עזרה ברכישת מחשב נייד

lirantal

New member
עזרה ברכישת מחשב נייד

מה המצב אנשים, מזל טוב על הפורום - באמת חיכנו הרבה זמן :) בכל אופן, אני רוצה לרכוש מחשב נייד אך מתלבט לגבי מה אני צריך. אני יודע שהחברה שאני רוצה היא DELL מאחר ויש לה תמיכה טובה במערכות לינוקס שאני מתכוון להריץ על הנייד... כמה שאלות בסיסיות: 1. מה ההבדל בין מעבדי AMD/INTEL רגילים שאני רואה לבין מעבדי CENTRINO או DOTHAN? 2. אני לא מתכוון לשחק משחקים כבדים אם בכלל בנייד אבל בכל זאת אני רוצה כרטיס מסך טוב שיסחוב. האם הכרטיסים המובנים טובים מספיק? כמו: מאיץ גרפי Integrated Intel® Media Accelerator 900 Graphics Up to 128MB או: מאיץ גרפי Intel 910GML Integrated Up to 64MB או היותר ידוע: כרטיס מסך: Intel Extreme Graphics 2 ולשאלה הרלוונטית יותר, בעצם אם אני מתכוון לא לשחק במשחקים/גרפיקה, הרי אפשר לרכוש את המחשבים הבסיסיים בסכומי ה 4500/5000 ש"ח או שכן יש טעם להשקיע את ה 6000-7000 במחשב נייד? צרכי המחשב *כרגע* הם בעיקר הכל חוץ ממשחקים ועבודה עם גרפיקה כמו photoshop וכו' תודה, לירן

תשובות

DELL אכן חברה מומלצת ובעלת שם עולמי, ישנם 2 סדרות טובות, Inspiron למשתמשים יותר בייתים, Latitude מתאים יותר לעסקים וכדומה. עבור תקציב של 6000-7000 ש"ח ניתן למצוא ניידים טובים, חפש בזאפ לפי התקציב שלך דגמים רלוונטיים. לאינטל קיימים מעבדים בטכנולוגיית סנטרינו שמיועדים למחשבים ניידים, דותן זה סוג של מעבד סנטרינו, שאגב מאוד מומלץ. פוטושופ כידוע זו תוכנה כבדה שעבורה מומלץ כרטיס מסך חזק, מהכרטיסים הנ"ל ה Intel 900 128Mb הוא המועדף, אך קח בחשבון כי גם הוא לא חזק יותר מידי. פוטושופ יעבוד עליו אך אתה עלול להתקל בבעיות איטיות.

lirantal

New member
תודה, בנוסף...

מה לגבי הכרטיסים הקרויים בשם Intel Extreme Graphics? אלה יכולים לסחוב משחקים או שזה כרטיס ממש פרמיטבי? בנוסף, מה שקורה, אני רואה מחירים טובים, אך יש כרטיס ומוזכרת רוזולוציה של 1024x768 שאני יודע שזה מספיק לי אבל בעתיד אולי ארצה לעבוד עם רזולוציה יותר גבוהה מה שמציק קצת... יש מצב שרושמים שם את הסטנדרטי ולא את המקסימום שהכרטיס יכול לעשות? תודה שוב לירן.

Ixion

New member
זה יריץ לך למשל וורקראפט בקלות

אבל משחקים יותר כבדים זה כבר לא ממש יסחב.

lirantal

New member
מה לגבי קניה מ ebay?

אם אני משלם שם את ה world wide shipping tax אני צריך לשלם עוד משהו כשזה מגיע לארץ? כלומר אני משלם רק את המחיר של הקניה מ ebay או שיש תשלומי מס נוספים שאני אמור לדעת עליהם? ובכלל, (אולי זה לא קשור) אבל איך יודעים ממי לקנות שם? אני רואה שיש בצד ימין שם ניקוד/power seller כוכבים וכאלה...

Ice Age

New member
יש שרשור מהימים האחרונים

על קניה מ-eBay, תסתכל ותחכים.

Buba74

New member
אין על DELL

הבאתי את הבייבי שלי מארה"ב INSIRON 8600 הדגם הכי אחרון ממש בימים אלו יצא ה- 9100 שלהם הדבר שהכי לא האמנתי שלא קיים זהו צורב יש לו DVD ו- CD אבל אין לו צורב, לא נורא מזל שיש לי יום הולדת החודש אז קניתי חיצוני משו משו ממליצה בחם את DELL מצ"ב תמונה של התינוק :)

למעלה