עזרה!!! בקשר לתותחנים

טל עדתו

New member
עזרה!!! בקשר לתותחנים

שלום!!! זו פעם שניה שאני רושת את ההודעה הזאת. שמעתי שלפני חצי שנה נפתח תפקיד חדש לבנות - לוחמות בתותחנים (הם משרתות עם הבנים) הם משרתות בשטחים עם הבנים - שמעתי על זה ברדיו לפני חודשיים -נראה לי. אני קיבלתי כבר מנילא והתפקיד הזה לא היה לי, אני לא יודעת אם התפקיד הזה בכלל נמצא במידעון קורסים ותפקידים לבנות כי הוא ממש חדש... אבל אולי זה תפקיד : 3601 ``מפעילת משגר מנתץ?`` כי רשום שתפקיד זה הוא ביצוע תפקיד לחימה במערך התותחנים - האם זה התפקיד הזה? רציתי לדעת אם התפקיד הזה דורש קד``צ? או בקשה מיוחדת בבקו``ם במדור פרט? למי אני אמורה לפנות בבקשה לתפקיד זה? ואיך קוראים לו בכלל (לוחמת תותחנים)? תעזרו לי בבקשה. טל.

תול

New member
לוחמת בתותחנים

התפקיד של מפעילת משגר מנתץ הוא תפקיד חדש שנפתח לבנות, ונראה לי שיש עוד תפקידים קרביים לבנות בחיל התותחנים. במקום להתלבט ולחפש אצל מקורות מידע לא הכי מהימנים (בלי להעליב...) פשוט תתקשרי ללשכת גיוס או לכל טלפון אחר שאולי רשום שם, ותשאלי אותם על תפקידי לוחמות בתותחנים. בהצלחה!

שירו^ש

New member
זה לא כ``כ פשוט

כחיילת המשרתת בחיל תותחנים ביחידת של הלוחמות האלו אני יכולה להגיד לך שזהרק אים מציעים לך ולא קד``צ זה פשוט קורס ארוך טירונוצ ארוכה ומפרכת הצו`פר הוא שאת עושה קו עם הבנים : - )

טל עדתו

New member
עדיין לא הבנתי - תותחנים

שלום! התפקיד לוחמת תותחנים לא נמצא בכלל במידעון קורסים ותפקידים (או שזה נקרא אולי ``מפעילת משגר מנתץ``? - תפקיד לחימה במערך התותחנים...) עדיין לא הבנתי אם אני רוצה לשרת בתפקיד זה לאן לפנות? ואיך זה נקרא בכלל? לפנות למדור פרט בבקו``ם? בקיצור, לאן להפנות את בקשתי להיו לוחמת תותחנים? תעזרו לי בבקשה! טל.

אריק 17

New member
על לחימה

לחימה ממש 99 אחוז שלא תעשי אם תהיי בתותחנים , ובכלל את הקרבות (אם יש) משאירים לחיילי החיר .

Dr.Drek

New member
תשובה אמיתית סוף סוף...

אוקי אז ככה...שמי אמיר ואני סיימתי כרגע טירונות בתותחנים מגיוס נובמבר (חס וחלילה אני תותחן...אבל לא משנה...). אז ככה...בפלוגה א בתותחנים ישנם את האיכון, המנתץ וה מ.ט. שבשלושתם ישנם בנות שמשרתות יחד עם הבנים...והן נחשבות לוחמות תותחנים... בלי להעליב שלושת התפקידים האלה הם כמובן תפקידים גובניקים לחלוטין שאין בהם שום לוחמה אמיתית אבל נעזוב את דעתי האישית... :). אז אכן כן, מפעילת משגר מנתץ היא לוחמת תותחנים...מנתץ אגב נקרא MLRS השם היותר נפוץ והמשומש שלו... כך שאם רצונך להיות לוחמת תותחנים ואת יכולה לבחור בMLRS...אז סבבה. מסלולך הוא: חודשיים טירונות בשבטה. ואז אתם עולים ליחידה בצפון של MLRS. אגב במסעות הבנות עושות רק 2/3 מסע, המצטיינות עם אפודים!!! כן כן...יש עתיד לבנות... הטירונות לא ממש קשה אבל די נמאסת לקראת הסוף... שאלות נוספות את יכולה לפנות אלי בכיף. מקווה שעזרתי, אמיר.

טל עדתו

New member
עוד שאלה על תותחנים...

שלום! דבר ראשון: תודה רבה על העזרה! דבר שני: אני מתכוונת לבנות שמשרתות עם הבנים בשטחים (17 בנות שלוחמות עם התותחנים ממש) לתפקיד הזה התכוונתי! הבנות שמשרתות במנתץ הן לוחמות, נכון? מה בידיוק הם עושות? את הבקשה אני אמורה להעביר לבקו``ם נכון? איזה מהתפקידים שיש לבנות בתותחנים לפי דעתך הכי טוב? אני מחפשת תפקיד קרבי של לחימה ממש... האם התפקיד ``במנתץ`` עונה על הקריטריונים של לחימה ממש? ודרך אגב - אפשר אחרי זה לצאת לקורס מפקדות או קצינות? תודה על העזרה! טל

Dr.Drek

New member
עוד תשובה...

אוקי טל...אהליין....אין בעיה לגבי העזרה... אז ככה: כפי שאמרתי יש 3 תפקידים: איכון, מנתץ ומ.ט. אני יודע רק בכלליות מה כל אחד עושה. איכון זה יושבים מול מחשבים ומאכנים את הפגיעות של התותחנים ע``י חישובים וכל זה (די מעניין, נחשב קרבי אבל כפי שאת רואה די...) מ.ט. זה משנה טכני שיושב יחד עם הסוללה של התותחנים ומקבל את קורדינטות הירי ומזין אותם לתותח (שוב די מעניין -פחות - נחשב קרבי אבל כפי שאת רואה די...) מנתץ זה סוג של תותח שיורה פגזים מאוד משוכללים שמתפזרים וזורעים הרס אדיר (יכול למחות את תל אביב) אבל עקב היוקר של הטיל...הם רק מתאמנים ולא יורים את זה אלא רק טילי גבס... לגבי הלוחמה...כרגע זה המחזור הראשון של הלוחמות תותחנים ומנתץ זה הגדוד הכי ``קרבי`` של לוחמות מבין כולם שיעשו הכי הרבה בטש בשטחים...עדיין לא ידוע איפה יציבו את הבנות בבטש עצמו, כלומר האם בעמדות הכי מסוכנות וכו`. אבל בכל מקרה, הן הבנות הלוחמות של התותחנים. כך שאם רצונך קרבי כמה שאפשר...(וסחתיין) לכי על מנתץ. במנתץ יש גם הרבה חלק לימודי (משהו כמו 14-16 שעות לימודים ביום) על הטיל המיוחד...וזה נקרא המסלול (סתם לידע כללי)... יאללה...זיבלתי מספיק. שאלות נוספות בכיף. לגבי איך מבקשים להיות לוחמת, אין לי מושג...אני לא בת...ואין לי מושג איך הולך המיונים שלכן...:) אז זה תצטרכי לשאול בבקום... בסיידר כפרה??? יאללה. אמיר.

טל עדתו

New member
לאמיר - תודה רבה!!!

היי אמיר!!! תודה רבה על כל העזרה. עזרת לי מאוד. שיהיה לך המשך שירות מהנה וטוב. טל. (דרך אגב- השם משפחה שלך הוא במקרה אורלי?)

אורלי17

New member
מדריכות תותחנים

טל, תפקידים קרביים לבנות לא מופיעים בשאלון העדפות, פרט לסימון רצון להתנדב לקורס טיס או לחובלים. את צריכה לשלוח מכתב או פקס לאיזשהו גורם בלשכת גיוס (תתקשרי ללשכה באזור שאת גרה ותבקשי שיגידו לך לאן לשלוח) ולכתוב שאת רוצה לשרת בקרבי ביחידה מסוימת.

למעלה