עזרה בקבלת החלטה גורלית

דנה2014

New member
עזרה בקבלת החלטה גורלית

שלום לכולם ,

הייתי מאוד רוצה לקבל עצה מעובדים סוציאליים , כיוון שאני מאוד מבולבלת ולא רוצה לעשות עוד טעויות בחיים . אני בוגרת תואר ראשון בפסיכולוגיה וכעת החלטתי לעשות הסבה לתואר שני בעבודה סוציאלית . התקבלתי למסלול בתל אביב שנקרא התערבות מתקדמת . עוד מעט יש לי ראיון בבר אילן שם יש מספר מגמות וביניהם מגמה טיפולית ומגמה שיקומית . הייתי רוצה לדעת האם זה משנה איפה ללמוד ? והאם הדבר משפיע אח"כ על הסיכויים למציאת עבודה ?
כמו כן הבנתי שכדאי מאוד להיכנס לתחום השיקומי והבריאותי כיוון ששם ניתן למצוא עבודה וגם המשכורת גבוהה יותר , האם זה נכון ?

אני אהיה כנה אתכם : אני לא רוצה לבזבז שלוש שנים ו 60 אלף שקלים על הלימודים האלו ולמצוא את עצמי שוב בדיוק באותה נקודה שבה אני נמצאת עכשיו (ללא עבודה ופשוט במצב של דיכאון עמוק ). חשוב להגיד שאני מודעת שהמשכורות בתחום אינן גבוהות . החלום שלי הוא לקבל משכורת בסביבות 8,000 -7000 אלף , לחיות בכבוד ולעשות משהו משמעותי בעבודה .
אני מודה לכם מראש ומאוד מקווה שתעזרו לי להחליט

דנה

sher2004

New member
דנה היקרה

מה שטוב בעבודה סוציאלית זה שתמיד יש עבודה: יש שפע של תחומים ותמיד יש ביקוש. לגבי מקום הלימודים: הלימודים בבר אילן הם יותר לכיוון הקליני טיפולי ואילו בתל אביב הכיוון הוא יותר מחקרי. אני לומדת במגמה הקלינית בתל אביב ואין הרבה קורסים טיפוליים. לגבי מציאת עבודה- זה ממש לא משנה איפה למדת, יותר משנה למעסיקים היכן עשית את ההכשרה המעשית במהלך הלימודים. לגבי השכר- תלוי איפה את תעבדי ועד כמה תהיי מוכנה להתפשר או לא...
בהצלחה

עומר חן2

New member
לדנה - רק שימי לב

כמו שרשמו כאן, זה נכון שלא משנה איפה תלמדי, המגוון של העבודות שתוכלי לעבוד בהם וההיצע הוא רחב, וזה לא קשור לאוניברסיטה שאת לומדת.
רק שימי לב (כי בדקתי את זה), שבבר אילן בהסבה אי אפשר ללמוד במגמה טיפולית או שיקומית. מה שיש להם זה התרכזויות - שהם קוראים להם טיפולית ושיקומית, שזה בעצם בדיוק כמו התרכזויות שיש בתל אביב בשנה השניה של ההסבה.
גם בבר אילן וגם בתל אביב אי אפשר ללמוד במגמה קלינית/טיפולית - הם רוצים ניסיון בשטח כעובדים סוציאלים. אז אני מציעה שתבדקי את הקורסים שלומדים בכל אחד מהמסלולים - ואם הם קורסים טיפולים, כי באמת חבל שתשלמי הרבה כסף ותגלי בסוף שאת לא באמת לומדת במגמה טיפולית.
והאמת שזה לא משנה כל כך, כי אין כמעט השפעה למגמה שלומדים בתואר שני מבחינת מה שאפשר לעשות בשטח...23

למעלה