*מתעצלתלכתובקצראז*
סליחה על הבלבול במגדר...
"לא כתבת שאכן זה היה דיוויד אלא שרק קנית את החתימה בכנס כלשהו."
כשקונים חתימות בכנסים השחקן חותם במקום. אני אמרתי שזו החתימה של דייויד ואת קבעת שהיא מזויפת. לא שאלת - קבעת שאני טועה.
"אני לא יודעת למה מבקשים כסף בכנסים- לדעתי זה מטורף ולא נכון"
מאותה סיבה שאני מבקשת כסף עבור בניית אתרים, או שסדרן מבקש כסף ע"מ שיצביע לאנשים איפה לשבת, או שראש עיר מבקש כסף עבור הזמן שהוא יושב בישיבות. כי זו העבודה שלהם.
אפילו על זמן שאנשים יושבים במשרד בלי לעשות כלום משלמים להם.
אפשר לא לגבות על חתימה, אבל אז יצטרכו לכלול את זה במחיר הכנס (כי שוב, עבודה), ואז יעלה יותר להכנס. מה ההבדל? יותר מכך - יש אנשים שרוצים למשל 4 חתימות, אז אם את רוצה חתימה אחת, ואם מחיר החתימות כלול במחיר הכנס, יוצא שאת מקזזת אותם.
חתימות זאת המון עבודה. כאמור, דייויד בזמן החתימות ניסה לסובב סביבון והוא הסתובב שני סיבובים גג (אני לא מגזימה), חשבתי בהתחלה שהוא סתם לא טוב בזה אבל אח"כ הבנתי - היד שלו כבר לא זזה. הוא ישב וכתב את השם שלו 4-5 שעות תוך כדי שדיבר לכל אדם ואדם כאילו הוא הראשון שהוא פוגש, במרתון. שוב - את מצפה ממנו שהוא יעשה את זה בחינם? בהתנדבות? ככה ביום ראשון במקום לבלות עם האישה והילדים?
כמו כן:
https://twitter.com/neilhimself/status/355579575692046336
ורגע, למה למשל לאנשים שעובדים במקדונלדס משלמים? הרי זה לא סחורה, הם כולה עומדים שם ומקליקים על כפתורים. מטורף! לא נכון! "נזול"!
לא מדובר בשום יחסי ציבור כי לשחקן אין אינטרס כלכלי ביחסי ציבור, כמו שלך אין אינטרס כלכלי ביחסי ציבור ולכן לא תתנדבי לכתוב "GEJUFAN" אלפיים פעמים (דייויד חתם 1500-2000 חתימות באותו כנס) בחינם.
סופרים חותמים בחינם כי הם מקדמים ספר. לשחקנים זה לא רלוונטי.
ומעצבנת אותי תרבות ה"מגיע לי" הישראלית. אותה תרבות שבגללה לא שאלת אותי אם החתימה שקיבלתי אמיתית, אלא הטחת בי שהיא מזויפת.
אותה תרבות שנכנסת לכיסו של אדם זר ובודקת כל אגורה שנכנסת לשם, ואם לפי הסטנדרטים שלך מותר לו לדרוש כזה סכום או לא, כי לנו מגיע שמישהו יעבוד כמו חמור, אבל לו לא מגיע לבקש דבר בתמורה.
אם יעשו ככה לדייויד ויגידו לו "או שתחתום 1500-2000 חתימות תוך 4 שעות בחינם או כלום" הוא יגיד "אוקיי.. אז כלום"
תמונה מהסוכן - אני מהמרת שזה עותק של החתימה ולא משהו שהוא אשכרה חתם. אם את לא רוצה לשלם כסף אף אחד לא מכריח אותך. (ואמרתי 20 פאונד, זה 30 דולר. לא 100)
אגב, גם בתחום שלי יש שטוענים שפרילאנסר, כשהוא מתחיל, צריך לעשות פרוייקטים בחינם בשביל מוניטין. נסי להגיד את זה בפורום של פרילאנסרים ויורידו לך את הראש ברגע - למה שאדם יעבוד בחינם? בזמנו עשיתי ראיון עבודה למשהו באיכילוב שקשור למחשבים, וכשכבר התקבלתי הם אמרו לי שאצטרך לעבוד קודם בהתנדבות שלושה חודשים, ואחרי זה אם יהיו מרוצים ישכרו אותי (אני לא צוחקת, זה קרה. לפני מליון שנה) - אין שום הצדקה לדרוש מאדם לעשות עבודה בהתנדבות. גם אם הוא יכול, גם אם זה לא משהו חומרי, גם אם הוא לא סובל.
ולא חייבים לקבל חתימות. אפשר לחסוך את הכסף ולא לקבל חתימה.