עזרה בקביעת מחיר להקלדת חומר

מיכל3333

New member
עזרה בקביעת מחיר להקלדת חומר

מקווה שהגעתי למקום הנכון אני צריכה לתת הצעת מחיר להקלדת חומר. החומר הוא לא מכתב יד אלא חומר שכבר מודפס וצריך להקליד אותו מחדש. מדובר על טקסטים באנגלית. עד היום נהגתי לקחת 12 ש"ח לעמוד כולל כל התיקונים אח"כ וכל ההגהות שצריך. אני פוחדת שנכון להיום המחיר הוא גבוה מדי. מצד אחד לא רוצה לרדת יותר מדי, נניח ל-6 שח לעמוד... ומצד שני מאד לא רוצה להפסיד את העבודה. בתקופה זו חשוב לי לקבל כל עבודה שניתן! כמה להערכתכם (מי שקצת מצוי בשוק) אפשר לקחת לעמוד הקלדה באנגלית (כולל כל ההגהות אח"כ - כלומר, מחיר עד לפלט)? איפה לדעתכם כדאי לי עוד לברר? אשמח מאד לכל עזרה, העניין ממש חשוב לי. תודה

זה די תלוי בהיקף החומר ועבור מי

למשל לקחתי על עצמי פעם עבודת הקלדה מהוצאה לאור, חומר שבחלקו מודפס ובחלקו כתב יד, בעברית. היו בסך הכל משהו כמו 300 עמודים והיה צריך להקליד בתוך שבועיים. אבל הודיעו לי מראש שהתקציב הוא 350 שקלים וזה מה יש. כמובן שלקחתי. במקרה אחר נתנו לי להדפיס, גם כן מהוצאה לאור, ספר שלם של פרטים ומידע אודות אוניברסיטאות ומכללות בארץ. מדובר במידעון שאמור לתת אינפורמציה על כלל האוניברסיאות והמכללות בארץ למי שמעוניין לדעת מה אפשר ללמוד ואיפה. גם כן היה תקציב מוגדר מראש ותאריך ההגשה הסופי היה גמיש. הבעיה היתה שמרוב שהחומר היה כל כך משעמם באמצע התייאשתי ואמרתי שיותר מזה אני לא יכולה להקליד. קיבלתי מחצית מהסכום שהוסכם מראש והעבירו את החומר הלאה. לדעתי, וכך גם אני נוהגת לגבות, אין שום קשר עם ההדפסה היא באנגלית או בעברית כי אם את יודעת להקליד שיטה עיוורת אז את ממילא מעתיקה. זה לא כאילו שאת מתרגמת את החומר. לגבי מודפס או כתב יד זה מאוד תלוי כמה קשה לקרוא את הכתב יד. בדרך כלל אני לוקחת אותו סכום לכל טיוטה ולא משנה אם היא הטיוטה מודפסת. על תיקונים שהלקוח עושה לעצמו אני גובה תשלום נוסף אם יש הבדל משמעותי בכמות המתווספת. אם מדובר בהגהה עליי, שגיאות הדפסה, כמובן שאני לא גובה בנוסף. בעבר גביתי סביב 7 שקלים לכל 250 מילים וכיום אני מוכנה לרדת לסכום של 5 שקלים לעמוד עבור סטודנטים ו- 6.5 לכל עבודת הקלדה שהיא לא לסטודנטים. יש את הלקוח הקבוע שלי מזה שלוש שנים, עורך דין שעובד לבדו במשרד וגם אין לו מזכירה והוא משלם לי 8 שקל לכל 250 מילים ובנוסף על כל מסמך שהוא צריך דחוף מוסיפה תעריף של דחיפות מסמך 10-15 שקלים בהתאם לאורך המסמך ו/או כמות המסמכים הדחופים באותו יום.

מיכל3333

New member
הי, ותודה על התשובה המפורטת

אני רואה ש250 מילים זה בערך 3/4 עמוד לפי חומרים שיש אצלי. אני אבדוק על איזה היקף עבודה מדובר (אני צריכה להיפגש עם המבקש), בכ"ז זה אדם פרטי כך שזה באמת תלוי כמה עמודים יש לו שם. עשיתי עכשיו עבודה של הקלדות בסיסי נתונים לקחתי על כל העבודה 250 שח והרגשתי מה זה מוזר... פעם לעבודה כזו, פחות מ400 שח לא היה הולך בכלל. ועכשיו בגלל שממש אין לי כלום, ביקשתי מראש מחיר שיצא לי על שעת עבודה פחות מ20 שח. אבל העיקר שנכנס משהו... תודה על העזרה

למעלה