עזרה בקורס יפן!

ShiraB96

New member
עזרה בקורס יפן!

אהלן, אני מעבירה קורס יפן לילדים בכיתה ו'. אז א. - אשמח לרעיונות לשיעורים (עדיף יותר "כיף" מעיוני) וב. - השבוע הם רוצים להכין מאכל יפני מסויים ולראות סרט. אני מחפשת סרט (לא חייב אנימה) שמותאם לילדים והוא אורך עד 35 דק', ורעיון/מתכון למאכל יפני פשוט להכנה (וכשר, בכ"ז במסגרת בי"ס). תודה

semuelf

New member
אילו כלים יש לך לבישול שם?

סושי זה קל ואפשר להביא אורז מראש ולא להתעסק עם ממש בישול.
אם את רוצה ממש לבשל, אז תגידי מה את יכולה לעשות. יש לך כיריים שם?
אם כן, את יכולה למשל להכין מרק מיסו ואיטריות.

ShiraB96

New member
יש אפשרות לכיריים

אני חושבת שיהיה מגניב גם להראות סרט/אנימה שמתקשרת לאוכל. מותאם לילדים. אני חשבתי דווקא על ראמן צמחוני

herouth

New member
ראמן זה מאכל מאוד מורכב

עדיף להתרכז במשהו פשוט כמו סושי, מרק מיסו, טמפורה, והכי פשוט - אוניגירי (כדורי אורז משולשים כאלה).

Tenguy

New member
יש - אבל כמעט כל סרטי האנימה עם תרגום לאנגלית

זה למשל - הפרק הראשון של סדרה משעשעת - Yakitate!! Ja-pan
ודווקא העלילה על אפיית לחם (Pan ביפנית) ושם הסדרה הוא למעשה משחק של שילוב של "לחם" ושל יפן ("Ja-pan")
ולגיבור הסדרה יש מה שנקרא "ידיים סולאריות" (Solar hands) מן תכונת-על שמאפשרת לו ל"הקרין חום" לתוך בצק הלחם...

ואם דווקא יש צורך בסרט אנימה על אוכל יפני מסורתי -
אז אני התקשתי למצוא משהו שמתאים לגילאי הכיתה... כי אוכל יפני הוא טעים מאד אבל בהחלט לא מתאים לשומרי כשרות למיניהם
וגם מה שרואים זה בדרך כלל פרובוקטיבי מידיי, אזוטרי מידיי או ישן מידיי (שנות השמונים) או שהאוכל פשוט לא יפני....

אבל אם בכל זאת - אז הינה :
פרק ראשון של Mister Ajikko משנת השמונים... האנימציה מזכירה את "הלב" או "נילס הולגרסן" ....
פרק ראשון של Cooking Master Boy - יותר דגש על סין ואוכל סיני ... אבל לא חייבים לציין את זה

herouth

New member
את יכולה ללמד אותם את המשחק היפני פרוטס באסקט

כן, זה fruits basket - אפילו שבאנגלית אמורים להגיד fruit basket.
&nbsp
זה תכל'ס משחק כמו כיסאות מוזיקליים: יש מעגל של כיסאות, כיסא אחד פחות ממספר המשתתפים.
&nbsp
המשתתפים מחולקים לקבוצות שוות פחות או יותר, וכל קבוצה מקבלת שם של פרי.
&nbsp
כולם יושבים בלי סדר כלשהו על הכיסאות, והמשתתף שנשאר בלי כיסא עומד באמצע, ומכריז שם של פרי. כל המשתתפים מקבוצת הפרי הזו צריכים לקום ולמצוא מקום חדש. בבלגן שנוצר גם זה שבאמצע מנסה לתפוס כיסא. מי שנשאר בלי כיסא מכריז על הפרי הבא, וכך הלאה. אפשר גם להכריז Fruits Basket, ואז כולם חייבים לקום מהמקום ולתפוס מקום חדש.
&nbsp
בדרך כלל מקובל שאסור לתפוס מקום שכן למקום הקודם שלך.
&nbsp
הכי מגניב, כמובן, אם הם ישתמשו בשמות של פירות ביפנית.
&nbsp
המשחק הזה יכול להיות שילוב עם האוניגירי שהצעתי בשלב האוכל, ועם הצגה של פרק או שניים מהסדרה (הקצת ישנה) fruits basket.
&nbsp
בסדרה הזו, ששודרה בישראל בעבר, מככבת ילדה שתמיד במשחקים כאלה התלמידים בכיתה שהיו מחלקים ילדים לפירות היו אומרים לה "את אוניגירי". והיא שמחה, כי היא אוהבת אוניגירי, ולא היתה כל כך מודעת שזו בעצם הצקה מצידם: אוניגירי הוא לא פרי, ולכן אף פעם לא יכריזו "אוניגירי" במשחק והיא אף פעם לא באמת תשותף בו.
&nbsp
אז אם משלבים את המשחק, האוניגירי, והאנימה אפשר לעשות פעילות שלמה ושגם הילדים יבינו את הקטע של האוניגירי והפירות וזה גם נוגע בעניין של הצקה לילדים והחרמות, אם בא לך להיכנס לעניין הזה.

herouth

New member
דומה, רק שמצריך פחות דמיון.

הילדים הרי יודעים אילו פירות יש ואילו לא. בכל מקרה, זה המשחק היפני. ואני מניחה שיהיה יותר קל לילדים בכיתה ו׳ ללמוד רשימה של פירות ביפנית מאשר להביע רעיונות כמו ״לובש סוודר״ או ״גרוע במתמטיקה״.

כמובן כמובן

כל המטרה של התגובה הזו היתה קטנונית משהו, והיא לציין שזה יותר דומה ל"הרוח נושבת" מאשר לכיסאות מוזיקליים.

herouth

New member
האמת היא שעד שהזכרת את זה

...לא שמעתי על ״הרוח נושבת״.

מזל שיש גוגל...

למעלה