עזרה בשעורי בית

• פותח הנושא 5999
  • פורסם בתאריך

5999

New member
עזרה בשעורי בית

שלום,אני בכיתה ו',אני לא יודעת אם הגעתי למקום הנכון אבל יש לי 2 שאלות שאין לי תשובות ורציתי עזרה. 1-למה קשה לעשות שני דברים יחד כלומר לסובב יד על הבטן ובאותו זמן לתופף על הראש? 2- למה האונה השמאלית במוח שולטת על האונה הימנית? אלה שעורים בהעשרה תודה למי שיענה

deathcaster

New member
תגובה

זה לא הפורום המתאים, תשאל בפורום: "עזרה בלימודים ושיעורי בית". תקבל תשובה.

אמנם זה לא הפורום המתאים

אבל אני בטוחה שיש כאן אנשים נחמדים שישמחו לעזור לך בכל זאת

magal101

New member
אני אשמח לנסות לענות

1- בדיוק מכיוון שמדובר בפעולה הדורשת קורדינציה ומבלבלת את המוח. 2- האונה השמאלית שולטת על האונה הימנית? אני לא בטוח שזה נכון ובכל מקרה, זה גם תלוי אם אתה איטר יד ימינך (משמע שמאלי).

uzi2

Active member
גם אני אנסה לענות

ראשית, אמנם עזרה בשיעורי הבית מקומה בפורום שאליו הפנה Deathcaster, אבל כאן כיוון שזה שיעורי העשרה בנושאים שאינם שגרתיים, ייתכן שכאן דווקא מקום עדיף. 1. למה קשה לעשות שני דברים יחד? ראשית, קשה לעשות אותם רק אם אנחנו לא מיומנים. קשה לנו להתרכז במספר פעולות שאינן קשורות. מדוע נוצרנו ככה, זו שאלה שאין לי תשובה אליה. יחד עם זאת, בעזרת אימון אפשר לגרום לכך שנוכל לעשות דברים כאלו בקלות. למשל למתופף או מקישן (נגן כלי הקשה) לא אמורה להיות בעיה לסובב את היד על הבטן ובאותו הזמן לתופף על הראש ואפילו באותו הזמן, גם להזיז את הרגל קדימה ואחורה (גילוי נאות גרמת לי לנסות את זה, ואני נגן כלי הקשה חובב, אז לא היה לי קשה). קוסמים מצליחים לעשות קסמים כיוון שאנחנו לא מסוגלים להתרכז ביותר מדי דברים בו-זמנית, ואז אם הם גורמים לנו להיות מרוכזים בדבר אחד (למשל בהנחיות שהם נותנים) אנחנו צפויים שלא לשים לב לדברים אחרים שמתרחשים באותו הזמן. מצד שני, בעזרת אימון, אנחנו יכולים לעשותם מבלי להתרכז. תחשבי על הליכה. זו פעולה מאוד מורכבת - את חייבת לאזן כל הזמן את הגוף כדי לא ליפול. זו פעולה מאוד מורכבת, אבל בהיותך תינוקת התאמנת הרבה, ועכשיו, את אפילו יכולה לחשוב על משהו שלא קשור בזמן שאת הולכת. 2. גם לדעתי האונה השמאלית לא שולטת על האונה הימנית. מה שכן, היא שולטת על הרבה שרירים שנמצאים בצד ימין בגוף האדם, והאונה הימנית שולטת על שרירים שנמצאים בצד השמאלי בגוף האדם (ולא רק שרירים). מדוע/למה נוצרנו ככה? אני לא יודע.

למעלה