עזרה בשיעורים- לולאת while

r0love0you

New member
עזרה בשיעורים- לולאת while

יש לי 2 שאלות, אשמח אם תעזרו לי: 1. תוכנית למציאת מספר הספרות של מספר שלם program t var a,sum:integer begin sum:=0 readln(a); while a=trunc(a) do begin readln(a); sum:=sum+1; readln(a); end; writln(sum); end. האם זה נכון?!?! 2.קבצן אוסף בדלי סיגריות. הוא מכין 3 בדלים לסגריה אחת. כתוב תוכנית שתקלוט את מספר הבדלים שאסף ביום מסויים, תחשב ותדפיס כמה סיגריות הצליח להכין מהם. מישהו יכול להסביר לי את שאלה 2 ? בכלל לא הבנתי אותה תודה מראש

r0love0you

New member
כמה תיקונים:

1. program t var a,count:integer begin count:=0 readln(a); while a=trunc(a) do begin count:=count+1; readln(a); end; writeln(count(; end. 2. count:=0 readln(a); while a=3 do begin count:=count+ 1; readln(a); end; writeln(count); end. האם עכשיו זה נכון?!!?

ron369

New member
זה לא מתאים יותר לפורום שפות תכנות?

מיושר:
1. program t var a,count:integer begin count:=0 readln(a); while a=trunc(a) do begin count:=count+1; readln(a); end; writeln(count(; end. 2. count:=0 readln(a); while a=3 do begin count:=count+ 1; readln(a); end; writeln(count); end.​
(אני לא ממש יודע פסקל, בהנחה שזה פסקל...)

vinney

Well-known member
זה כן מתאים לפורום שפות תכנות

ואף אחת מהתשובות לא נכונה. למי ששאל, קודם כדאי לכתוב במילים מה אתה רוצה לעשות, ורק אז לעבור לקוד. כך תוכל לבדוק בעצמך, בקלות ומהר, אם הקוד באמת מיישם את מה שכתבת במילים.

למעלה