עזרה בשליחת מכתב לדיוויד טנאנט

Sir Schmoopy

New member
עזרה בשליחת מכתב לדיוויד טנאנט

הי, אני רוצה להפתיע ידידה שלי שאוהבת את דיוויד ויש לה יום הולדת ולתת לה תמונה עם ברכה ממנו.
ראיתי פה שאפשר לשלוח לו מכתב ולקבל חזרה תמונה חתומה:
http://www.david-tennant.com/2009/id108.html
רציתי לשאול אם מישהו פה עשה את זה?
ובמידה וכן (או אם לא אבל הוא בכל זאת יודע) מה הפרוצדורה מבחינת הדואר?
אני מבין שאני צריך לשלוח את המכתב בצורה כזו שגם המשלוח חזרה הוא על חשבוני.
תודה מראש

ailag

New member
לא יודעת אם הוא חותם על כ"א

קודם כל, כתוב AUTOGRPAPHED לא PERSONALISED
שנית, זה בחינם, זה מחשיד (למשל בכנס שהייתי בו זה עלה 20 פאונד לחתימה. זה 110 שקל) (חתימה ראשונה היתה כלולה בכרטיס אבל עדיין, אלו המחירים) כי אחרת הוא היה מבלה חצי מהחיים שלו בלחתום בשעות הפנאי שלו.
אז יכול להיות שיש להם גרפיקה של תמונה חתומה והם משכפלים אותה. לא יודעת אבל.

מבחינה טכנית כתוב לשלוח גם מעטפה מבוילת - בתוך המעטפה שלך אתה מקפל מעטפה נוספת עם בולים מתאימים ככה שהם רק יצטרכו לשים את התמונה בפנים ולשים בתיבת הדואר. אתה יכול ללכת לסניף דואר ולשאול והם יעזרו. והם מזכירים שהמעטפה צריכה להיות גדולה מספיק...

GeJuFan

New member
סביר להניח

שהחתימות מהכנס לא היו אישיות על ידו, אולי אפילו היו מזויפות, או שנמכרו ע"י מישהו שאוסף ועושה על זה כסף.
מעולם לא נתקלתי בשחקן (ברמת הפרסום של טננט בכל מקרה) שדורש כסף על תמונות חתומות, במיוחד כשזה מגיע ישירות ממנו/ממשרד הסוכן.

כול להיות שהוא כן חותם על חלק מהם בעצמו, וחלק מהם יש אנשים שעושים את זה. או שיש חותמת.

ailag

New member
אה הא, סביר להניח

שהן היו מזויפות וזה בעצם היה שחקן שמחופש לדייויד שישב מולי וחתם לי על התמונות. מעניין, הוא נשמע ממש כמוהו..

כאילו - באמת? אתה רציני??
מעולם לא נתקלתי בשחקן ש*לא* דרש כסף על חתימה על תמונות (לא על התמונה - על החתימה) באירוע חתימות בכנס. אם תופסים אותם סתם באירוע אחר זה משהו אחר, אבל בכנסים הכל עולה, ועולה לפחות 50 לשחקנים פחות מפורסמים ו 100+ ליותר. ככה נהוג.

דייויד - סליחה, אמרת שמזויף אז האיש שכנראה התחזה לדייויד - ישב שם כמה שעות לחתום לכולם, וכשנתתי לו סביבון-טארדיס כזה הוא בקושי הצליח לסובב אותו. אני משערת שזה בגלל שהיד שלו היתה עייפה מלכתוב 4 שעות. זה לא משהו שיבוא לו לעשות ככה בחינם בהתנדבות במקום לשבת בבית עם האישה והילדים.

GeJuFan

New member
קודם כל אני בת

וכן הייתי מאד רצינית, במיוחד לאור כך שלא כתבת שאכן זה היה דיוויד אלא שרק קנית את החתימה בכנס כלשהו.
אני לא יודעת למה מבקשים כסף בכנסים- לדעתי זה מטורף ולא נכון (ואפילו קצת נזול- דעתי האישית בלבד!), מילא על סחורה, אבל חתימה?! יכול להיות שיש לזה קשר לעלויות הכנס, או להשכרת השולחן ע"י השחקן. לא יודעת את הסיבה, אבל זה פשוט מגוחך בעיני.
לדעתי זה מסוג הדברים ששחקן צריך לעשות בחינם, מדובר ביחסי ציבור. אין שום סיבה בעולם לשלם 100$ עבור חתימה של שחקן (מפורסם כלל שיהיה) כשאפשר לקבל תמונה חתומה בכמעט חינם דרך הדואר מהסוכן שלו.

אבל שוב, זו דעתי האישית בלבד.

jacobyd

New member
כמעט תמיד מבקשים כסף

גם אם הוא הכי נחמד כל עוד הוא מופיע במסגרת אירוע מסויים הוא בד"כ יישמע להנחיות של המקום ו/או של הסוכן שלו.
בכנסים זה לא לחתום בחינם
בהצגות תאטרון בד"כ השחקנים חותמים אבל רק על התוכניה למרות שיש ויש...

ailag

New member
*מתעצלתלכתובקצראז*

סליחה על הבלבול במגדר...

"לא כתבת שאכן זה היה דיוויד אלא שרק קנית את החתימה בכנס כלשהו."
כשקונים חתימות בכנסים השחקן חותם במקום. אני אמרתי שזו החתימה של דייויד ואת קבעת שהיא מזויפת. לא שאלת - קבעת שאני טועה.

"אני לא יודעת למה מבקשים כסף בכנסים- לדעתי זה מטורף ולא נכון"
מאותה סיבה שאני מבקשת כסף עבור בניית אתרים, או שסדרן מבקש כסף ע"מ שיצביע לאנשים איפה לשבת, או שראש עיר מבקש כסף עבור הזמן שהוא יושב בישיבות. כי זו העבודה שלהם.
אפילו על זמן שאנשים יושבים במשרד בלי לעשות כלום משלמים להם.

אפשר לא לגבות על חתימה, אבל אז יצטרכו לכלול את זה במחיר הכנס (כי שוב, עבודה), ואז יעלה יותר להכנס. מה ההבדל? יותר מכך - יש אנשים שרוצים למשל 4 חתימות, אז אם את רוצה חתימה אחת, ואם מחיר החתימות כלול במחיר הכנס, יוצא שאת מקזזת אותם.

חתימות זאת המון עבודה. כאמור, דייויד בזמן החתימות ניסה לסובב סביבון והוא הסתובב שני סיבובים גג (אני לא מגזימה), חשבתי בהתחלה שהוא סתם לא טוב בזה אבל אח"כ הבנתי - היד שלו כבר לא זזה. הוא ישב וכתב את השם שלו 4-5 שעות תוך כדי שדיבר לכל אדם ואדם כאילו הוא הראשון שהוא פוגש, במרתון. שוב - את מצפה ממנו שהוא יעשה את זה בחינם? בהתנדבות? ככה ביום ראשון במקום לבלות עם האישה והילדים?

כמו כן:
https://twitter.com/neilhimself/status/355579575692046336

ורגע, למה למשל לאנשים שעובדים במקדונלדס משלמים? הרי זה לא סחורה, הם כולה עומדים שם ומקליקים על כפתורים. מטורף! לא נכון! "נזול"!

לא מדובר בשום יחסי ציבור כי לשחקן אין אינטרס כלכלי ביחסי ציבור, כמו שלך אין אינטרס כלכלי ביחסי ציבור ולכן לא תתנדבי לכתוב "GEJUFAN" אלפיים פעמים (דייויד חתם 1500-2000 חתימות באותו כנס) בחינם.
סופרים חותמים בחינם כי הם מקדמים ספר. לשחקנים זה לא רלוונטי.

ומעצבנת אותי תרבות ה"מגיע לי" הישראלית. אותה תרבות שבגללה לא שאלת אותי אם החתימה שקיבלתי אמיתית, אלא הטחת בי שהיא מזויפת.
אותה תרבות שנכנסת לכיסו של אדם זר ובודקת כל אגורה שנכנסת לשם, ואם לפי הסטנדרטים שלך מותר לו לדרוש כזה סכום או לא, כי לנו מגיע שמישהו יעבוד כמו חמור, אבל לו לא מגיע לבקש דבר בתמורה.

אם יעשו ככה לדייויד ויגידו לו "או שתחתום 1500-2000 חתימות תוך 4 שעות בחינם או כלום" הוא יגיד "אוקיי.. אז כלום"

תמונה מהסוכן - אני מהמרת שזה עותק של החתימה ולא משהו שהוא אשכרה חתם. אם את לא רוצה לשלם כסף אף אחד לא מכריח אותך. (ואמרתי 20 פאונד, זה 30 דולר. לא 100)

אגב, גם בתחום שלי יש שטוענים שפרילאנסר, כשהוא מתחיל, צריך לעשות פרוייקטים בחינם בשביל מוניטין. נסי להגיד את זה בפורום של פרילאנסרים ויורידו לך את הראש ברגע - למה שאדם יעבוד בחינם? בזמנו עשיתי ראיון עבודה למשהו באיכילוב שקשור למחשבים, וכשכבר התקבלתי הם אמרו לי שאצטרך לעבוד קודם בהתנדבות שלושה חודשים, ואחרי זה אם יהיו מרוצים ישכרו אותי (אני לא צוחקת, זה קרה. לפני מליון שנה) - אין שום הצדקה לדרוש מאדם לעשות עבודה בהתנדבות. גם אם הוא יכול, גם אם זה לא משהו חומרי, גם אם הוא לא סובל.

ולא חייבים לקבל חתימות. אפשר לחסוך את הכסף ולא לקבל חתימה.

GeJuFan

New member
טוףףףף

איזה יופי שעוד מוקדם אצלי בערב אז יש לי את העצבים להתעסק עם זה:

זה מה שכתבת "למשל בכנס שהייתי בו.. חתימה ראשונה.. כי אחרת הוא היה מבלה חצי מהחיים שלו בלחתום בשעות הפנאי שלו." התוספת האחרונה לא לגמרי מבהירה את הדברים כי היא מגיעה אחרי שני סוגריים, ככה שזה מתקשר אוטומטית ל-"מחשיד" במקום לשני החלקים שבאים אחרי זה.
אולי אני היחידה שלא הבינה, אבל לגמרי לא מובן מהחלק הזה שהחתימה היא כזו שנעשתה במעמד השחקן, ולא נקנתה מאיזה אדם פרטי.

כן. לדעתי זה מטורף לגבות ממעריצים כסף על חתימות. ולא אף אחד לא מכריח אותו לבלות את יום ראשון שלו בכנס או לעשות את זה במשך 4 שעות רצוף. הוא החליט להיות שם, אם כי אני בטוחה שהוא לא זה שהחליט לגבות כסף. (זה אני החלטת הנהלת הכנס).

וכן מדובר לגמרי במערך של יחסי ציבור, בין אם את רוצה להודות בכך או לא. ועד כמה שאני בטוחה שהוא נהנה לפגוש את המעריצים, מאחורי העובדה שהוא נמצא שם עומדת העובדה שהוא עושה זאת לא בשביל הכיף הפרטי שלו אלא בשביל יחצנות השם שלו, כי מה לעשות מי שבסוף היום משלם לו את המשכורת זה המעריצים שצופים בסרטים ובסדרות שהוא משחק בהם, מכניסים כסף לחברה ההפקה שמשלמת לטננט (או לכל שחקן אחר) את המשכורת.
יחסי ציבור זה בדיוק זה, יחסי ציבור- מתן יחס לציבור (במקרה הזה המעריצים), המשכורת שלו והעלויות על הכנס לא צריכות לבוא מחתימות. את משלמת x כסף על הכרטיס, אותו כרטיס צריך לכלול לכל היותר חתימות מהשחקנים - אני לא מוסיפה כל מיני שטויות אחרות של סחורה כי זה כבר משהו אחר.
יחסי ציבור לא כוללים רק ישיבה בפנאל או מול עיתונאי ומענה על שאלות והגעה לפרימיירות בחליפה יפה. זה כולל גם את הישיבה על כסא בכנסים ולחתום על תמונות למעריצים.
השחקן עושה את זה כי יש לו אינטרס לשמח את המעריצים שלו. מעריצים שמחים = מעריצים שממשיכים לצפות בדברים שהוא עושה, ממשיכים לקנות מוצרים שקשורים לאותם פרויקטים וכו'.

את משווה בין תפוחים לתפוזים: ההשוואה צריכה להיות בין הלחיצה בכפתורים במקדונלדס לבין העבודה על הסט מהצד של השחקן.

שוב את מבלבלת, ממש לא קשור לתרבות "המגיע לי", אני לא חושבת שמגיע לי כלום ואני ממש לא נכנסת לכיס של אף אחד- את רוצה לשלם 400 ש"ח לתמונה חתומה לכי על זה. מה שאני כן מציבה זו דעה אישית, שלדעתי האישית זה "נזול" מצד מארגני הכנס או השחקן לבקש מהמעריצים כסף על משהו שדרך הסוכן שלו אפשר לקבל בחינם. אני מאמינה שלפחות חלק מהזמן שלו הוא כן מבלה בחתימה על חלק מהתמונות הללו שמגיעות דרך הסוכן.

כבר כתבתי למעלה יותר למה לדעתי זה לא נכון לדרוש כסף על תמונות חתומות. אם תרצי אני אשמח לחזור על זה שוב.

ואת צודקת לא חייבים לשלם, אפשר לקבל בחינם דרך הסוכן שלו.

ailag

New member
-=-=-

"לגמרי לא מובן מהחלק הזה שהחתימה היא כזו שנעשתה במעמד השחקן, ולא נקנתה מאיזה אדם פרטי"
עדיין, יש הבדל בין לשאול אם אני בטוחה שזו חתימה אמיתית ובין לקבוע שרימו אותי. ("סביר להניח שהחתימות מהכנס לא היו אישיות על ידו, אולי אפילו היו מזויפות")

"הוא החליט להיות שם, אם כי אני בטוחה שהוא לא זה שהחליט לגבות כסף"
לא, זאת העבודה שלו. כמו שהוא לא התנדב להיות על הסט של דוקטור הו הוא גם לא יתנדב לעבוד בכנס.

"וכן מדובר לגמרי במערך של יחסי ציבור"
של התוכנית, לא של דייויד. אם לדוקטור הו יש אינטרס לשלוח את דייויד לכנס לחלק חתימות, הם ישלמו לו. אין להם.

"ועד כמה שאני בטוחה שהוא נהנה לפגוש את המעריצים"
יש לפגוש את המעריצים ויש להיות מ8 בבוקר עד 11 על הרגליים בתמונות, ומ 12 עד 5 בחתימות, עם אולי הפסקת שירותים או שתיים.

"מי שבסוף היום משלם לו את המשכורת זה המעריצים שצופים בסרטים ובסדרות שהוא משחק בהם"
לא המעריצים, הערוץ. הערוץ לא מקבל כסף מהמעריצים אלא מהצופים. בכנס שהייתי בו היו כ-1000 איש, צופים יש מליונים. אז זה לא רלוונטי. רוב הצופים, אגב, הם לא מעריצים.. הם עושים הרבה מהכסף שלהם מילדים שרוצים בובה של דאלק אבל לא יסעו לברמינגהם לסופ"ש כנס במלון.

הקהל של הכנס הוא מיעוט לא משמעותי, כלכלית.

"המשכורת שלו והעלויות על הכנס לא צריכות לבוא מחתימות. את משלמת x כסף על הכרטיס, אותו כרטיס צריך לכלול לכל היותר חתימות מהשחקנים"

פספסת לגמרי משהו שכתבתי בהודעה הקודמת. כנס עולה כסף, ההשתתפות של אמן בכנס עולה למארגנים כנס. כן, אפשר לכלול חתימות במחיר הכניסה לכנס, זה אומר שהכניסה לכנס תעלה לך יותר.
יותר מכך, אם אני רוצה שלוש חתימות ואת רוצה חתימה אחת, ואם אנחנו מדגם מייצג, המארגנים יעלו את המחיר ככה שכל אחת מאתנו תקבל שתי חתימות. נדפקת.

"השחקן עושה את זה כי יש לו אינטרס לשמח את המעריצים שלו."
את מבלבלת בין רצון ובין אינטרס כלכלי, ואת מבלבלת בין שחקן, האמרגן שלו והמעסיק שלו.

"את משווה בין תפוחים לתפוזים: ההשוואה צריכה להיות בין הלחיצה בכפתורים במקדונלדס לבין העבודה על הסט מהצד של השחקן."
שוב, כנס = עבודה.
אם תכריחי את השחקנים לראות כנסים בתור פנאי הם לא יבואו, כי יותר כיף להם לעשות דברים אחרים בזמן הפנאי שלהם מאשר לעשות ליד שלהם מה שהיה בתמונה שבלינק.

"לדעתי האישית זה "נזול" מצד מארגני הכנס או השחקן לבקש מהמעריצים כסף..."
לא יודעת מה זה נזול (גיגול העלה שאולי זה אומר "נמאס") אבל אני מבינה מההקשר.
שוב, בפעם המי יודע כמה, כנס עולה כסף. ההילטון לא תרם חדרים לארגון הכנס שהייתי בו, הם עלו כסף. עלה לי 160 פאונד כרטיס משודרג לכנס. את רוצה שימכרו כרטיסים ב 250 פאונד? וככה מי שקשה לו כלכלית לא יוכל להגיע? אז את בדעת מיעוט.

"...על משהו שדרך הסוכן שלו אפשר לקבל בחינם"
א. לא ברור אם זו חתימה מקורית או עותק של חתימה, ב. לא ברור אם זה הוא שחותם, ג. זה לפי הלו"ז שלו, לא לפי לו"ז הכנס. הוא יכול לעשות הפסקות. הוא יכול לדחות את זה. הוא יכול ללכת לשירותים גם אם הוא לא ממש צריך.

"יחסי ציבור לא כוללים רק ישיבה בפנאל או מול עיתונאי ומענה על שאלות והגעה לפרימיירות בחליפה יפה. זה כולל גם את הישיבה על כסא בכנסים ולחתום על תמונות למעריצים."

ביקום שלנו דברים עובדים אחרת.

לא הייתי מתנגדת לקבל דברים בחינם אבל אין דבר כזה.

ailag

New member
אגב

אמרת שלא נתקלת בשחקן שדורש כסף על תמונות חתומות, אשמח לדוגמה לכנס שבו שחקן חילק חתימות בחינם.

(בהקשרים אחרים כן. למשל שחקנים חתמו לי מחוץ למחזה שבו הם שיחקו, לאחר המחזה. אבל שם אם יש יותר מדי אנשים (כש"יותר מדי" זה ממש נניח יותר מ10) הם יכולים לבחור להגיד שהם ממהרים וללכת הביתה, מה שלמשל קרה לי אחרי ההופעה של הפט שופ בויז. חיכינו בחוץ, הם מיהרו, לא חתמו. אבל לדייויד בטח מגיעות יותר מ10 בקשות ליום)

Apple Scruff

New member
אני מסכימה עם הרוב, אבל רק דבר אחד-

לשחקנים יש אינטרס עצום בחתימה על תמונות. אחרת הם היו דורשים כסף מכל אדם שעובר ברחוב ומבקש חתימה. האינטרס הוא-תופתעי לשמוע, חיזוק הקשר עם המעריצים (שבסופו של דבר, בנו לו את הקריירה), יחסי ציבור (יש אנשים שזה התחום שלהם).

ואגב, מאוד הגיוני שזה בחינם, כי זו תמונה חתומה ומשוכפלת שמגיעה עם מכתב רשמי. זה מעין "שירות" כזה של שחקנים (רובם). אפילו אם אתה שולח מעין "I FREEAKINNNGGG LOVEE YAA" אתה מקבל מכתב תודה מנוסח מראש ותמונה חתונה. זה בחינם, אבל החיסרון של זה שזה לא אישי. רוב הסיכויים שבכנס שהלכת הכסף לא הלך ברובו לדיוויד, אלא למארגני הכנס שהביאו את דיוויד (מדגישה ברובו). תשאלי אותו למה הוא עבד כל כך הרבה בשביל כל כך מעט? הוא ייענה לך "Its part of the job". זה לא עניין של תרבות ה"מגיע לי" הישראלית (קיימת, אבל זה לא העניין), אלא פשוט רוב השחקנים מבינים שברגע שאתה מכניס ברזומה את המילה "סלב" או "מעריצים" זה בא עם מחיר שאי אפשר להתעלם ממנו כי הוא גם יכול באותה מידה להפיל אותך. מה שעולה לי כרגע לראש (וחלילה אני לא מעיזה להשוות את דיוויד נסיך עולם ליצור הזה) זה ג'סטין ביבר. בחור נער. ע"י מיליוני בנות שעוד לא מבינות מה זה הורומנים, ובזמן האחרון הוא מבריז מהופעות, יורק על מעריצים, ומתנהג כמו זבל. המעריצים שלו לא נשארים חייבים, עוזבים את ההופעות, לא קונים את המוזיקה ולאט לאט ההיסטריה יורדת (אני רואה יותר מידי E!ׂ).

יש המון במה שאת אומרת, שזה עבודה קשה לחתום 4-5 שעות, אבל להגיד שאין פה אינטרס חוץ מכלכלי... זה לא הכי נכון.

ailag

New member
-=-=-

"האינטרס הוא-תופתעי לשמוע"
תודה על הזלזול...

ולא ממש, תלוי בעלות. אם זה אומר עבודה של שעות ויד כואבת זה לא שווה להם את זה. השאלה כמה מכתבים דייויד מקבל (ובכל מקרה תת-השרשור הוא על הטענה של GEJUFAN שהם צריכים *בכל מקום* לחתום בחינם, גם כשיש מאות / אלפי מעריצים שמבקשים בבת אחת)

"ואגב, מאוד הגיוני שזה בחינם, כי זו תמונה חתומה ומשוכפלת"
זה מה שאמרתי, וטענת הנגד היתה שאולי זו חתימה אמיתית. (אם הוא לא מקבל הרבה מכתבים אולי, אבל זה דייויד טננט)

"רוב הסיכויים שבכנס שהלכת הכסף לא הלך ברובו לדיוויד, אלא למארגני הכנס שהביאו את דיוויד"
בסופו של דבר יש מאזן הוצאות והכנסות. דייויד דורש X כסף, הכנס עולה Y כסף. אם הרוויחו פחות מ X+Y, הכנס מפסיד כסף. אם הרוויחו יותר הם מחליטים איך להתחלק.

אם הרווח הגיע מחתימה, תמונה, דמי כניסה או ארוחה אישית זה כבר לא רלוונטי...

'''זה לא עניין של תרבות ה"מגיע לי" הישראלית'''

תרבות ה"מגיע לי" הישראלית התבטאה במילים החריפות כלפי אנשים שמעוניינים לקבל כסף עבור עבודתם. אם יענה "איטס פרט אוף דה ג'וב" (שכמובן שיענה, כי הוא מנומס, אבל תכלס לא סביר שהיה עושה את זה בחינם) זו עדיין *בחירה* שלו, בעוד ש GEJUFAN אמרה דברים קשים על כל מי שבוחר את הבחירה השניה, כלומר לא השאירה מקום לבחירה.

עיקר הכעס שלי פה זה בגלל ההתבטאויות הכועסות והנחרצות, בהתחלה אליי (הקביעה שאני פראיירית) ואחר כך אל סלבריטאים (איך הם מעזים..)
וגם בתור פרילאנסרית הזלזול בשעות עבודה. אנשים נוטים להניח שפרילאנסר למשל הולך לכנסים מקצועיים בשביל הכיף שלו. נכון שנחמד ללכת אליהם, אבל כולנו מחשיבים את זה במניין שעות העבודה כי זה עבודה. שכיר מקבל על זה כסף ועליו לא מסתכלים מוזר. עלינו יש שכן.

ושוב, השאלה אם יש לו ברירה. לו היה חותם בעצמו על תמונות אין לו ברירה. אם הוא באירוע חתימות אין לו ברירה. אבל למשל כשהפט שופ בויז יצאו מהדלת האחורית מההופעה שלהם היתה להם ברירה - הם לא חתמו (היה מאוחר, בטח היו עייפים) והקהל הסכים. כשארתור יצא מהמחזה שלו הוא חתם, אבל זה כי היינו איזה 10 בחוץ. אם היינו 100 הוא היה אומר "חבר'ה, מצטער, אתם מלא אנשים ואין לי זמן לזה". אלו חתימות בחינם. בכנס אם 100 אנשים יקנו חתימות מארתור, ארתור יחתום ל 100 איש וזה ההבדל.

לא אמרתי ש"אין" אינטרס חוץ מכלכלי (נא גבי את טענתך), אבל זה האינטרס העיקרי.

נו, והכנס בשבת האחרונה שהיה של דוקטור הו גייס כל מיני כוכבים בהתנדבות בעבור צדקה. זה היה לאידיאלים, לא מאינטרס כלכלי. אני גם לא יודעת כמה יחסי ציבור היו שם כי יום אח"כ לא יזכרו מי היה שם, אבל בזכות רשימת האורחים הגיעו יותר אורחים והכניסו יותר כסף. עדיין, יש איזון בין כמות עבודה וכמות סיפוק והוא - לדעתי - לא הולך לטובת 10 שעות בלי לנשום.

ailag

New member
והדיון קצת מתפזר

בין הנושא המקורי של חתימות בדואר לנושאי המשנה של חתימות *מקוריות* בדואר ושל חתימות במעמד אחר (הביקורת לגבי החתימה שבדוגמה שלי בתגובה הראשונה)

Yaki J

New member
אין חתימות מקוריות בדואר, חדש משמעית*

*סתם, ברור שיש מקרים מיוחדים

אבל בגדול - תמונות חתומות בדואר הן תמונות יח"צ (הד שוטס) משוכפלות עם החתימה או עם מתמחבה בחברת היח"צ שיושב עם סוג של חותמת דיו עט ומחתים את החתימה כמו רובוט. אין כמעט שחקן או סלבריטאי A ליסט, להוציא כמה משוגעים לעניין (שר למשל, שעד שנות התשעים היתה עונה בעצמה או שאחותה היתה עונה ומסבירה שהיא עסוקה) שחותם בעצמו ובכתב ידו ואף מקדיש חתימה דרך הדואר.

ויש גם מסחרה רצינית בכל מה שקשור בחתימות בכנסים. ברור שמבקשים עליהן כסף - מדובר במקום מאורגן שבו כללי המשחק ברורים: השחקן מגיע, תמורת סכום לא גבוה במיוחד, ומרוויח חלק מהכסף באמצעות החתימות. מי שלא רוצה לא חייב. מצד שני יש כאלו שכבר מרוב שהם חתמו הם כבר הפכו למכניים והמעריצים מתאכזבים.

Apple Scruff

New member
אין לי זלזול בך, שתביני חד משמעית.

יש הבדל בין לחכות למישהו אחרי הופעה לבין כנס שבו יש צפיות ברורות. והאמת שגם אחרי ההופעה, יש איזושהי ציפייה ברורה וזה שהקהל היה אדיב מספיק בשביל להבין, זה לא אומר שכל אחד מסוגל לקבל את האכזבה.

והאמת שאת חייבת להבין שאמנם לך זה מאוד הגיוני שייקחו כסף, יש אנשים שזה לא מובן מאליו. אם אני הייתי מגיעה לכנס שאת היית בו, הייתי סביר להניח מוותרת בראש עם כל אהבתי ומאוד מתאכזבת. זה לא עניין של "מגיע לי" אלא... חלק מהציפייה שאתה פוגש דמות נערצת. נכון שבסוף זו בחירה שלו, אבל הגיוני לדעתי מאוד שהבחירה שלו תיהיה חיובית אפילו אם זה בחינם. החיים של שחקן כלולים בהרבה רגעים של עבודה וזה לא ממש כמו פרילאנסר או עבודה רגילה, ויש הרבה שחקנים מתחילים שמוכנים לשחק ולעבוד קשה ובחינם רק בשביל ההזדמנות. נכון שזה לא המקרה של דיוויד, אבל שחקן זאת לא עבודה רגילה, במיוחד שמתלווה גם התואר "סלב". הדרישות הן גמישות ושונות לגמרי והמעריצים הם בסופו של דבר חשובים לא פחות ואפילו יותר מבקורת או העבודה הבאה.

אני לא הולכת לגבות את הטענה שלי, כי זה מרגיש כמו וויכוח למטרת וויכוח. אני מסכימה עם הרבה ממש שאמרת, זאת עבודה קשה לשבת שם ולחתום 4-5 שעות ולהעניק יחס אישי לכל אחד כל זאת הפעם הראשונה, אבל זה גם לא משהו רגיל בסגנון לקום בבוקר וללכת למשרד שירות לקוחות.

ailag

New member
המשפט ההוא היה מנוסח מעצבן..

"את חייבת להבין שאמנם לך זה מאוד הגיוני שייקחו כסף, יש אנשים שזה לא מובן מאליו."

אוקיי, ולבר מצווה בשנה שעברה הגיע נער שאמר לי שהוא לא ידע שכניסה תעלה כסף, אז הוא הביא סכום מדויק לנסיעות וזהו. זה לא אומר שצריך להכניס אנשים בחינם. (כנס ששכרנו בשבילו אולם וכו')
ולפיקניק הגיע מישהו שהתעלם בהפגנתיות מהדרישה שלי לשלם תוך כדי שהוא אוכל מהאוכל שקניתי, למרות שידע מראש שזה עולה כסף. זה לא אומר שאני צריכה לתת לו אוכל בחינם.

זה פשוט אומר ששני אלו לא יודעים איך הולכים החוקים, וגם מי שבא לכנס שקונים בו חתימות וכועס שלא נותנים לו חתימה בחינם, לא יודע איך השוק הולך. זה לא אומר שצריך לתת לו חתימה בחינם.

אגב, לפי האידיאל שלך יצא שכל אחד יביא שמונה פריטים ולא יצאו מזה - או שהאחרונים בתור לא יקבלו חתימה.

"אם אני הייתי מגיעה לכנס שאת היית בו, הייתי סביר להניח מוותרת בראש עם כל אהבתי ומאוד מתאכזבת"
אם את באה לכנס בשביל חתימה זה די עצוב. כמו כן, אם את באה לכנס בשביל חתימה את אספנית, ואספנים מוציאים כסף / מאמץ על האוסף שלהם.

'''זה לא עניין של "מגיע לי" אלא... חלק מהציפייה שאתה פוגש דמות נערצת'''
את יוצאת דופן במובן הזה. שוב, גם אני לא אוהבת לשלם על חתימות, אבל גם אני לא אוהבת לשלם 50 שקל על סרט או 15 שקל על קולה במסעדה. אבל אלו החיים.
ואני באמת בד"כ מזמינה במסעדה מים, ולא הולכת להרבה סרטים כי הם לא מעניינים מספיק בשביל 50 שקל.

"החיים של שחקן כלולים בהרבה רגעים של עבודה וזה לא ממש כמו פרילאנסר או עבודה רגילה"
שחקן הוא פרילאנסר.
חוץ ממקרים כמו דוקטור הו שמאט היה סוג של שכיר של הביביסי, אבל גם אז זה בעצם פרויקט ארוך של פרילאנסר. (עד כדי זכויות סוציאליות, אבל זה לא רלוונטי לענייננו)

"והמעריצים הם בסופו של דבר חשובים לא פחות ואפילו יותר מבקורת או העבודה הבאה."
אני לא מסכימה, אבל זו קביעה לא מבוססת. את בעצמך אמרת.

זה עדיין מזכיר לי את המקומות שמציעים שיבנו להם אתר בתמורה לזה שהשם שלי יהיה בתחתית האתר והם גם ימליצו עליי לכל החברים שלהם.

"זה מרגיש כמו וויכוח למטרת וויכוח"
זה שאני לא מסכימה איתך לא אומר שאני מתווכחת לשם הויכוח.

"זה גם לא משהו רגיל בסגנון לקום בבוקר וללכת למשרד שירות לקוחות"
זאת המצאה שלך, אף אחד לא דיבר על שירות לקוחות.

ailag

New member
נ.ב. ובסופו של דבר

את מדברת על מה שמצפים ומה שלדעתך צודק כאילו אנחנו ממציאים פה מודל כלכלי חדש, אבל יש פה מודל כלכלי קיים ומקובל שאת טוענת כאילו הוא לא רלוונטי, אבל ככה זה עובד בפועל בעולם.

אז לכי לכנסים בכל העולם ותגידי לכל סלב שיושב בכל שולחן שהוא לא בסדר כי הוא צריך לחתום בשביל פרסום.

Apple Scruff

New member
את אומרת לי שמצד אחד את לא מתווכח כדי

להתווכח ומצד שני את מצטטת לי ציטוטים ממה שכתבתי.
בואי נסכם את זה שזכותי לא להסכים עם הדעה שלך, נכון? זכותי לחשוב שהדברים צריכים לפעול אחרת ושחקן זאת לא ממש עבודה רגילה עפ"י הניסיון וההיכרות שלי בתחום (וגם היא קיימת). זכותך לחשוב אחרת על פי אותם פרמטרים וזכותו של כל אדם לחשוב אחרת אפילו אם אין לו איך לבסס את זה. אבל הדקויות כבר סתם קטנוניות וזה מיותר.

ailag

New member
אסור לצטט?

אז אני צריכה רק לצעוק בלי לבסס את הטענות שלי? רק זה לגיטימי?

את חושבת דבר אחד, רוב העולם חושב דבר אחר. אני חושבת שהסטנדרטים שאת מציגה נצלניים ושהכלכלה שאת מציעה לעבור אליה תגרום לכך שלא יהיו סלבס בכנסים. ואני חושבת שזה שדייויד מאמי לא אומר שהוא צריך לעזוב את הכל בשביל להתחנף אלייך.

לגבי התמונות, כבר נאמר פה שכנראה זו לא חתימה מקורית.

Apple Scruff

New member
אז פה את סתם תוקפת את הדעה שלי.

ומציגה אותה בצורה דיי פוגענית, כי אני לא חושבת ככה.

ומה איכפת לי בתכלס מה רוב העולם חושב? מותר לי לבקר את הדעה הכללית הרווחת בעולם הכנסים כמו שלך מותר להסכים איתה. מה הבעיה כאן כל כך?

למעלה