עזרה בראיון מטפלת

yudika

New member
עזרה בראיון מטפלת

אני מחפשת מטפלת חדשה כי הנוכחית נוסעת לעבוד בספרד.. יש לה שני בנים שעובדים שם ובגלל המצב הם לוחצים שתיסע. ראיינתי מטפלת אחת אבל קשה לי להתרשם מהראיון כי במבט ראשון לא כ"כ אהבתי את מה שראיתי ואני לא מנוסה מספיק. העניין הוא שאני יכולה להזמין עובדת חדשה מחו"ל ( הן יותר זולות ופחות מכירות שטיקים נאמר לי) אבל זה יהיה קצת חתול בשק. המטפלת הזו רוצה לעזוב את המשפחה הנוכחית שלה ואני לא יכולה לשאול מה . אם היא לא תתאים?? אני כאילו זורקת אותה לרחוב.. בקיצור, איך לדעת אם היא תתאים ???

ענתי44

New member
אומנם עוד לא הייתי במצב הזה

אבל, אני חושבת שהייתי בוחנת את מידת הסבלנות שלה, רואה אם היא אדם חייכני ומאיר פנים. את דרכי הטיפול , אם אין נסיון ניתן ללמד אבל להקנות סבלנות ונחת רוח אי אפשר. אמא שלי, או של כולנו, צריכה עובדת בעלת תחושת אחריות, מחוייבות לעבודתה עם בסלנות ויחס טוב. בשלב שהייתי מחליטה שהעובדת ראויה הייתי מפגישה אותה עם אמא ורואה איך היא מתייחסת אליה. כמובן שהייתי טורחת לבדוק המלצות שלה. שיהיה בהצלחה

שריוש2

New member
ל-yudika

שלום! קודם כל רציתי לומר לך שאל תחשבי שאם היא לא מתאימה ותפטרי אותה את כאילו תזרקי אותה לרחוב. יש פה אינטרסים משני הצדדים. לה יש את האינטרס שלה להרוויח כסף, ולכם יש את האינטרס שהטיפול יהיה טוב, מסור עם יחס אישי לחולה. ואם היא לא תתאים אז היא לא תתאים. גם אנחנו התנסנו עם אחת כזאת צעירה לא מנוסה, שאנחנו היינו המשפחה הראשונה בה עבדה. נתנו לה כל הזמן הזדמנויות, אבל זה לא עזר. היא פחדה מהמחלה של סבתי, נרתעה, ואפילו לא נקתה את הבית. נוצר מצב שהיא חיה בתנאים טובים על חשבוננו והיא לא עושה כלום.למרות שרחמנו עליה, לא היינו מוכנים למצב הזה, והיינו חייבים להעיף אותה. אין מה לעשות. כי עצם זה שאנחנו מביאים עובדת זרה, יש לנו את האינטרס של טיפול מצסור ביקירנו החולה. זה לא שאנחנו חסרי רגישות, ולא מבינים אותה שהיא עזבה משפחה וכל זה, אבל תסכימי איתי שהטיפול ביקירנו החולה הוא במקום הראשון. ובקשר לאיך לדעת אם היא תתאים... את העובדת הנוכחית שלנו (שהיא ממש טובה) הזמנו לבית של סבתא לראיון. הראנו לה את סבתא, שתכיר אותה (שימי לב לטון הדיבור שלה, האם היא אנטיפטית כלפי יקירך החולה, האם היא מקשיבה לו או חסרת סבלנות ומתעלמת ממנו). שאלנו אותה אם יש לה נסיון עם חולים באלצהיימר, ובכלל אם יש לה נסיון עם חולים אחרים שעבדה אצלם. עשינו לה סיבוב בבית, בחצר, הסברנו לה מה אנחנו דורשים ממנה שתעשה, ואיפה כל דבר. שאלנו אותה שאלות על משפחה.. בקיצור, את צריכה לפי הראיון איתה, את צריכה להתרשם על אופייה, האם היא חרוצה או אצלנית?? האם היא בכלל מתאימה לטיפול בחולה אלצהיימר או שמא היא לא... זה בערך מה שעשינו בראיון עם העובדת הנוכחית שלנו, שהיא מאוד טובה, מבחינת יחסה אל סבתי, ממש חרוצה... לפעמים בשעות היום היא מדברת בפלאפון וכל מיני כאלה, אבל יחסה לסבתא כ"כ מסור, והבית מבריק, כך שזה לא מרפיע לנו ואנחנו לא קטנוניים איתה.. מקווה שעזרתי איכשהוא... בהצלחה ושבוע טוב

ronnyw

New member
עזרה בראיון מטפלת - תשובה ליודקה

שלום לך. להלן נסיוני: ראיון ראשון. פיליפינית.התרשמתי טוב.קיבלנו אותה לעבודה. היתה מצוינת. אחרי שנה עזבה את הארץ. מסיבות אישיות. לא היתה חוקית, כי טרם השגנו רשיון. ראיון שני: (כבר יש רשיון.) פיליפינית. לא מצאה חן בעיני. היתה צעירה מאוד. ראיון שלישי: פיליפינית. התקבלה. אחרי שבועיים חיפשתי מחליפה, כי העבודה היתה גדולה עליה. ראיון חמישי: רומניה. התקבלה. התחילה לעבוד. אחרי שבוע התגלתה שנוראה: לא ישרה, התנהגה עם הורי נורא ואיום. נזרקה. ראיון שישי: פיליפינית. לא מצאה חן בעיני כי לא ידעה מילה בעברית ראיון חמישי: פיליפינית. התקבלה. עבדה כחודש. לא הסתדרה עם הורי. ראיון שיש: פיליפינית. התקבלה. נמצאת אצלנו כבר שנתיים וחצי. מצוינת. ראיון שביעי: פיליפינית. הראשונה שהגיעה עם המלצות. התקבלה. נמצאת אצלנו כבר שלושה חודשים. מצוינת. למה אני מספרת לך את כל הסיפור? כדי שתראי עד כמה זה מסובך. אני חושבת שצברתי נסיון יחסי, ועם זאת קשה לייעץ. ותראי כמה טעיתי, גם בראיונות מתקדמים. קחי בחשבון שלפיליפיות מנטליות ביישנית, הן מוכנות לקבל הכל, הן אינן מתנות תנאים, מסכימות לכל דרישה (סירוב אינו קיים בתרבות שלהן) ונראה כאילו הן באמת מעוניינות ורוצות. המציאות אחר כך עלולה להיות קשה להן. אין ספק שהטוב ביותר הוא לקבל מישהי שכבר עבדה במקום כלשהו, ויש מי שמכיר אותה. כמובן שהטוב ביותר זה מישהי שהפסיקה את מקום העבודה הקודם עקב מות המעסיק. במקרה זה ברור לך שאין בעיה עם העובדת עצמה. במקרה כזה המשפחה נטולת אינטרסים (אין לה צורך להיפטר מהעובדת גרועה על מנת לקבל עובדת אחרת) ואת יכולה להאמין למה שהמשפחה תאמר. קחי בחשבון שחברות כח האדם תמיד (ת מ י ד !!) ידחפו אותך לקחת מישהי חדשה בטעון המרגיז שהוותיקות יודעות את הטריקים. הסיבה האמיתית היא שהן מרוויחות (המון המון !!) על כל עובד חדש שמגיע ארצה, ולכן אין להן אינטרס למצוא עבודה לעובדים ותיקים שסימו קדנציה אחת. אני תמיד התעקשתי על ותיקות (כי הורי לא יודעים מילה באנגלית). שלוש המוצלחות ( הראשונה ושתי הנוכחיות) שהיו לי היו ותיקות. לא שטיקים ולא טריקים. חרוצות, מסורות, עושות הכל, מנהלות את הכספים, ערות ביום ובלילה, לא מקטרות. מכבדות את הורי, הבית מתוקתק - מצוינות. שורה תחתונה: אין כללים. אם יש המלצות כנות - מה טוב. אם לא - תחושת בטן (וקצת מזל...) ואינטואיציה (למי שהתברך בהן). בהצלחה!!

zs1957

New member
מטפלת חדשה

היי yudika עלייך לפנות לחברת כ"א ולבקש מטפלת חדשה מחו"ל הן יותר זולות ואת מעצבת אותן לפי דרישותייך. עלות מטפלת חדשה 550$ עלות מטפלת ותיקה 750$ יש לה הרבה שטיקים ,היא שחוקה,וגם אם יש לה המלצות חמות לא תמיד זה עונה לצרכים שלך. מניסיוני האישי הממושך המטפלת הכי טובה שהייתה לאימי היא הנוכחית שהיתה יום בארץ ולמדנו אותה את העבודה והיא פשוט מעולה.חשוב שהמטפלת תדבר בשפה של אמא , שתבשל לה את המאכלים האובים עליה, שתתן לה תשומת לב ותדאג לה.מיומנויות ניתן לרכוש. בהצלחה!!!!!! זהבה שחם

למעלה