עזרה בקניית טלוויזיה

viki48

New member
עזרה בקניית טלוויזיה

שלום, אני מעוניינת לקנות טלוויזיה 34 אינצ´ במחיר של עד 5000 ש"ח. תוך כדי בירורים נתקלתי במספר חברות ודגמים כגון: metz, gretz, akai, panasinic, sony, toshiba, brother, lowa, normande, sanyo, pilot, jvc. וכו... אני מודעת לכך שיש חברות שכבר לא קיימות (כגון AKAY) . רציתי המלצות על חברות ודגמים ספציפים אשר שווה לקנותם מבחינה כלכלית (איכות,אחריות,מחיר וכו...) את הבחירה הסופית אני אעשה בעצמי בחנות ואז אחפש באינטרנט ובחנויות את המחיר הכי טוב. תודה רבה נ.ב ניסיתי לבצע חיפוש במערכת של הפורום אך ללא הצלחה.

odedg

New member
הגודל קובע?

שלום! לדעתי אין מספיק קריטריונים שינחו אותך בבחירה. אספתי כמה דברים לסייע בידך: סוגי טלוויזיות *שיטת הקרנה ישירה - השיטה הישנה בה מוצגת התמונה ישירות למסך, ומתקבלת תמונה בעלת האיכות הטובה ביותר. בטלוויזיות אלה תמצאו מסך קעור או, בדגמים המתקדמים יותר, מסך שטוח לחלוטין המונע השתקפות של חפצים הנמצאים בחדר על גבי המסך. גודל המסך המקובל: מ-14 אינץ´ ועד 37 אינץ´. *שיטת המקרן האחורי - מקרן יושב בבסיס הטלוויזיה ומקרין לעבר מראה שמטה את התמונה אל מסך ההקרנה של הטלוויזיה. התמונה המתקבלת קצת פחות איכותית בקונטרסט ובעוצמת הצבע, אך גודל התמונה מפצה על הירידה הקלה באיכות התמונה. המסך שטוח וצר יחסית לטלוויזיות בשיטת ההקרנה הישירה. הגדלים המקובלים: בין 41 אינץ´ ל-60 אינץ´. *שיטת מקרן מסך - מקרן חיצוני מקרין על מסך תלוי מולו. חווית צפייה זו דורשת חדר חשוך לגמרי, בניגוד לשאר הטלוויזיות בהן ניתן לצפות בחדר מואר. בנוסף, דרוש מכשיר וידאו או DVD שישמש כקולט אותות השידור ויעבירם למקרן. זוהי אמנם השיטה האולטימטיבית לקבלת תמונה ענקית, בין 100 אינץ´ ל-300 אינץ´, אך זוהי גם היקרה בשיטות ההקרנה. הן בשל מורכבותה והן בשל המחירים הגבוהים של המרכיבים אותה (מחירו של מקרן איכותי מתחיל ב 10,000 דולר ומרקיע שחקים). תוספות ושיפורים *ניקאם סטריאו - מערכת שמע המאפשרת לשמוע פס קול סטריאופוני בשידורי הטלוויזיה ובסרטים שהוקלטו בסטריאו. *מולטי סיסטם - אפשרות לקלוט שיטות שידור שונות, דבר המאפשר שידור תקליטורי DVD וקלטות וידאו מחו"ל. *היפר בנד - קיים בחלק מהטלוויזיות ומאפשר קליטת טווח רחב של תדרים, וכתוצאה מכך קליטה של ערוצים רבים. *כניסות - מוטב שלטלוויזיה תהינה הכניסות/יציאות הבאות, כך תוכלו ליהנות מאפשרויות צפייה שונות, עם התפתחות הטכנולוגיה האלקטרונית בעתיד: - כניסת SVIDEO או SVHS : שיטת חיבור איכותית המפרידה בין צבע לתמונה. מתאימה לשידורי DVD וטלוויזיה דיגיטלית. - כניסת VIDEO COMPONENT : שיטת החיבור האולטימטיבית למכשירי DVD ושידורי טלוויזיה דיגיטלית. מקרינה כל צבע בנפרד ומאפשרת תמונה קרובה יותר לתמונה שצולמה במקור. - כניסת וידאו רגילה ( COMPOSITE ): מתאימה לחיבור מכשירי וידאו רגילים. - חיבור אות שמע: יציאת מוניטור המאפשר לשמוע את שידורי הטלוויזיה דרך מגבר/רסיבר חיצוני. # שיטת הקרנה 100 הרץ - מאפשרת שידור תמונה יציבה, ללא ריצודים. תמונה בטלוויזיה רגילה נוצרת באמצעות קרן הסורקת את המסך 50 פעמים בשניה, בטכנולוגיה זו סריקת הקרן היא 100 פעמים בשניה. העין האנושית אינה מבחינה בתנודות מהירות אלה, ונוצרת תחושה של תמונה יציבה. # COMBFILTER - ככל שיש הפרדה מובהקת יותר בין הצבעים, התמונה שאתם רואים קרובה יותר לתמונה כפי שצולמה במקור. מערכת בקרה דיגיטלית זו אחראית על ההפרדה בין הצבעים ומאפשרת תמונה נכונה יותר. טיפים לקניית טלוויזיה $ הסתובבו בחנויות, בחנו מגוון טלוויזיות ואפשרויות, ואז הגדירו לעצמכם את התכונות שחשוב לכם שיהיו בטלוויזיה שלכם. האם חשוב לכם שתהיה נוחה להפעלה? שתהיה תמונה טובה? שתהיה אפשרות לראות תמונה בתוך תמונה? האם אתם מעונינים בחיבור לרמקולים חיצוניים? ועוד ועוד. כל תכונה נוספת מעלה את מחיר הרכישה, לכן מוטב שתחליטו מראש על סדר עדיפויות. $ שיקלו לרכוש טלוויזיה עם מסך שחור, שטוח ומרובע . היתרונות: הצבע השחור בולע את התאורה החיצונית ושטיחות המסך מבטלת את ההחזר של אור החדר בטלוויזיה, כך יש ניצול מרבי של עוצמת ההארה של המסך. כמו כן, הצורה המרובעת מקטינה באופן משמעותי את עיוות התמונה בצדי המסך. $ בתמונת המבחן המופיעה בסוף יום השידורים (כן, זו עם צליל הביפ הארוך במסך עליו מופיע העיגול המחולק לריבועים), ניתן לבחון את איכות הטלוויזיה בשלושה משתנים: קונטרסטיות, הפרדה בין צבעים ורמת הפרטים בתמונה (רזולוציה). @ קונטרסטיות: ככל שרמת הניגוד בין הריבוע השחור לריבוע הלבן גבוהה יותר, הקונטרסט מובהק יותר והתמונה מדויקת יותר. @ הפרדה בין צבעים: בתמונת המבחן יש שלושה ריבועים צבעוניים: אדום, ירוק וכחול ( RGB ). אם אין חפיפה בין הריבועים שיוצרת צבע נוסף, סימן שההפרדה בין הצבעים טובה וניתן לצפות לתמונה קרובה יותר לזו שצולמה במקור. @ רמת הפרטים בתמונה (רזולוציה): בתמונת המבחן יש פסים דקים בצבעי שחור ולבן. ריבוי פסים כאלו מעיד על רמת פרטים גבוהה בתמונה. כלומר, תוכלו לראות בתמונה יותר פרטים שצולמו במקור. אחריות ושירות: האחריות למקלטי טלביזיה נקבעה בחוק והיא נותנת בעיקרון שנת אחריות מלאה בבית הלקוח ועוד 6 שנים אחזקת חלפים והצעה ל"ביטוח שנתי". השווה לתעודה המפורט באתר האינטרנט של משרד התעשיה והמסחר, שהיא המינימום הנדרש ושאסור לגרוע ממנו אלא להוסיף עליו לטובת הצרכן. בטלביזיות מסויימות כגון בשיטת "מקרן אחורי" יש מגבלות על האחריות בהוראות השימוש, ועדיין לא ברור אם הנושא חוקי. לכן: יש לבדוק אם יש אחריות מלאה ומפורשת ליותר משנת אחריות!, אם אין מגבלות לא חוקיות או ב"אותיות הקטנות" לגבי מהות האחריות ומשכה. כדאי ציין במפורש בהזמנה ובחשבונית שנת הייצור של המקלט וכן ארץ הייצור. יש לוודא שהדגם שראיתם (ושמעתם...) הוא הדגם שנרשם. (הנתונים הטכניים מאתר דפי זהב) צפייה נעימה!

viki48

New member
קודם כל תודה רבה

עכשיו, את רוב הדברים שציינת כבר ידעתי אך אני מבינה שאתה פונה פה לציבור רחב ומה גם שלא בדיוק פירטתי טוב את כוונותי. הבעייה העיקרית שלי היא קביעת איכות המוצר, באיכות אני מתכוונת לכך שהתמונה אותה אני רואה בחנות אכן תשאר לאורך זמן ולא תתחיל להרס לאחר זמן מה בשל איכות הרכבה או חומרים. אכן פירסמת פה טיפים מצויינים לקניית טלוויזיה, ואני מתכוונת לקנות טלוויזיה כזאת: גודל: 34 אינצ´,מסך שטוח כניסות: לפחות קופוזיט וs-video - אר ג´י בי וקופוננט הן תוספות טובות אך מבחינתי לא דרושות. יציאות: לפחות יציאות קומפזיט ואודיו. היפרבנד, מולטי סיסטם וסטיראו- חשוב שיהיה בטלוויזיה. שיטת ההקרנה תהיה הקרנה ישירה והתקציב הוא עד 5000 ש"ח. אני יודעת שבתקציב זה לא אוכל לקנות טלוויזיה איכותית ביותר אך אני רוצה את הטוב ביותר שאני יכולה להרשות לעצמי. תודה שוב

odedg

New member
viki48 שלום!

שלום! ותודה על התודה! האמת, שלדעתי קשה היום לדעת מה זה איכותי שיחזיק שנים... בסביבה דינמית ומשתנית, אנו קונים הרבה פעמים שמות ומותגים, ומושפעים מפרסומת. גם איכויות השירות משתנות מחברה לחברה מזמן לזמןוי שיספר לנו על חברה שהוא מכיר יותר מ-3 שנים עם איכות מוצר ושירות גם יחד, שיקום ויעדכן אותנו. הדרך הטובה זה להסתכל על אותו הדגם אצל שכנים חברים וכו´ בסביבה ביתית ולא בתצוגה בחנות, לברר כמה שנים האחריות, ולגשת למכרזים באינטרנט אם נעולים על כמה חלופות ויודעים המחירים בשוק ה"אמיתי". לאחר תקופת האחריות, אפשר להאריכה בתשלום שנתי אם התרשמת שהשירות סביר ומעלה, או לקוות לטוב, ובמקרה הגרוע לבדוק אצל מתקן שכונתי אמין (בירור אצל השכנים...)לגבי התיקון. טלביזיה זולה וקטנה אחרי כמה שנים לפעמים לא כדאי להתעסק בתיקונים אלא לקנות חדשה...

למעלה