עזרה בקיפול

עדי דבש

New member
עזרה בקיפול

הממ, אני בדיוק מקפלת אחד מהדגמים בקישור הבא: http://home.comcast.net/~meenaks/diagrams/diagrams.html את הפרח העליון בטור השני מימין (צבעי טורקיז כתום) ואני לא מבינה איך מגיעים משלב 9 לשלב 11, או איך בעצם עושים את שלבים 9-12. זה קצת מוזר שמבקשים להפוך כנף אחת של מעויין סגור... ד"א, מישהו יודע מה אומר החץ המוזר ששלושה קווים חוצים אותו במאונך?

gvish

New member
משמעות הסימון

שלום, חץ עם קווים מאונכים זה סימון של רוברט הארבין לחזרות על פעולה. חץ עם קו אנכי אחד זו חזרה אחת, שני קווים שתי חזרות וכו' החץ השחור השמנמן הוא סימן מעיכה/דחיפה - כלומר קיפול הר של השכבה העליונה וקיפול בקעה של השכבה התחתונה. בשלב 7 יוצרים משולש: הקודקוד העליון הוא מרכז הדף והקודקודים בצדדים הם כפולים, כלומר בכל אחד שתי פינות של הריבוע. בשלב 8 - הופכים פנימה כל אחת מפינות הדף ומתקבלת צורת בית שבכל צד יש לו 4 פינות זו על זו. בשלב 9 - הופכים פנימה כל אחת מפינות הבית ומתקבלת צורת מעויין שבנקודה התחתונה שלו נפגשים 8 דשים.

עדי דבש

New member
תודה רבה!

תודה רבה!!! זה ממש עזר לי!! אממ... אני לא רוצה להיות נודניקית מדי, אבל... אתה יכול להסביר גם איך מגיעים משלב 13 ל-14?

עדי דבש

New member
והנה התמונות (=

אחרי כמה נסיונות לא מוצלחים הבנתי את זה... והנה התמונות בתקווה שהן יעלו. אגב, מישהו יודע איך מחברים הרבה פרחים לכדור?

גילה או

New member
איזה יופי שהצלחת!

בדיוק אתמול בערב קיפלתי את הפרח בנסיון לעזור לך והתלבטתי איך להסביר את השלב שניתקעת בו -והנה הקדמת אותי.יופי! לגבי חיבור החלקים אני יודעת שיטה שמופיעה בספר של טומוקו פוסה -קוסדמה.ספר מצוין שאם את אוהבת את הסוג הזה של כדורי פרחים כדאי שתנסי להשיג אותו. אני מצרפת קישור להודעה ישנה שלי המנסה להסביר איך לחבר את החלקים(לתפור.....)וקישור לספר שדיברתי עליו. בהצלחה.

עדי דבש

New member
תודה רבה!

אני מתחילה עכשיו להכין הרבה מהפרחים האלה (צריך 24 לכדור, נכון?), ואני באמת מאוד אוהבת דוגמאות של כדורים (למרות שתמיד עשיתי מחוליות מודולריות, וזו הפעם הראשונה שאני רואה כדור מפרחים... מצאתי תמונה בקישור ששמו בפורום לא מזמן) והספר נראה בדיוק מה שאני רוצה, אני מתכוונת להוסיף אותו לספרייה שלי :)

למעלה