עזרה בשיטות ריכוז...

shpizonet

New member
עזרה בשיטות ריכוז...

היי!! אני סטודנטית שנה שנייה לביולוגיה. כרגע עושה כמעט את כל המבחנים שוב במועדי ב'. רציתי לשאול האם יש איזשהם תרגילים להיכנס לריכוז.. אני יושבת לקרוא הרצאה ותוך דקה שמה לב שאני חושבת על משהו אחר, חוזרת להרצאה וחוזר חלילה.. האמת היא שאני כבר חצי מיואשת.. אני יודעת שכל מועדי הב' האלו הם באשמתי, שלא למדתי כמו שצריך במהלך הסימסטר, וגם כשהיה לי מספיק זמן להתכונן למבחן אני נוטה לצאת מריכוז די מהר. גם אם אני מרגישה שאני יודעת את החומר במהלך יום הלימוד בערב אני לפעמים שוכחת את הכל או מרגישה ככה. וגם במבחן הרבה פעמים קורה שאני חסרת ביטחון והמבחנים האמריקאים של א+ב, ב+ג, כל התשובות לא נכונות וכו' ממש לא עוזרים לי למצות את הידע שלי.. שיטת הלימוד שלי היא בד"כ לסכם את החומר או במידה ואין מה לסכם - אז לרשום ראשי פרקים כלליים. במידה ונשאר לי מספיק זמן עד המבחן אני משתדלת לשנן את החומר שאני לא זוכרת טוב.. בקיצור, כבר אין לי כוח... האם יש לכם איזשהן עצות לגבי תרגילי ריכוז ו/או שינוי שיטת הלימוד?

יש ויש

קודם כל... ממליצה לך לבדוק את עניין הריכוז. האם רק במבחנים ובהתכוננות להם יש קושי בריכוז לזמן ארוך ? אם לא רק בזמנים אלו, מאד מומלץ לבדוק ותוכלי גם להתייעץ על כך בפורום של הפרעות קשב וריכוז ADHD רצוי להתכונן למבחן כפי שהמבחן בודק, אם המבחן הוא פתוח, אזי יש לענות על שאלות ולכתוב ולהתאמן בבית על מענה כתוב, כלומר, להכין ראשי פרקים ולענות באופן מסודר ומלא. אם המבחן סגור, צריך לדייק בפרטים, באמת יש לזכור ולפעמים כדאי להמציא שאלות. לפעמים יש כאלו שלומדים ביחד, אם זה יכול לעזור לך, תמציאו ביחד שאלות. בנוסף - בזמן המבחן - במבחנים סגורים : להסתיר עם דף את כל התשובות והשאלות, ולהשאיר פתוח רק שאלה אחת. לקרוא את השאלה היטב, לנסות לענות עליה בראש או בנקודה כתובה. רק אחר כך להתחיל להזיז את הדף בכל תשובה ותשובה. ליד כל תשובה לסמן - אם את חושבת שהתשובה נכונה, לסמן כנכונה, ואם היא לא נכונה, להעביר קו על האות בהתחלה, כדי שלא תתבלבלי. רק אחרי שסיימת לבדוק את כל התשובות, לפי מרכיבי התשובה שיש לך בראש, והתאמה להכי מדויק, את בודקת מי מכל אלו שסימנת הנכונה ביותר. לפעמים תראי ש-א+ב נכונות ולפעמים רק אחד מהם, וזה יכול לפתור בעיה. לאחר כל שאלה, לקחת אוויר, להסתכל על הקיר, ולחזור מיד למבחן, להמשיך לשאלה הבאה, כפי שעשית בשאלה הקודמת. בהצלחה !

למעלה