עזרה בציור גרף

להפתעתך

New member
עזרה בציור גרף

שלום, אני אמור לשרטט גרף תוצאות של הניסוי הראשון שלי וזה לא ממש מצליח. הגרף אמור להציג אחוזי הצלחה בשתי פרדיגמות שונות כפונקציה של תדירות מרחבית (ציר X) ושל ערך הקונטראסט (ציר Y), עד כה ניסיונותי לבנות גרף נורמלי עלו בתוהו. ציירתי גרף לדוגמא של איך בערך זה אמור להיראות -אם מישהו\י יכולים לעזור, אשמח. חנוכה שמח לכולכם

מעיןבר

New member
לא הבנתי

אם אתה אמור להציג אחוזי הצלחה כפונקציה של משהו, הרי שעל ציר ה- Y יהיו אחוזי ההצלחה (המשתנה התלוי) ועל ציר ה- X המשהו הזה (פרדיגמה). אם יש לך 2 פרדיגמות הרי שאתה צריך להכין שני גרפים נפרדים, לכל אחד ציר X עם מערכת הערכים הלוונטית לו. אז או שפספתי משהו או שהסברת את עצמך לא נכון. בכל מקרה אשמח לסייע.

להפתעתך

New member
אז אני אסביר

את יכולה לראות שכותרת ציר הY היא contrast thresholdת כלומר עוצמת הקונטארסט שנדרשה בממוצע כלל הנבדקים כדי לחצות סף ביצועים של 80% (הערכת הספים נעשית באמצעות פרוצדורה אחרת שאינה רלוונטית כרגע). כלומר, ציר הY כבר מציג ביצועים. בפסיכופיזיקה מקובל להשתמש בספים כמדד לביצוע, כלומר, לומר מראש שאנו מחפשים את ערך הקונטראסט שממנו מנובא כי נבדקים יבצעו בסביבות ה75-80% במטלה מסוימת. כמו שכתבת אני אכן צריך 2 גרפים, אבל מדובר בשתי פרדיגמות שהן למעשה פרדיגמה אחת ומקובל להציג את התוצאות מכל אחת מהן בצמוד לתוצאות מהאחרת (כך רואים הכי טוב את ההבדלים המצופים) כך שלמעשה אני צריך 2 גרפים (כל גרף מייצג פרדיגמה אחת) על אותם צירי X וY כאשר X מייצג משתנה ב"ת וY מייצג את המשתנה התלוי. מצ"ב דוגמא מהספרות. תודה וחג שמח

להפתעתך

New member
אגב אל תתבלבלי

ההצגה בדוגמא שצירפתי היא מורכבת יותר ממה שאני צריך. בדוגמא המצורפת כל נקודה מציינת 1 חלקי לוג בבסיס 2 על סף הקונטראסט וכפי שאת רואה על כל גרף (שמייצג פרדיגמה נפרדת) מיוצגים הספים עבור כל תדירות מרחבית שהוצגה. אני מציג בצורה יותר פשוטה וממילא השתמשתי רק בשתי תדירויות מרחביות. אם כל זה קצת מסבך אותך אז תתעלמי מההודעה הזאת.

מעיןבר

New member
כל המידע הזה לא רלוונטי לי

אני ממדעי החיים וכמו שציינתי למעלה לא מבינה בזה כלום (אין לי מושג מהו קונטראס, מהם ספים, מהי תדירות מרחבית ואיך מחשבים את כל אלה).. כשאתה מציג שאלה שכזאת בפורום נסה לחשוב שאתה מציג להדיוטות שלא מבינים כלום בתחום שלך - בלי ז'רגון ומונחים מקצועיים. כך תפנה למכנה משותף רחב (כי יש כאן המון אנשים שעוסקים ומבינים בעיבוד נתונים, רק שהם שונים מהנתונים שאתה מכיר) ותוכל לקבל תגובות מסייעות גם מאנשים שמגיעים מתחומים שונים לגמרי.

ארול01

New member
אם הבנתי מה הבעיה

אתה מנסה לשרטט 2 גרפים על אותה מערכת צירים. באקסל תייצר עמודה של נתונים עבור כל אחד מהצירים ומהגרפים: עמודה עבור X1 ו עמודה עבור Y1 וכנ"ל עבור X2 וY2. תלחץ על chart wizard . ותבחר את סוג הגרף שאתה רוצה (נראה לי XY scatter הכי מתאים לך) ולחץ המשך. כעת לחץ על לשונית series ולחץ add בעת מופיע מצג ימין למטה X ו Y . תפעיל את X ותסמן את העמודה של X1 וכנ"ל Y1. ולחץ שוב על add. כעת חזור על הפעולה עבור X2 ו Y2 ולחץ על סיום. תקבל 2 גרפים על מערכת צירים אחת. מקווה שעזרתי.

להפתעתך

New member
תודה אבל..

גם בבית וגם בעבודה יש לי אקסל בגרסא עברית ואין שם chart wizard או XY scatter, כלומר אני בטוח שיש-רק שאני לא יודע לאן דחפו אותם ותחת איזה שם ועיצוב. אני מקווה להיות בזמן הקרוב ליד גרסא אנגלית ולנסות....

מעיןבר

New member
אני לא מבינה בזה כלום כלום כלום ../images/Emo163.gif

אבל אני כן מבינה בארגון של נתונים. אם שתי הפרדיגמות הן בסופו של דבר פרדיגמה אחת, האם יש בינהן פקטור המרה? כך, תמיר את הנתונים מפרדיגמה אחת לשניה ואז יהיו לך שתי מערכות נתונים מסוג Y לציר X משותף ואז יהיו לך שני גרפים על אותה מערכת צירים כמו שאתה מציג בתמונה (ולא משנה אם הסולם ליניארי או לוגריתמי לצורך העניין). אתה צריך למצוא דרך להביא את הנתונים שלך למכנה משותף. דרך נוספת היא להציג גרף עם ציר X אחד ושני צירי Y שכל אחד מהם מתאים לסט נתונים נפרד.

להפתעתך

New member
כל העניין הוא שאני מנסה לעשות את זה ולא יודע

איך...לגבי הז'רגון, שאני אומר קונטראסט אני מתכוון לקונטראסט תאורה-כלומר מה ההפרש שצריך להיות בין התאורה של הרקע שעליו אני מציג מטרה לבין התאורה של המטרה עצמה-זה דווקא נראה לי בסיסי למדי, רק רציתי להבהיר שבעצם הסף הוא ערך הקונטראסט שבו נבדקים מצליחים לזהות את המטרה מעל לאחוז מסוים של פעמים שנקבע מראש בהתייחסות להערתך כי המשתנה התלוי צריך להופיע על ציר Y. לגבי תדירות מרחבית, זה סתם משתנה בלתי תלוי, לא חושב שאזכור השם שלו אמור להפריע לפתרון הבעיה. זה לא שאני לא מודע לזה שאת לא מכירה כנראה את התחום שלי ולהפך, אלא שלא חשבתי ואני גם לא חושב שזה אמור להפריע, אבל זה יותר נוח לי מלכתוב X וY. בקיצור, יש לך מושג איך עושים את זה באקסל או בSPSS (או כל תוכנה סטטיסטית אחרת שאת מכירה)?. כל טוב

מעיןבר

New member
זה בדיוק העניין

שלך זה נראה אלמנטרי אבל מבחינתי זו סינית וכמי שלא מכירה את המטרייה זה הופך לרעש שמקשה עלי להוציא את המוץ מהתבן. נכון שלך יותר קל לכתוב שמות מ- X ו- Y אבל לי כקורא ההדיוט עדיף השימוש במונחים כמה שיותר כלליים כמו "משתנה תלוי" ו"משתנה בלתי תלוי". עכשיו איזו הדרכה בדיוק אתה צריך? אני העליתי רעיונות לגבי מניפולציות על הנתונים ומעלי נתנו לך הדרכה מצויינת לגבי העבודה באקסל. האם זה עזר לך להתקדם לכיוון המטרה? אם לא, מה לא הבנת ואיך נוכל להמשיך ולסייע?

להפתעתך

New member
אוקיי, מתנצל

על השימוש הלא מושכל במונחים, אבל אולי בגלל שיש כאן שני מבתי"ם וזה מסבך קצת את העניין נגררתי לזה. מעבר לכך, למרבה הצער יש לי אקסל בעברית, שהיא הרבה פחות נוחה לשימוש מהגרסא האנגלית ואין בה (או שיש בה אבל קשה מאוד למצוא) את הפונקציה הפשוטה לבחור XY scatter וכ"ו. אם את יודעת איך עושים את זה טכנית (כלומר, איזה סדר פעולות אני צריך לעשות באקסל) ואת יכולה להסביר-אודה לך מאוד. כל טוב

להפתעתך

New member
התקדמות מסוימת

אני מנצל יום חופש כדי לעבוד על גרף לא מרשים במיוחד. הצלחתי למצוא את הפונקציות הנדרשות באקסל אבל אני לא מצליח לעצב את אזור הגרף. יש לי שורות בעוד שאני רוצה שרק צירים X וY יהיו בתצוגה ללא שורות מעליהם. בנוסף, ציר X מופיע כרצף מ0 ועד 10 בעוד שאני רוצה שיהיו לי רק הערכים 0.25 ו-8.

מעיןבר

New member
יש מישהו בקרבתך

שיכול לתת לך שיעור קצר בעבודה עם אקסל? נראה לי שזה יהיה יעיל וזריז יותר מהנחיות בפורום. בכל מקרה, אני עובדת עם גרסה ישנה יותר של אקסל ובגרסה הזאת אתה צריך לבחור את האיזור בגרף שאתה רוצה לעצב. דאבל קליק יפתח לך חלונית שבה ניתן להגדיר פרמטרים שונים בטאבים שונים כגון סרגל הערכים של הצירים או צורת הגופן וכו'. אתה יכול לבחור את הקוים ופשוט לעשות delete במקלדת, זה ימחק אותם מאיזור הגרף. שיהיה בהצלחה.

yairma1

New member
ואם זה עדין לא מסתדר לשביעות רצונך אזי

שווה לפנות לפורום אופיס בתפוז. שם פגשתי כמה מומחים לאקסל שהתרשמתי מידיעותיהם בתוכנה. בהצלחה יאיר

להפתעתך

New member
תודה לכולכם...

מסתבר שהעצות שלכם ובנוסף קצת ניסוי ותהיה ותהיה עזרו לי לצייר את הגרף הראשון שלי זה 6 שנים כמעט ודי במהירות-השאלה היא אם זה נראה סביר...אגב, לגבי פורום אופיס-אני אשמור את העצה הזאת לפעם הבאה.

yairma1

New member
כפתור ופרח. אבל האם

הסולם של ציר ה-X ברור? אני לפחות התקשתי להבין מה הסולם. כמו כן, האם לא תרצה לשקול להפוך את הצד של הגרף כך שציר ה-Y ינמנם בצד שמאל כמקובל בגרפים? ובהזדמנות זו, האם לא תרצה לשתול כותרת לגרף שתלווה אותו לכל מקום אשר יפנה? יאיר

להפתעתך

New member
אכן...

ואם זה בסדר לשאול כאן, אז איך עושים את זה? (אני חושב שתשובה תחסוך לי זמן של ניסוי ותהיה...).

אם זה כמו באקסל הקודם,

קליק ימני על ציר ה- X בחירה ב"עיצוב ציר" בחירה בלשונית "סרגל" הורדת הסימון מ"ערכים בסדר הפוך"

למעלה