עזרה ברד האט 7.2 דחוף!!!

uvdude

New member
עזרה ברד האט 7.2 דחוף!!!

הורדתי (אחרי מאמץ רב מאוד
) את red hat linux 7.2 מהאתר שלהם. צרבתי לשני דיסקים והתקנתי על מחשב אחר שיש לי (מפרט בהמשך). יש לציין שפירמטתי את המחשב לפני ההתקנה כי היה עליו ווינדוז (ימח שמו)... התקנתי את לינוקס כworkstation. הכל הלך סבבה. עכשיו כשאני מפעיל את המחשב אני מקבל את התפריט שאני בוחר איזה מערכת אני רוצה להעלות ויש אפשרות אחת וזה רד האט לינוקס. אני בוחר את זה ואז זה מריץ את הרשימה הגדולה של כל מה שהboot מפעיל וליד כולם כתוב בירוק OK. אז המסך נמחק ומבקש משהו עם login או password משהו כזה אני לא זוכר אבל זה בהחלט משהו עם account וסיסמה. בקיצור פה מגיעה הבעיה. אחרי 2 שניות של המסך הזה אני לא מספיק לכתוב כלום והמסך נהיה שחור ואין תגובה משום מקש!!! למה זה לא עובד לי? תודה יובל

uvdude

New member
שכחתי - המפרט

המפרט הולך ככה pentium 200 mmx 32 mb ram כרטיס מסך און-בורד s3 trio 2mb וזהו בגדול... יש לי הרגשה מאוד חזקה שזה קשור לכרטיס מסך. אבל הוא מתפקד מצויין בווינדוז. אז מה הבעיה?

Rul3R

New member
אם הבנתי נכון את הבעיה...

אז כנראה יש לך בעיות בהגדרות של הממשק הגראפי תנסה להעלות את המערכת ב runlevel 3 שזה במצב טקסט ולא גראפי, תוכל לעשות את זה דרך הלילו, תכתוב לו linux 3 אחרי שהוא יעלה את כל הקטע של ה OK הירוק, הוא יבקש ממש סיסמא ושם משתמש (במצב טקסט) ואז אין סיבה שהוא יתקע, תכנס כמשתמש root עם הסיסמא שבחרת במהלך ההתקנה, תריץ Xconfigurator (תקפיד על אותיות קטנות וגדולות). תכוון את ההגדרות של המסך שלך, יש שם באחד השלבים לעשות test לראות שההגדרות טובות, אל תדלג על השלב הזה! אחרי שהכל עבר בסדר תוכל להפעיל את הממשק הגראפי עם startx בהצלחה.

uvdude

New member
בעיה!!! דחוף!!!

אוקיי... קודם כל אני לא עובד על LILO אלא על GRUB... אני כותב linux 3 וזה כותב unknown command... אותו דבר כשאני כותב runlevel 3 אז איך אני כותב בגראב שיעלה לי את המצב של הטקסט? שוב הרבה תודה
יובל

Tizmoeye

New member
no problemo

תכניס את הדיסקט הצלה או ההתקנה.. תעשה mount ללינוקס אני מקווה שאתה יודע איך לעשות את זה .. אחרי שאתה נכנס ללינוקס תשנה את הקובץ /etc/inittab יש לך שם תפריט שכל שורה מתחילה ב # (note) בשורנ מתחת לזה יש לך שורה קצרה עם הקטע באמצע: :5: תשנה את ה-5 ל-3... תפעיל מחדש.. והrunlevel יהיה 3.. text mode

Tizmoeye

New member
תלוי בראדהט

אין לי הרבה ניסיון עם רד-הט אז אני לא ממש יכול לתת לך הוראות מדויקות אבל בעקרון אם זה כמו כל שאר ההפצות אתה יכול לעשות את זה כך: 1. תפעיל את המחשב מהדיסקט התקנה 2. איפה שאתה אמור ללחוץ enter כשהוא נותן לך boot: תכתוב moute /dev/bla.. שזה כמובן הhda1/2/3 מה שאתה משתמש.. או root /dev/bla בכל אופן אני יודע שאמור להיות שם תפריט של עזרה עם אחד ב F´s F1/2/3 אז תבדוק.. אחרי שתפעיל את כל העיניין תשנה את הקובץ שהזכרתי קודם ..

Rul3R

New member
אני לא מכיר את גראב..

אבל לדעתי אם תכנס רגיל כמו שנכנסת עד עכשיו, והמחשב "נתקע" לך, תוכל ללחוץ CTRL ALT F1 כדיי לעבור לקונסול ומשם לגשת ל etc/inittab/ ולשנות כמו שהסבירו לך מקודם כדיי שיעלה בברירת מחדל בצורה טקסטואלית. או להריץ את ה Xconfigurator ולכוון את ההגדרות של המסך.

Tizmoeye

New member
וכמובן ..

שזאת דרך הרבה יותר קלה ממה שאני נתתי לך עם ההפעלה מהדיסקט ואם זה עובד לך.. חופשי.. פשוט כנס לטקסט לעשה ctrl + c זה יבטל את הX su root ותשנה את הקובץ ותהיה לי בריא

תמר,

New member
נכון, אבל

במקרה ש-X עולה כברירת מחדל (runlevel 5 ב-redhat), צרוף המקשים הנ"ל לא יעזור, כי ה-X יעלה שוב ושוב.

ezaton

New member
אם יש בו בעיות, לא.

אם אין, Ctrl+Alt+F1 (עד 6) יעשו את הטריק, אם המחשב לא נתקע ממש. אם כן... אז פשוט לציין שיעלה ברמה 3... Ez

תמר,

New member
מניסיון אישי

אם המסך נהיה שחור, זה מראה שה-X מנסה לעלות שוב ושוב ולא מצליח. לכן גם Ctrl+Alt+F1 לא עוזר. מה שאני עשיתי במקרה כזה, הוא שבין קפיצת מסך אחת לשניה הקשתי את האותיות של init 3 או killall X, ותאמין לי שזה לא כל כך קל
בקיצור, זה מצב שקצת קשה לצאת ממנו, ואם יש דרך להעלות את המחשב ב-runlevel שונה, זה עדיף. דרך אגב - יש אפשרות להעלות את המחשב ב-interactive mode עם הקשת I בשלב מסויים ב-boot (לפחות ב-mandrake זה כך), ואז יש אפשרות לבחור אילו שירותים להעלות. יכול להיות שאי אפשר לבחור את ה-runlevel, אבל אפשר לנסות לא להעלות את ה-xfs, ואז יש ל-X בעיה לעלות.

voguemaster

New member
לא רק זה

בד"כ CTRL+ALT+BKSPACE עושה את העבודה אם מקישים כמה פעמים. וב-RH יש (לפחות ב-7.2) מקסימום מספר של אתחולים כושלים ל-X לפני שהוא מוותר ומחזיר אותך ל-3. אלי

ezaton

New member
תיכמון, אבל מספק

ובהחלט אמור לעשות את העבודה אם יש בעיה. ככלל, אם המסך "קופץ", סימן שהוא מנסה לעלות. אם המסך סתם משחיר, זה סימן רע... רע מאוד. יכול להיות שהמחשב קפא, או שהמסך לחלוטין לא מסוגל להתמודד עם זה, ולא מודיע (ויש כאלו). Ez

uvdude

New member
תודה לכולם ../images/Emo13.gif

כל מי שעזר לי - תודה רבה... אתם עשר! הצלחתי פעם ראשונה בחיים שלי להתקין לינוקס וזה נראה מבטיח... תהיו בטוחים שעוד תראו אותי פה שואל שאלות
המון תודה...

למעלה