עזרה בראיון מטפלת - תשובה ליודקה
שלום לך. להלן נסיוני: ראיון ראשון. פיליפינית.התרשמתי טוב.קיבלנו אותה לעבודה. היתה מצוינת. אחרי שנה עזבה את הארץ. מסיבות אישיות. לא היתה חוקית, כי טרם השגנו רשיון. ראיון שני: (כבר יש רשיון.) פיליפינית. לא מצאה חן בעיני. היתה צעירה מאוד. ראיון שלישי: פיליפינית. התקבלה. אחרי שבועיים חיפשתי מחליפה, כי העבודה היתה גדולה עליה. ראיון חמישי: רומניה. התקבלה. התחילה לעבוד. אחרי שבוע התגלתה שנוראה: לא ישרה, התנהגה עם הורי נורא ואיום. נזרקה. ראיון שישי: פיליפינית. לא מצאה חן בעיני כי לא ידעה מילה בעברית ראיון חמישי: פיליפינית. התקבלה. עבדה כחודש. לא הסתדרה עם הורי. ראיון שיש: פיליפינית. התקבלה. נמצאת אצלנו כבר שנתיים וחצי. מצוינת. ראיון שביעי: פיליפינית. הראשונה שהגיעה עם המלצות. התקבלה. נמצאת אצלנו כבר שלושה חודשים. מצוינת. למה אני מספרת לך את כל הסיפור? כדי שתראי עד כמה זה מסובך. אני חושבת שצברתי נסיון יחסי, ועם זאת קשה לייעץ. ותראי כמה טעיתי, גם בראיונות מתקדמים. קחי בחשבון שלפיליפיות מנטליות ביישנית, הן מוכנות לקבל הכל, הן אינן מתנות תנאים, מסכימות לכל דרישה (סירוב אינו קיים בתרבות שלהן) ונראה כאילו הן באמת מעוניינות ורוצות. המציאות אחר כך עלולה להיות קשה להן. אין ספק שהטוב ביותר הוא לקבל מישהי שכבר עבדה במקום כלשהו, ויש מי שמכיר אותה. כמובן שהטוב ביותר זה מישהי שהפסיקה את מקום העבודה הקודם עקב מות המעסיק. במקרה זה ברור לך שאין בעיה עם העובדת עצמה. במקרה כזה המשפחה נטולת אינטרסים (אין לה צורך להיפטר מהעובדת גרועה על מנת לקבל עובדת אחרת) ואת יכולה להאמין למה שהמשפחה תאמר. קחי בחשבון שחברות כח האדם תמיד (ת מ י ד !!) ידחפו אותך לקחת מישהי חדשה בטעון המרגיז שהוותיקות יודעות את הטריקים. הסיבה האמיתית היא שהן מרוויחות (המון המון !!) על כל עובד חדש שמגיע ארצה, ולכן אין להן אינטרס למצוא עבודה לעובדים ותיקים שסימו קדנציה אחת. אני תמיד התעקשתי על ותיקות (כי הורי לא יודעים מילה באנגלית). שלוש המוצלחות ( הראשונה ושתי הנוכחיות) שהיו לי היו ותיקות. לא שטיקים ולא טריקים. חרוצות, מסורות, עושות הכל, מנהלות את הכספים, ערות ביום ובלילה, לא מקטרות. מכבדות את הורי, הבית מתוקתק - מצוינות. שורה תחתונה: אין כללים. אם יש המלצות כנות - מה טוב. אם לא - תחושת בטן (וקצת מזל...) ואינטואיציה (למי שהתברך בהן). בהצלחה!!