עזרה בקבלת פסק דין

yossin

New member
עזרה בקבלת פסק דין

אני רוצה לקבל לקרוא פסק דין שניתן באילת בתיק שאני לא מעורב בו אבל מעניין אותי. איך אני עושה את זה ? האם עלי לנסוע לאילת ? יש דרך אחרת ? יש מישהו באילת שיכול להוציא לי אותו ? אפילו תמורתת תשלום ?

מ.ה.

New member
איתור פסקי דין

אם אתה יודע את שמות הצדדים או עורכי דינם פנה אליהם ישירות. אם לא; אך אתה יודע את מספר התיק, יש חברה בשם "תיקל" שניתן לפנות אליה. מנסיון ניתן להגיש בקשה לסגן נשיא בית משפט השלום באילת ולבקש אישור לצלם את פסק הדין ועליך לנמק את הבקשה. במקרים מתאימים יכול השופט לאשר את צילום פסק הדין גם על ידי מי שאינו צד לתיק.

igalgolan

New member
פסק דין

השאלה היא מתי, אם בכלל, רשאי אותו "סגן נשיא בית המשפט" לא לאשר צילום פסק הדין (כמובן בהנחה שהשופט שנתן אותו פסק דין לא קבע שישאר חסוי). לדעתי עיקרון הפומביות מחייב שפרט למקרים המנויים בחוק פסקי דין יהיו גלויים לכל. באנגליה אף נקבע שלא רק פסק הדין אלא כל כתבי בית דין שצורת הגשתם יכולה להעשות בבית המשפט יהיו גלויים לציבור (למשל סיכומי הצדדים אף אם הוגשו בכתב, גלויים לציבור). נראה לי שהמצב בארץ מבחינה חוקית דומה, יש כמובן למצוא עילה מתאימה שתביא הנושא לדיון (או בציבור או בבית המשפט). יגאל גולן

מ.ה.

New member
אין בהכרח זכות עיון אוטומטית

ראה ע"פ 7528/95 פנחס הלל נגד מדינת ישראל וע"א טמפו נגד וינבלט המאוזכר בו. הואיל ואיני יודע אם פסק הדין המתבקש הינו אזרחי או פלילי או חסוי מסיבה כלשהי לא התייחסתי ספציפית.

igalgolan

New member
מסמכים

באותה החלטה נידון עיון במסמכים רפואיים. אזכור פסק הדין של טמפו נגד וינבלט על ידי שופט המיעוט עינו מוסיף דבר (והוא גם אינו מחייב). בכל מקרה בכל ההתיחסות לא מדובר בכלל בפסק דין ולא ברור איך ניתן לסרב לבקשה לצלם פסק דין. יגאל גולן

מ.ה.

New member
תקנות הארכיון 1935

תקנה 3 לתקנות הארכיון 1935 קובעת כך: "ג. במשפטים אזרחיים, פרט לאלה שפסקו בהם מזה יותר משנה לפני תאריך הבקשה, מתירים בדרך כלל לעיין בארכיון רק לאדם המעוניין באופן ישר באותו משפט." "ד. במשפטים אזרחיים שהם תלויים ועומדים או שפסקו בהם מזה לא יותר משנה לפני תאריך הבקשה, מתירים לעיין בארכיון לאנשים שאינם מעוניינים רק על יסוד נימוקים מיוחדים." תקנה 3 (ה) צוטטה ע"י ביהמ"ש העליון בפסק הדין אליו הפנתי לעיל. תקנה 7 מורה להתיר לעו"ד עיון ב"נקודה של חוק" ע"פ ההגדה של ארכיון בתקנה 2 לתקנות גם פס"ד הינו ארכיון.

בינתיים חלו אי-אלו התפתחויות בענין

זכות הגישה למידע וזכות הציבור לדעת.

מ.ה.

New member
לפי בדיקתי התקנות שרירות

החוקים אליהם הפנה יוסאריאן הינם כלליים. ככלל בסתירה בין חוק כללי לחוק ספציפי גובר החוק הספציפי. במקרה זה אומנם מדובר בתקנות ולא בחוק אולם התקנות נשענות על חוק בתי המשפט. יתר על כן קיים גם חוק הגנת הפרטיות. לאור האמור קבע בית המשפט העליון בפסק הדין אליו הפנתי בעבר כי תקנות הארכיון מאזנות בין הצרכים השונים בכך ששיקול הדעת ניתן לשופט. אשר לאופן ביצוע שיקול הדעת - איני שופט אך ישנם נימוקים טובים לכל צד.

igalgolan

New member
פסקי דין

יחד עם זאת פסק דין הוא מסמך שיצרה רשות, שאינו מסמך פנימי, ולכן כפוף לחוק חופש המידע. נראה לי שטענות הצדדים על פגיעה (פרטיות, סודות וכו´) לא תשמע שכן היו צריכים להעלותה כנימוק לחסיון פסק הדין או חלקים ממנו בזמן המתאים. גם על שאר המסמכים לא ברור מהפסיקה האם מדובר רק במסמכים חסויים או בכולם. בית המשפט נמנע בדרך כלל להוציא צווים שלא יהיו לתועלת. כאשר ניתן לקבל את המסמכים (כולל פסק הדין) מהצדדים, מעורכי הדין, מכל מיני אוספים קיימים, לא נראה לי כלל שניתן להתנות באיזה אופן עיון בהם. לא ראיתי דיון העוסק בבקשה למסמך שאינו חסוי שאסר את העיון על סמך התקנות הנ"ל. יגאל גולן

שירי71

New member
הבנתי שניתן לעשות גם דרך האינטרנט

אבל שזה מאד מאד יקר לעשות זאת דרך הרשת.

אם יודעים את הפרטים של הצדדים

כולל מספר תיק ותעודת זהות אפשר דרך האתר של בתי משפט להכנס וזה לא עולה גרוש.

מ.ה.

New member
עיון דרך האינטרנט

לא כל בתי המשפט התחילו להכניס את כל ההחלטות לאתר שלהם. איני יודע מה המצב באילת

עוד דבר. ל-yossin ...

תגיד איזה פסק דין אתה צריך (מס´ תיק, שם שופט, מתי הוא ניתן) ואוכל לבדוק אם הוא פורסם במקום כלשהו (כגון בסקירה משפטית, נבו או אתר דומה).

yossin

New member
זה יהיה בפירוש שרות לציבור

המדובר בת"פ 001190/99 בבית משפט שלום באילת לא חושב שזה כבר פורסם מאחר וניתן לפני ימים ספורים בלבד אבל זה פס"ד שיש בו עניין לציבור מסויים ובנוסף, מי שיעזור לי יקבל בקבוק יין :)

אתה בטוח שאין צו איסור פרסום??

הרי מדובר בגדר הדין שעליו דובר בפורום המנוח של IOL. אם אתה אכן רוצה אותו אוכל לשלוח לך באי-מייל. אם אתה רוצה - תודיע.

עכשיו ראיתי את האי-מייל. ...

הוא הגיע בצורה בלתי קריאה, אבל הכוונה הובנה. עניתי עליו.

מ.ה.

New member
עוסק ביין

לאור ההבטחה לבקבוק יין למי שיעזור במציאת פסק הדין

למעלה