עזרה בשני תחומים - מקלחון ורצפה....

הנסיך.

New member
עזרה בשני תחומים - מקלחון ורצפה....

שלום לכולם... רציתי להעזר בידע שיש פה, כך שבוודאי יוכלו לעזור לי למצוא את מושא חפצי... לפני כשנתיים טיילתי בגרמניה, ושם, באחת הדירות ששהיתי בה היו שני דברים ששבו את ליבי במיוחד - הראשון (או ליתר דיוק הראשונה) היתה הרצפה - שהיתה עשויה מעץ - אבל לא פרקט או עץ משתלב ועדין, אלא קורות עץ מאסיביות וגולמיות (נורא הרשים אותי) ורציתי לשאול האם יש לרצפה הזו שם והאם ניתן להשיגה \ לבנותה בארץ וכמה זה אמור לעלות? -הדבר השני שראיתי ושהוא העיקרי שהביא אותי לכאן היה מקלחון מנירוסטה. כלומר - רצפת מקלחון שעשויה מנירוסטה, והיא כבר משופעת ובעלת חור ניקוז. ואני מאוד מעונין לשלב כזה דבר בדירה אותה אני מעצב כרגע עבורי (פתרון שנורא אהבתי לנושא רצפת המקלחת) ובכן - האם ניתן להשיג כזה דבר בארץ? ואם כן כמה הוא אמור לעלות והיכן<? אשמח לתשובות, כל שיהיו... תודה רבה לכולם... רון.

ענוגה

New member
תשובות נסיוניות, לא מקצועיות:

באירופה יש המון מקומות מדהימים עם רצפות עץ מסיבי. משאב טבע שהיה נפוץ וזמין שם. אני לא יודעת לאיזה סוג התכוונת - יש חיפויי עץ שהתבלו ונשחקו מאתיים שנה ומכאן יופיים - ע"ע כנסיות וכיו"ב. או אולי אתה מתכוון לגרסה הזולה והזמינה יותר - שיש גם בארץ, ומשמשת בעיקר לחיפוי שטחי-חוץ, ומתכנה דקים? רצפת deck. יש חנות בהרצליה המתמחה בזה, (בעיר, בפינת שני רחובות ראשיים שנשכח ממני שמם כרגע ליד חנות שטיחים ומסעדה סינית) סוגי עץ שונים בעיבודים גסים. בנוגע למקלחון - לא ראיתי כאלה בארץ או להביא מחו"ל או אפשר לאלתר מלוחות המשמשים גם לכבש מטוס ומדרגות אוטובוס - חומר מגולוון, עמיד במים, ניתן לכיפוף ועיבוד, שמיועד למנוע החלקה (יש עליו תבליט דוגמת פסים באלכסונים שתי וערב). מקווה שעזרתי

uvls

New member
לבן המלך

לגבי הדק, ריצוף מעץ מאסיבי, תבדוק את הלינק השלישי שהכנסתי כמה הודעות למטה ("פרקט זה פרקטי"), לאתר של ParquTteam. יש שם הסברים די טובים, ומשם כבר כדאי לך לקפוץ ולראות ולגעת בדברים (ולשמוע הצעות מחיר). לגבי הדוש, נשמע שאתה מחפש אגנית מקלחת מנירוסטה. אני, האמת, טרם נתקלתי, אם כי בני הדודים הותיקים שלה, אלה העשויים קרמיקה, נפוצים מאוד במחוזותינו. אבל אם יש לגויים מנירוסטה אז בטח גם היהודים הביאו. תמשיך לחפש, זה נשמע מעניין. ספר לנו אם תפסת משהו. לילה טוב

למעלה