עזרה ברעיון למתכון שעלה לי לראש

tora dojo

New member
עזרה ברעיון למתכון שעלה לי לראש

לקחת בשר ולפרוש אותו דק דק להשרות אותו במרינדה נחמדה לחמם שמן עמוק ולזרוק אותו פנימה. מישהו עשה פעם דבר כזה? ואם כן אז כמה זמן טיגון איזה סוג בשר כדאי לדבר כזה והאמת גם רעיונות למרינדה יהיו נחמדים. לילה טוב לכולם

uriler

New member
אם תפרוס אותו דק ותזרוק לשמן עמוק רותח

תקבל גחל עם ארומה בשרית לדעתי... מכיוון שמדובר בחלבון (בעיקר) הוא עובר שינוי מצב (דנטורציה) בטמפ' גבוהה ושמן רותח - זו טמפ' גבוהה. תחשוב על טיפת שמן רותח שניתזת על היד -אני לא רוצה לחשוב על הכנסת אצבע לתוך שמן רותח, במיוחד לא פרוסה דק. מצטער.. אולי אחרים לא יסכימו איתי.

tora dojo

New member
גם לא רוצה לחשוב על רגל פרוסה עבה בשמן רותח:-

השאלה שלי אם אתה מדבר מניסיון או תיאוריה כי אם כן אז גם ממש כמה שניות יהפכו אותו לגחל?

אבל דנטורציה זה בישול :)

והיא מתרחשת בכל סוג של בישול. מה שכן, בגלל שזה דק אי אפשר יהיה להכין את הבשר ברמות עשייה שונות כי הטמפ' תגיע לאחידות מאוד מהר. אבל זה נכון גם לגבי מוקפצים עם פרוסות דקות. בכל מקרה, לשואל, מה שתיארת נשמע קצת כמו מוקפץ, לא יודעת אם כדאי דווקא בשמן עמוק... אבל למה שלא תעשה את ההצעה שלך במעט שמן בווק? לגבי הבשר - סינטה תהיה טובה, אפשר גם עוף אם אתה מעדיף. מרינדה - דוגמה: 2 שיני שום כתושות, 4 כפות סויה, מעט דבש, למון גראס כתוש וחתוך... אבל במרינדות אפשר להתפרע בכיף.

uriler

New member
עם מוקפץ אין לי בעיה.

העניין הוא שאם זה יהיה דק מדי (כמו שהוא מציע) אין לך שליטה על רמת העשייה והחום הגבוה ידלג על שלבי ביניים של עשייה ויקפיץ ל Well Done ומעבר לו.

צלשף

New member
אתה יכול בלי שום בעיה לטגן בשמן

עמוק. פרוסות דקות של בשר כגון סינטה, אנטריקוט. פילה, שייטל אך יש לי רעיון יותר מוצלח לדעתי להכין מרק מעצמות בקר ולהוסיף 2 גזרים חתוכים ל-2 1 ראש סלרי חתוך ל-4 2 ס"מ ג'ינג'ר פרוס 3 כפות סויה מלח לפי הטעם בצלוחיות נפרדות לצקת סויה, רוטב צ'ילי, חריף ורוטב צ'ילי מתוק. את נתח הבשר צריך להביא למצב של חצי קפוא בכדי שיהיה קל לפרוס דק לסדר את הפרוסות בצלחת מרכזית בצורה יפה. להעביר את המרק לכלי של פונדו כאשר ישנו מקור חום מתחת. עכשין לטקס עצמו, לוקחים בעזרת מזלג או מקלות אכילה פיסת בשר טובלים במרק מספר שניות לאחר מכן טובלים ברטבים המעודפים ונהנים מכל ביס בתאבון

uriler

New member
אתה מדבר על פונדו בשר וגם עם זה אין לי בעיה -

זה לא מגיע לאותה טמפ' של שמן רותח! שמן רותח ב 173 מעלות צלסיוס (שמן זית במעל 200). נניח שאתה לא מגיע לרתיחה - אבל אתה עדיין בהרבה מעל 100 מעלות - וזה חם מדי לטיגון (מהיר ככל שיהיה) של פרוסת בשר פרוסה "דק דק" (כפי שציין פותח השרשור - לדעתי הוא דיבר על משהו בסגנון קרפצ'ו מטוגן).

למעלה