עזרה בקשר למשחק...בבקשה

שניLחגי

New member
עזרה בקשר למשחק...בבקשה

ישנו משחק קלפים שקוראים לו "דפיקות". משחקים אותו שני שחקנים ואני לא זוכרת את ההוראות של המשחק חוץ מזה שאם יוצאים שני מספרים אותו דבר (לדוגמא אם שחקן אחד שם 4 וגם לשני יצא 4) אז שני השחקנים צריכים לדפוק על הקלפים. ויש עוד איזה קטע שאם יוצא נסיך אז שמים קלף אחד,מלכה שני קלפים ומלך שלושה...בקיצור אני לא זוכרת בדיוק את ההוראות אז מי שמזהה את המשחק (אולי בשם אחר) ויודע בדיוק מה עושים אני אשמח אם הוא יזכיר לי...תודה מראש

X Slider

New member
אז ככה

"דפיקות" או "מלחמה מודרנית" או וואטאבר: כל שחקן מקבל חפיסה שלמה (52 קלפים) ומתחילים להוריד קלפים פתוחים בערימה אחת במהירות, כל אחד בתורו לסירוגין. המשחק בנוי על זריזות וריכוז ולכן חשוב שהוא יתבצע מהר. המטרה: לרוקן את השחקן היריב מקלפים. החוקים הם כאלה: במידה ו2 הקלפים האחרונים הם זהים במספרם (לא חשוב הסדרה) אז הראשון שדופק/שם את היד על החפיסה - לוקח את כל החפיסה לקופת הקלפים שלו. קלפי מלוכה: נסיך = קלף אחד מלכה = 2 מלך = 3 אס = 4 זה מתבצע כך: במידה ולי יצא קלף מלוכה, השחקן שמשחק מולי שם את מספר הקלפים המתאים. למשל שמתי מלך, השחקן מולי ישים 3 קלפים ברצף. אם באחד מאותם שלושת הקלפים שהוא שם יש קלף מלוכה אחר, אז תורי לשים מספר קלפים כקלף המלוכה שיצא לו. אם שמים רצף של קלפים אחרי קלף מלוכה (כמספר הקלף כאמור 1-4) והרצף אינו מכיל קחף מלוכה, השחקן ששם את קלף המלוכה האחרון זוכה בחפיסה. מסובך להסביר
אני אתן דוגמא: יצאה לי מלכה, ז"א על השחקן שמולי לשים 2 קלפים: יצא לו 3 ו-מלך, עכשיו אני שם 3 קלפים, יצא לי 7, ומלכה. במידה ובאמצע הרצף יצא לי קלף מלוכה התור עובר הלאה, ז"א השחקן שמולי עכשיו צריך לשים 2 קלפים. יצא לו 4 ו-10 אז זכיתי בחפיסה!! הבנת?
משחק מאוד ממכר

למעלה