי שפיר? הא

דיקור מי שפיר

בסיכון של 1:734 אין המלצה רפואית לביצוע דיקור מי שפיר. לגבי נקודה אקוגנית הדיעות חלוקות. יש האומרים שנקודה אקוגנית מעלה את הסיכון לתסמונת דאון פי 3-4 ואז בערכים כשלך יש המלצה לדיקור מי שפיר.יש השוללים עליה כזו בסיכון ואז אין המלצה לדיקור מי שפיר.. ההחלטה בידייך.

תאנה9

New member
נורמת HCG

דר' שלום, ראשית תודה על התייחסותך המהירה! ברצוני לדעת מהו טווח הנורמה של HCG.האם הוא עד 2?

למעלה