עזרה בקשר לפסנתר...

נירס123

New member
עזרה בקשר לפסנתר...

שלום לכולם יש לי פסנתר חשמלי ROLAND HP-137 קניתי אותו לפני שנתיים (חדש) ב5,000 ש"ח (?!?!?!?!?!?) אין לי מושג איך ההורים שלי ביזבזו על הגרוטאה הזו (סליחה) כל כך הרבה כסף... אם היית מבין טיפהלה יותר אז, הייתי קונה פסנתר נורמלי יד שנייה. אז ככה קניתי אותו בדיאז# פסנתרים בראשל"צ מי שמכיר..חנות נחמדה ואני ממש ממש ממש ממש רוצה להחליף אותו, הכוונה למכור אותו ולקנות פסנתר יד שנייה. מישהו יכולת להעריך בכמה אני יכול למכור אותו? אגב הפסנתר במצב מצויין והסאונד שלי דיי בסדר... אבל כמובן שאין מה להשוות בינו לבין פסנתר אחר... אתם חושבים שיש אפשרות שאני אלך לחנות ויקחו אותו ונתחשבן על פסנתר יד שנייה (הם מוכרים שם יד שנייה מצויננים ויש שם גם נגריה או משהו כזה שהם מכוונים אותו ומנקים ומשפצים ומנסרים וצובעים והכל.. מה אתם אומריםן? למישהו יש הצעה? איזה פסנתר אני יכול לקנות בסכום של 2500 שקל? תודה רבה... ניר.

אני גם קניתי מדיאז

פסנתר, וגם מכרתי לו גיטרה והתקזזנו. הוא ייתן לך יותר מידי כסף על הפסנתר, כי גם הוא רוצה להרוויח וכי הוא מוכר אותו כיד שניה. אבל שווה שהתמקח. בכל אופן אם יש לך זמן אולי כדאי לנסות למכור אותו באופן פרטי, כך תוכל לגבות עליו יותר כסף. לי לא היה כוח לזה, וכבר רציתי לקנות במקום הגיטרה משהו אחר, ולכן הדבר הכי מהיר זה למכור אצלו את הפסנתר. הוא יעשה לך הנחה על הפסנתר שתקנה, או שהוא יתן לך כסף. בכל אופן הוא בחור טוב, ואפשר לדבר איתו

נירס123

New member
תודה אבל

שמעתי על כל מיני פסנתרים רוסים גרמניים יפניים ואין לי מושג מה כדאי מה טוב.. מישהו מוכן להסביר לי?

gilka

New member
קודם כל והכי חשוב:

מה שטוב זה מה שטוב לך - מה שאתה אוהב לשמוע ומה שמרגיש לך טוב באצבעות. אם אתה שואל מה נחשב לפסנתרים טובים לפי ארץ המוצא אז התשובה היא (מהפחות טוב לטוב): -יפניים -אמריקאים -רוסים והסביבה (צ'כיה לדוגמה) -אנגליים -גרמנים כמובן שבכל מקום יש פסנתרים שהם יוצאים מהכלל - יש פסנתרים רוסים נהדרים ויש גם פסנתרים גרמנים שהם לא משהו בכלל. שוב שים לב!: מה שהכי חשוב זה ההרגשה שלך. אני למשל, ממש שונא פסנתרים אנגליים. אני מרגיש שהצליל מנוגן מפסנתר שכולו עטוף בצמר-גפן וזה ממש דוחה אותי. אז תנגל על כל מינינ סוגים ותראה מה הכי מתאים לך.

giladsh

New member
פסנתרים רוסיים יותר טובים מיפנים???

אני מצטער שאני חוזר על דברים שכבר כתבתי בפורום אבל אני שוב חייב למחות בתוקף!! ניגנתי על מאות פסנתרים ברחבי הארץ. מבין הרוסיים לא היה אפילו אחד טוב! לא בצליל ולא במכניקה. לעומת זאת, מבין היפניים רובם היו סבירים עד מעולים. כמעט בכולם המכניקה היתה מעולה (והם כמעט תמיד היו תקינים למרות התעללויות שעברו)! בהכללה-פסנתר יפני זה כמו מכונית יפנית- בד"כ לא מדהים ומרגש, אך "עושה את העבודה" תוך שמירה על אמינות לאורך שנים. יצא לי לא פעם ולא פעמיים לנגן על פסנתרים יפניים שהיו ממש מעולים גם מבחינת הצליל. עוד הערות: -כל מה שאמרתי לגבי הפסנתרים היפניים לא תקף כלל לגבי הסיניים שהם איומים (לחלקם שמות עם צליל גרמני שעלולים להטעות). -פסנתרי פטרוף הצ'כיים שעליהם ניגנתי היו די טובים- עשרות מונים מעל כל הרוסיים שאני מכיר (קשה לי לראות אותם מסווגים יחד). -יש הרבה פסנתרים גרמניים שהם ממש מעולים, אך נאמר לי ע"י מכוון פסנתרים, שאת רובם כלל לא מביאים לארץ בשנים האחרונות בגלל המחיר הגבוה. מה שמשאיר אותנו עם הפחות טובים (באופן יחסי!). נתון זה מסביר את העובדה שלא קשה למצוא בארץ פסנתרים גרמניים חדשים שהם לא משהו והם כנראה אינם משקפים את האיכות האמיתית של התעשייה שם.

האפי לי

New member
יש איפשהו שאני יכולה למצוא הערכה

לשווי/עלות פסנתר? בין אילו מחירים נעים פסנתרים גרמנים?

נירס123

New member
........

תודה לכולם. הגעתי למסקנה שאני צריך ללכת לחנות לנסות את הפסנתר ולהחליט אם הוא טוב בשבילי נוח והצליל שלו מוצא חן בעיניי. כמובן שאני אתחשב במחיר, אם לא הייתה לי הגבלה...!!!!!
תודה רבה לכם...

gilka

New member
ככה זה מדורג.

אני לא אמרתי שזה בצדק, וגם הדגשתי פעמיים את העובדה שמה שחשוב זה מי שקונה את הפסנתר ואיך הוא נשמע לא, ולא שום דירוג. עם זאת, פסנתרים רוסים נחשבים יותר טובים מהיפנים. דרך אגב: אולי אתה לא מצאת, אבל אני אמר לך שיש כמה וכמה פסנתרים רוסים שהם מדהימים.

giladsh

New member
"ככה זה מדורג"?? ע"י מי בדיוק?

נכון שהסתייגת מהדרוג אך עדיין התייחסת אליו בתור ברירת מחדל. מעניין אותי מי הוא זה שקבע את הדרוג שאתה מביא כאן? אני קצת יותר מבוגר ממך וזו פעם ראשונה שאני שומע על הדרוג הזה שהוא מופרך לגמרי (ואני יודע זאת מנסיון רב וגם מהתייעצות עם בעלי מקצוע!!). בהחלט יכול להיות שישנם כמה פסנתרים רוסיים מדהימים. לדעתי הם די נדירים אחרת כנראה שהייתי זוכה לראות אחד מהם. בכל מקרה- באף אולם קונצרטים או אולם מכובד אחר לא תמצא פסנתר רוסי.

gilka

New member
באולם קונצרטים מכובד

לא תמצא גם פסנתר יפני זה בטוח. הדבר הכי פשוט זה להסתכל במחירים: פסנתר רוסי חדש יעלה יותר מפסנתר יפני חדש באותה רמה. המחירים מייצגים את הסטטוס של הכלי. בנוסף, לפני שקניתי את הפסנתר שלי אז הלכתי ושאלתי כמובן בכל מיני מקומות, ושאלתי גם על דברים כאלה (יותר עניין אותי הפסנתר עצמו אבל גם התענייתי בקשר לארץ המוצא). זה מה שענו לי המוכרים בחנות.

giladsh

New member
יכול להיות שאני לא מעודכן....

בשנים האחרונות אכן לא התעניינתי בפסנתרים חדשים. כנראה שהגיעו דגמים שלא היו בעבר. מה שכן, בשנים אלה ניגנתי על מאות פסנתרים. באולמות, מתנ"סים, מוסדות לימוד, בתים פרטיים ועוד. לפחות במקומות האלה לא היה אף פסנתר רוסי שהיה ברמה יותר טובה מהפסנתר היפני הכי גרוע שראיתי. רבים מהרוסיים סבלו גם מבעיות מכניות קשות (בניגוד ליפניים שהיו תקינים כמעט תמיד). כמה מכווני/משפצי פסנתרים שדיברתי איתם על הנושא טענו שמבחינה מכנית אין מתחרים ליפניים. יכול להיות שאכן התחילו לייבא פסנתרים רוסיים אחרים מאלה שאני מכיר. בשוק הפסנתרים המשומשים,על כל פנים,רוב האנשים שקונים פסנתר רוסי עושים זאת בגלל מחירו הזול (לרוב 1500-3000) ש"ח מול הפסנתרים היפניים המשומשים שעולים החל מ-6000).ואתה אמרת (בצדק) שהמחירים מייצגים את הסטטוס של הכלי! לגבי פסנתרים באולמות קונצרטים-נכון שבאולמות הטובים ביותר לא נמצא פסנתרים יפניים, אך באולמות הבינוניים והקטנים יותר (לפחות בארץ) בוודאי שכן. בתיאטרון חולון והיכל התרבות ברעננה-אולמות מכובדים שמתקיימים בהם קונצרטים קלאסיים רבים, יש פסנתרי כנף של Kawai ובאולם צוותא בת"א ואולם בי"ס "רימון" (אמנם, בעיקר למוסיקה קלה) יש ימאהה.

gilka

New member
אקיי

דבר ראשון זה שיש באולמות קונצרטים פסנתרים יפניים זה עצוב. דבר שני: אני דיברתי על פסנתרים חדשים ולא משומשים. פסנתר זה לא אוטו. יש דברים הרבה יותר חשובים מ"אמינות" ו"סחירות". אכן, אני מניח שבדקת את הפסנתרים הרוסים מסןף התקופה הקומוניסטית שאין מה להגיד - הם פשוט קטסטרופה. אבל יש פסנתרים יותר ישנים מזה, ואפילו מתקופת הצאר הרוסי, שהם פשוט מדהימים. הבעיה עם הפסנתרים הרוסים המשומשים בארץ היא שרובם באו עם העולים הרוסים (אם לא כולם), ובתקופת הקומוניזם לא הרשו להוציא מרוסיה משהו שבאמת שווה משהו, ולכן בארץ מכירים כמעט אך ורק את הפסנתרים הקטסטרופלים. בגלל זה גם לא דיברתי על פסנתרים משומשים.

shykedmi2

New member
אני חושב שכאן אתה טועה -

באולמות קונצרטים, הפסנתרים מתחלקים לשני סוגים עיקריים: או STEINWAY & SONS (האמריקאיים/גרמניים - לא זוכר כבר), או YAMAHA (יפני). ליאמהה, עם כל ההשמצות מכל הכיוונים, יש מוניטין עצום בפסנתרים, והגדולים שבגדולים ניגנו עליהם. צ'יק קוריאה הוא דוגמה מובהקת, וגם המון, המון, המון, פסנתרנים קלאסיים שצפיתי בהם ניגנו על יאמהה ולא על STEINWAY הכל כך נחשב וידוע. ורוסים יש גם מדהימים. זה בכלל דיון די טיפשי... עצם הקביעה שהיפאניים נמצאים בתחתית המדרגה היא אווילית. גם פסנתרים מתוצרת KAWAI הם בעלי שם לא מבוטל, וגם אותם תמצא לעיתים באולמות קונצרטים (כן, גם המכובדים לעיתים - הכל לדרישת הפסנתרן). אז חבל להכנס פה לדארוויניזם של פסנתרים, כי זה ממש לא נכון. אני מציע שבראש הפורום תתנוסס הודעה גדולה גדולה שאומרת: "הפסנתר הטוב הוא הפסנתר שאתם אוהבים!". כל טוב

utoo

New member
כדאי שתשים לב

הרבה פעמים פסנתר גרמני הוא כזה שיוצר בסין. אני קניתי בדיאז דווקא פסנתר ימהה אבל לא מאלה שיש בכלי זמר אלא אחד עם צליל מדהים מדגם מיוחד שכמעט ואין אותו(P2). דיאז מייבאים באופן אישי פסנתרים מכל העולם ומכיוון שיש להם במקום מעבדה הם משפצים אותם במידת הצורך הן פנימית והן במראה החיצוני. אם קנית לפני שנתיים הם יקנו ממך בחזרה או יקזזו לך ממחיר פסנתר שתקנה. אחרי שעשיתי סקר אני יכולה להגיד לך שהם אמינים וגם יותר זולים מכלי זמר.

נירס123

New member
תודה רבה לך!

אני באמת מקווה שיקחו ממני את הפסנתר החשמלי ויקזזו לי ממחיר של פסנתר חדש... יש להם שם פסנתרים משומשים? (יד שנייה..)? את/ה יודע/ת איך הם?

למעלה