עזרה בציור

FHOENIX

New member
עזרה בציור

אני רוצה לצייר מישהו עם כנפיים, אבל אי לא יודעת ממש איך. מישהו יכול להסביר לי מאיפה יוצאות הכנפיים ואיך זה בדיוק נראה (גם מאחורה ומהצד). אני מאוד מאוד אשמח לתמונה שתסביר. נ.ב. כל מה שכתוב בהודאה- מדבר גם על חיות (חיות שהולכןת על 4)

....

אני לא ממש יודע אבל אני חושב שכן בגב העליון יש מן כאלה שתי עצמות...נכון? אז משם יוצאות הכנפיים הנה תמונה תסתכל ותבין

FHOENIX

New member
תודה, (אבל לא תודה)

אמנם התמונה יפה, אבל היא לא מראה מאיפה ואיך הכנפיים יוצאות (כי הן מחוברות אליה באופן מלאכותי)

FHOENIX

New member
עדיין

אני חושבת שיורד לה דם מהתפרים, הכנפיים לא היו שלה במקור

Scum Bunny

New member
על כנפיים וחיות אחרות

אצל חיות מעופפות הכנפיים הן וריאציה על הגפיים הקדמיות שיש לכל שאר בעלי החוליות. מה שזה אומר מבחינתכם, זה שאין "צורה נכונה" לצייר כנפיים על דמות אדם, אלא אם כן אתם שמים אותם במקום הזרועות. חשוב לזכור שכל כנפיים שלא יהיו במקום הזרועות יצריכו מבנה חדש ונפרד שיתמוך בהם- עוד סט של כתפיים, שכמות וכל העצמות והשרירים שמעורבים בהם. אבל יותר גדולים, כי כנפיים הם הרבה יותר כבדות מזרועות. ומבנה כזה, שהוא בעצם תוספת רצינית לכל מבנה השלד והשרירים של פלג הגוף העליון, ישנה לחלוטין איך שהגוף נראה! תחשבו על זה. ובזמן שאתם חושבים על זה, תזכרו שעד עכשיו דיברנו על כנפיים חסרות שימוש. כדי שנושא הכנפיים יוכל גם לעוף צריך מערכת אדירה של שרירים שיתמכו בכנפיים, עצם חזה ענקית לעגן אליה את כל השרירים האלה, ראות ולב עצומים כדי לתדלק אותם- כלומר בית חזה ענקי וכבד בהרבה משל אדם רגיל. כדי לפצות על תוספת המשקל הזו, צריך להוריד דרסטית את משקל כל שאר הגוף-עצמות חלולות, רגליים קטנות ומצומקות, שרירים חלשים בכל שאר הגוף. ובנוסף לזה מוטת כנפיים אדירה (יותר מעשרה מטרים, לכל הפחות) ומבנה אירודינמי (בעיקר בראש, שצריך להיות מחודד ודמוי יתד). בסופו של דבר, איש מעופף יראה פחות או יותר כמו ציפור מגודלת. בלי זה, הוא לא יוכל לעוף.

ailag

New member
אפשרות

בקשר למשקל, אם הכנפיים יהיו מעט קדמיות (הקצוות שלהם יהיו קצת לפני הראש) אפשר לחלק את המשקל יותר טוב. נו, אני לומדת פיזיקה.. אז בלי הנוסחה, מרכז הכובד תלוי בכל מסה קטנה ובמרחק שלה מהמרכז. אם נשים מסה כבדה יותר מלפני הגוף, היא תבטל את מסת הכנפיים שמאחורי הגוף. (אם יש עליך תרמיל כבד, תחזיק משהו כבד לפניך ותהיה בשיווי משקל) בקשר לתדלוק ולשרירים - חיות משתמשות בכלמיני טריקים כדי לבזבז כמה שפחות אנרגיה. לא כולן שרירניות עד כדי כך. מה שכתבת מבוסס או שהוא המסקנות האישיות שלך?

Scum Bunny

New member
מבוסס, מבוסס.

אם תסתכלי על מבנה הגוף של חיות מעופפות שאינן חרקים (כלומר ציפורים, עטלפים, פטרודקטילים) תראי שהם עונים של כל הדרישות שהצבתי: 1)מוטת כנפיים גדולה יחסית- אורך מוטת הכנפיים ביחס לגוף גדל ככל שהמסה של החיה גדולה יותר- כאשר הגודל עולה בסדר גודל קווי, המסה עולה בסדר גודל מעריכי (עניין פשוט של יחס בין שטח פנים לנפח). לכן ציפור בגודל של נשר צריכה הרבה יותר כח עילוי מאשר פשוש כדי להשאר באויר. 2)מערכת עצמות ושרירים מאסיבית באיזור החזה- תסתכלי בכל שלד של עוף, ותראי כמה עצום בית החזה ביחס לכל שאר הגוף, ובעיקר כמה עצומה עצם החזה (brisket כמדומני) אליה מתחברים כל שרירי הכנפיים- שהם כמו שרירי הכתפיים, רק הרבה יותר חזקים. 3)מבנה גוף וגולגולת אירודינמי- מדבר בעד עצמו. עכשיו, נסכים לרגע שאין וויכוח על מוטת הכנפיים שתצטרכי כדי לעוף- טיסה מבוססת בעיקר על עילוי (כמו במטוס, נוצר על ידי הפרשי לחצים בין החלק העליון והתחתון של הכנף, ולא על ניפנוף) וכדי להרים לאוויר גוף במשקל אדם צריך כמה עשרות מטרים של כנף. את יכולה לבדוק שלמטוס הקל ביותר שנבנה המונע בכוח אדם (עשוי בעיקר מניילון ושוקל כמה קילוגרמים בלבד) היתה מוטת כנפיים אדירה כדי לפצות על המשקל העודף של אדם ממוצע. יש סיבה שיענים לא יכולות לעוף. את יכולה כמובן לקצר את הכנפיים אם את יכולה לייצר יותר מהירות, שתייצר לחץ אויר גבוה יותר סביב הכנפיים שמייצר יותר עילוי- אבל זה יצריך לחבר למלאך שלך מנוע טורבו פרופ או סילון. כל עוד את מייצרת את מערבולות האויר סביב הכנף ואת הדחף על ידי ניפנוף מכוון של הכנפיים, אז זה בעיקר דאיה, וזה מצריך בעיקר מוטת כנפיים. עכשיו, בהתחשב במשקל הממוצע של רקמה אורגנית, אנחנו יכולים להניח שכנפיים כאלה, ולו רק בגלל העצם שתתמוך בהם, ישקלו כמה עשרות קילוגרמים. כנפיים במשקל כזה, ולא משנה איך תתמכי בהם, יצריכו מערכת עניפה של שרירים ועצמות כדי להשאר מחוברים לגוף שלך, ומערכת עוד יותר עניפה כדי שתוכלי גם לפרוש אותם או להזיז אותם. שוב- זה לא עניין של איזון, אלא של נשיאת המסה: אם הראש שלך היה שוקל 40 קילו, לא משנה כמה טוב הוא מאוזן בין הכתפיים שלך, היית צריכה הרבה יותר שרירים בצואר כדי שהוא לא יפול, נכון? בכל מקרה, לשאלתך, את רוב הנתונים קיבלתי מתוכנית שעסקה באיך באמת ציפורים עפות, ודנה גם בנושא למה אנשים לא יכולים לקשור לעצמם כנפיים ולנפנף חזק כדי לעוף, פלוס ידע כללי בכל מיני נושאים. הרבה יותר מידי טלויזיה.

Scum Bunny

New member
אגב פיזיקה

גם אני למדתי פיזיקה בשנותי בטכניון, אגב (עד כה: מכאניקה, חשמל ושדות, קוונטים). בלשון פיזיקלית, שינוי מרכז המסה שהצעת יאזן אותך במישור XY נאמר, אבל עדיין תשאר לך הבעיה של לתמוך בהרבה יותר מידי מסה בציר Z. ולו רק בשביל זה תצטרכי תמיכה מבנית רצינית כדי להחזיק את הכנפיים. בכל מקרה, הגוף עצמו שוכב בטיסה על מישור XY (ולא על ציר Z כמו בעמידה) ככה שגם בצורה שהצעת מרכז הכובד לא נמצא במקום הנכון כשטסים. וחוץ מזה, כנפיים נעות בכל הצירים ככה שבלי קשר למרכז הכובד צריך את כל השרירים והעצמות כדי להזיז אותן. עליונות מוסרית הושגה. המשימה הבאה: שוקו.

HackMachine

New member
חחחחח

היא מתכננת לעוף עם הדברים האלה?

giri

New member
אנג´לה

אני מתעקשת לא להעלות פה ציורים של בוריס ואלחו וכו´! פורום קומיקס זה פורום קומיקס! ובנימה אופטימית זו - מתוך ARIA ANGELA #1.

giri

New member
אנג´לה

אני מתעקשת לא להעלות פה ציורים של בוריס ואלחו וכו´! פורום קומיקס זה פורום קומיקס! ובנימה אופטימית זו - מתוך ARIA ANGELA #1.

ogmios

New member
שאלת קיטבג

את בטוחה שזה ואלחו ולא ואלג´ו? שמעתי דעות לכאן ולכאן... אדיוס, אוגמיוס תוהה

giri

New member
בוריס ואלחו הוא...

דרון אנריקאי, וככזה, צ´ה, השן שלו נבוטא לפי הנבטא הדרון אנריקאי - האות J נייצגת נשהו בסגנון של "ח" בעברית, לדוגנא : "ג´ורג´" = "חורחה" "ג´וליו" = "חוליו" "ג´ון" = "חואן" וכו וכו´. נכיוון שאני בנקרה גרה בקידוץ של ארחנטינאין, אני יודעת שואלחו אונרין ואלחו. ואתה יכול לחתון על זה, מוצ´אצ´ו.

למעלה