עזרה ברעיונות לבדיקת error handling

עזרה ברעיונות לבדיקת error handling

אשמח לקבל עזרה לרעיונות של
error handling testing
אני בודק אתר אינטרנט כלשהו וקצת תקוע עם הרעיונות...

halperin

New member
מנהל
תתחיל לתאר מה התכוונת לבדוק - ואז נוכל להגיב ולהוסיף

error handling

לצורך העניין , אני בודק ידנית דף בית של אתר כלשהו...כיסיתי את כל הדף מבחינת functionality testing ועוד כמה סוגי בדיקות וכעת חושב איך להתקיל בכל מיני התקלות...

עמית ו

New member
מה אתה מנסה להשיג?

עקרונית, אפשר לעשות הכל - מחסימת משאבים ספציפיים ועד כיבוי של השרת - אבל זה לא מעניין אלא אם אתה מחפש משהו ספציפי.
בשביל מה אתה בודק את האתר? בשם מי אתה בודק אותו? מה מעניין אותך במהלך הבדיקה?

asafah83

New member
error handling

את האתר אני בודק במסגרת פרוייקט סטא'ז, אני חדש בתחום ...
לא ממש חשוב בשם מי וגם לא ציינתי איזה אתר בכוונה... הרעיון כאן הוא להתמקצע ולהשתפשף (ואימונים לחשוב כמה שיותר כמו בודק מקצועי )
תודה על העזרה !
נ.ב - מחפש אחר רעיונות יותר פרקטיים, אני בודק את האתר ידנית ולא על ידי כלים אוטומטיים או מערכות כאלו ואחרות ...

עמית ו

New member
תראה,

את השאלות ששאלתי אתה צריך לשאול לפני שאתה מזיז אצבע.
אם תשאל אותי "עמית, איך תבדוק את האתר של פייסבוק", התשובה שלי תהיה "בשביל מה? הוא עובד, ואף אחד לא משלם לי לבדוק אותו".
כשאתה מגיע לבדוק משהו - צריכה להיות לך משימה מוגדרת. אתה יכול לחפש בעיות כדי להשוויץ ולומר "מצאתי בעיה", אתה יכול לחפש שגיאות כתיב כדי לשלוח אותן לתיקון, אתה יכול לחפש פרצות אבטחה כי אתה מניח שיש סוג של פרס אם תמצא כאלה, אתה יכול לבדוק את האתר כי חבר שלך ביקש ממך למצוא את הבעיות שדורשות תיקון.
&nbsp
לא משנה מה אתה עושה, אתה צריך לדעת למה אתה פועל ומה אתה מחפש, כי אחרת אין לך שום דרך לקבוע האם מצאת בעיה אמיתית, או שיש כאן התנהגות שלא מעניינת אף אחד.
רוצה להתאמן ולהתחיל לחשוב כמו בודק? בבקשה - ענה על השאלה הבאה - מה מטרת הבדיקה?

halperin

New member
מנהל

לעמית

מטרת הבדיקה היא למעשה סטאז' שאני עובד עליו ( הסטאז' מבוצע על אתר אינטרנט קיים ,פעיל ועובד שכרגע לא חשוב למי הוא שייך )
אני לא מחפש באגים כדי להשוויץ ( אע"פ שכן שמצאתי ובעיקר באגים של GUI )
חלילה -לא פרס ולא התנהגות מוזרה...
אני מבצע בדיקות מקיפות על כל האתר, כל הפונקציות שלו, לינקים, מסכים ובקיצור הכל...
הבדיקות נעשות ידנית ולא ע"י כלים כאלו ואחרים...
בסה"כ כמי שעושה לאט לאט את דרכו לתחום ובתחום , רוצה ללמוד ,להיעזר ולהתייעץ בכל מי שיודע יותר ממני ... מקווה שקיבלת תשובה ( פחות או יותר )

halperin

New member
מנהל
אם כך - תגדיר לעצמך את התשובות לתכולה

תבנה לך עץ המתאר נושאי תכולה ותת-נושאים, תוכל להעלות פה ואולי נוכל לעזור לשפרו,
אח"כ בהתאם לעץ הגדרות זה - תבנה רשימת בדיקות,
כסה כל דרישה בבדיקות חיוביות - Happy-Path מה שאמור לעבוד, ובבדיקות שליליות - היכן שאתה מצפה שייכשל בצורה תקינה עם הודעת שגיאה וכד' Graceful Failure,
ובדיקות של תהליכים כשמשולב בפעילויות אחרות, ובדיקות לא פונקציונאליות:
http://thetesteye.com/posters/TheTestEye_SoftwareQualityCharacteristics.pdf

עמית ו

New member
הבנתי אותך כבר בפעם הראשונה

ניסיתי לומר שה"סטאז'" הזה יהיה חסר ערך אם לא תגדיר מטרות ספציפיות של מה אתה מחפש. שחק ב"נדמה לי" וענה לעצמך על השאלות הבאות:
1) עבור מי אתה עובד? (אפשרויות - בעלי האתר, מישהו שרוצה לקנות את החברה, אתה מחפש פרצות אבטחה כדי לקבל עליהן פרס, צוות השיווק של אתר מתחרה שמנסה למצוא "למה אנחנו טובים יותר", ועוד כיד הדמיון הטובה עליך).
2) מה המטלה הספציפית עליה אתה עובד? (אפשרויות - "יש פיצ'ר חדש, נבדוק איך הוא משתלב עם שאר המערכת", "שינינו תשתית ועכשיו מבצעים בדיקות רגרסיה", "אני מבצע בדיקות נגישות", "אני בודק שהאתר עומד בתקן מסחרי שדרוש לו כדי לקבל רישיון" וכו')
3) אילו דברים מעניינים אותך כדי להכריז על מטלה מוצלחת? ("שגיאות כתיב באתר", בעיות בזמני עלייה, שיבוש מראה בגלישה דרך טלפון, פיצ'רים שלא עובדים, תמונות חסרות, סתירות בין התקן לבין מה שיש בפועל באתר ועוד ועוד ועוד).
&nbsp
אחרי שיש לך את הדברים האלה בראש, כל מה שנשאר זה לצאת ולחפש. כל עוד לא תגדיר לעצמך (או תמצא מישהו שיגדיר עבורך) את התשובות לשאלות האלה, אין משמעות לשום תרגיל שתעשה.
&nbsp
חוץ מזה, שתי הערות -
1) אין כזה דבר "הבדיקות נעשות לא ע"י כלים כאלו ואחרים". אתה משתמש בדפדפן? במקלדת? בעכבר? אלה כלים. אין שום סיבה שלא תלחץ F12 ותיעזר בכלי הפיתוח השונים (למשל, יש לשונית שמראה את תעבורת הרשת, אחרת מציגה את הDOM שאתה רואה על המסך, שום דבר לא מונע ממך להשתמש בפרוקסי (פידלר הוא נקודה טובה להתחיל איתה, אם אתה עובד עם חלונות) כדי לקבל קצת יותר שליטה על מה שקורה.
אתה גם יכול להתקין תוספים לדפדפן כמו bug-magent , EditThisCookie,
wave (http://wave.webaim.org/extension/) ולקבל אולי רעיונות חדשים.
&nbsp
2)"בדיקות מקיפות על כל האתר" זה משהו שייקח לך עשרות שנים לבצע, כדאי לך להתנער מצורת הניסוח הזו כמה שיותר מהר - אני מבין שאתה מתכוון לבדיקות רוחב שטחיות שמכסות את כל ממשקי המשתמש שחשופים לך, אבל סתם ככה בשביל הכיף - האם חשבת לבצע את כל הבדיקות שלך על חמישה דפדפנים ושלוש מערכות הפעלה? זה עשוי אולי לשנות משהו, בתיאוריה. ומה עם גלישה דרך חיבור איטי או לא יציב? ואיך משפיעים תוספים כמו adblock על המוצר? והאם האתר כתוב באופן שקל להנגיש לבעלי מוגבלויות? קל להמיר לשפות אחרות? מסוגל להתמודד עם עומס של אלפי משתמשים בו זמנית? מגן על המידע הפרטי של הלקוחות בצורה הולמת?
נשמע כמו הרבה? זה לא קרוב לבדיקות מקיפות.

smadji

New member
בדיקת שגיאות

אני מניחה שבאתר יש אופציה להכנסת נתונים. אתה רוצה לבדוק שמה שמוכנס שגוי שולח את ההודעה הנכונה.
לדוגמה אם אתה מכניס אותיות לתוך שדה של טלפון - אתה רוצה לקבל הודעה שהטלפון שגוי ולא הודעה שהשם הפרטי חסר.
בדיקות כאלה בדרך כלל כוללות:
השאר את השדה ריק
הכנס אות אחת בלבד או מספר
הכנס משפט ארוך ממה שאמור להיות מותר
הכנס סימנים (@#$%^* כולל רווח) או שפה לא תואמת

כמובן רלוונטי לשדה שאותו אתה בודק
אתה רוצה לוודא שכל האופציות נבדקות על ידי המערכת ואתה רוצה לוודא שהמערכת מתמודדת איתם נכון - לא קורסת, לא שולחת הודעות מהשרת דאטהבייס אלא שולחת אותך חזרה להכניס את הנתון, ונותנת לך בדיוק הודעה של איזה שדה שגוי ואפילו מה לא בסדר בו.

error handling

מוסג error handling מדבר על דרישה פונקציונאלית של המוצר (במקרה שלך זה אתר אינטרנט). זה דרישה או קבוצה של דרישות לכל דבר ועניין. היא צריכה להיות מוגדרת ע"י מפתח או ארכיטקט. בדיוק כמו כל דרישה פונקציונאלת אחרת (למשל תמיכה ב chrome).
מה אני מנסה להגיד בזה - אתה לא צריך לחפש רעיונות לבדיקה מסוג זה. אתה צריך לבקש מסמכי דרישות ולקרוא את הפרק הרלוונטי.

למעלה