עזרה בקשר לשכנה אלכוהוליסטית

Tonks

New member
עזרה בקשר לשכנה אלכוהוליסטית

שלום, בקומה שלי גרה מישהי שהיא פשוט שיכורה נון-סטופ 24 שעות ביממה. לפעמים היא מסתובבת ברחוב וכמעט נדרסת, לפעמים היא נופלת במדרגות, לפעמים היא סתם חוטפת התקפים שבהם היא דופקת על כל הדלתות (בדרך כלל בלילה) וצועקת שהיא צריכה אמבולנס, מה שבסופו של דבר מתחלף לבקשה לכסף או סיגריות. עד כמה שידוע לי אין לה קרובים שאפשר ליצור איתם קשר. דיברתי עם בעל הבית (שהוא הבעלים של כל הבניין), אבל עושה רושם שהוא מעדיף להמשיך בסטטוס-קוו ולקבל את השכר דירה שלה בשקט. אני גם מאד מרחמת עליה, גם דואגת שהיא תזיק לעצמה בצורה נוראית כלשהי, וגם - בואו נודה בזה - מאד מעצבן אותי לגור לידה, זה פשוט מטרד בלתי פוסק. מה הייתם מייעצים לי לעשות?

shanhen

New member
נשמה טובה

לרגע חששתי שאת רק רוצה ל"הפטר" מהמטרד השכונתי, אבל כתבת שאת רוצה גם לעזור לה, ורק על זה מגיע לך חיבוק. בהתייחס לתיאור שלך, אני חושב שהכתובת הראשונה הם שירותי הרווחה העירוניים. לא רק בגלל השתייה אלא באמת בשל החשד שהיא לא שולטת בעצמה, לא דואגת לעצמה וזקוקה לעזרה. לא ציינת בת כמה היא להערכתך, אבל ייתכן והיא זקוקה לאפוטרופוס שידאג לה ובודאי לעובד רווחה שיוכל גם להפנותה לטיפול. צריך עם זאת לזכור כי אין אפשרות לכפות טיפול גמילה. אם יסתבר כי היא שולטת בעצמה, שפויה ומתוך בחירה אישית שותה ומשתכרת, יהיה באמת קשה להביא אותה לטיפול. אבל לא נקדים את המאוחר. אגב, אם שירותי הרוחה העירוניים לא מסייעים, ניתן לפנות לפיקוח המחוזי של משרד הרווחה ולבקש את התערבותם. נסי ואני מקווה שגם תצליחי. נחום

Tonks

New member
זה 50-50 האמת

היא גם נורא מפריעה ומעצבנת, אני לא זוכרת מתי ישנתי לילה שלם בלי שהיא תעיר אותי, כי היא למשל יוצאת ונכנסת הביתה 20 פעמים בלילה וטורקת את הדלת ממש חזק. אז אני לא נשמה טובה במובן הקלאסי של המילה. אבל זה גם לא בטבע שלי לשבת בשקט כשמתרחשת כזאת התרסקות אנושית בדירה ליד ולא לרצות לעשות משהו. אז תודה לך, אני אפנה לשירותי הרווחה. היא לא קטינה, היא בין 30 ל-40. רציתי לוודא באמת שזה דבר רחום ומועיל לעשות, ולא התערבות של איזשהו מוסד שסתם יתאכזר אליה, או יבוא וילך ולא יעשה כלום.

למעלה