עזרה בקניית רוטר

start82

New member
עזרה בקניית רוטר

שלום לכולם. אני מתחיל חובב ורצה לבצע כמה עבודות שבתכנון כבר הרבה זמן בעזרת רוטר. אינני יודע בדיוק מה אני צריך לבדוק ברוטר ומה לחפש אבל בדקתי בחו"ל ויש דגם http://cgi.ebay.com/Makita-3606-ROU..._trkparmsZalgo=LVI&itu=UCI&otn=5&po=LVI&ps=63 שהמחיר קורץ במיוחד שזה מקיטה כמו כן בארץ הוא עולה פי 3. האם הוא מתאים בשבילי?אם לא אשמח להמלצות לדגמים ספציפיים תודה מראש

פפו

New member
מנסיוני האישי התשובה לא

אל תקנה ראוטר של 1/4 אינטש שכן יש הרבה ביטים שלא מגיעים עם 1/4 אלא 1/2 אינטש. אני עשיתי טעות זאת בעבר ובדעבד הצטערתי על כך. כמובן של1/2 נדרש יותר כח ויש כאלו עם 1 ו 3/4 כ"ס ואופציה לשינוי מהירות. חשוב לבדוק שהקולט של הרוטר הוא עם שיחרור עצמי של הביט בעית פתיחתו . כך אין מצב שהביט תקוע ברוטר. אם אין לך חשש מ110V אזי השמיים הם הגבול. בהצלחה

yulevi

New member
יוסי

אולי תוסיף פרטים במיוחד לאור הניסיון שצברת עם 2 ראוטרים שונים בייבוא אישי

milch

New member
רוטר

אני עקרונית נגד קניות כאלה בחו"ל. יש בפורום הרבה חברים שמעדיפים קהיות בחו"ל. מתח המכשיר הוא 110 וולט במקום 220 אצלנו (דרוש שנאי מתאים שניתן לרכישה בארץ או בחו"ל). פפו יעדכן בענין הפסד בהספק בגלל הבדלי תדירות הרשת. תהיה בעית אחראיות, אין למי לפנות בארץ, שרות תקבל אבל בתשלום. מבחינת הגודל, יש לי גם את הגודל הזה והוא מצויין ויש לו גם מגבלות: כרסומים בעלי קוטר "1/4,זה לא חיסרון. כיוונון עומק מעצבן מעט אבל זה מה יש, אין כיוונון עדין אם יידרש בעבודותיך. לא ראיתי ציון על כך שמצורפים אביזרים נלווים סטנדרטיים. לכן, ברר היטב מה אתה מקבל משם כולל כל התוספות (גם משלוח ומע"מ שיחול בארץ) ומה אתה מקבל בארץ. הכלי שברשותי די זקן, מעולם לא היה בתיקון למעט החלפת פחמים.

פפו

New member
אכן יש הפסד כח של כ 8% בגלל שינוי התדר אבל

אם אתה קונה מכשיר עם הספק גבוהה זה זניח וברוטרים במיוחד, הבוש,פורטר קייבל ודיוולט מוגדרים ע"י היצרן כ 50/60 הרץ כך שנקודת ההפסד נופלת. שנאי אפשר לקנות גם בארה"ב (דרך אמזון) במחיר מצחיק של כ 400 ש"ח לשנאי 3000 וולט אמפר והכוונה למחיר עד הבית. יש גם מכשירים טובים שהוחזרו לבית החרושת מסיבה כל שהיא,הם משופצים ונמכרים כחדשים בחצי המחיר (גם עם זה יש לי נסיון נהדר. המלצתי, קנה לך רוטר בוש עם שני בסיסים,פלנג' וקבוע (דגם 1617) מגיע עם שני קולטים 1/4 1/2 במחיר כולל של כ 1000 עד 1200 ש"ח ובנוסף שנאי שישרת אותך להרבה כלים וסגרת סיפור . אלכס ידידי אתה בעל עסק ולך חשוב שרות מהיר ומיידי ואילו אנו החובבנים שלא מזדקים במס ולא חשוב לנו אם השרות יהיה היום או בעוד שבוע, יש משמעות אדירה להפרשי המחיר בקניה בחו"ל היום יש לי ב 110V מקצוע עליון תחתון משור נימה רוטר בוש 1617 רוטר דיוולט מברגה של בוש משור שולחן גריזלי 220 וולט אך עובד על 60 הרץ והפסד כח ממנוע 3 כ"ס לא מורגש כלל.

למעלה