עזרה בשפה ההונגרית ...

באם

New member
עזרה בשפה ההונגרית ...

היום חזרתי מהצבא ובפניי הוצבו שני מכתבים שקיבלנו בדואר. לאחר מחקר מעמיק במעטפות המכתבים שנשלחו לסבי ז"ל הצלחתי למצוא מספר מילים שהצרוף הפונטי לועזי שלהן רימז על מילים בשפה האנגלית - דואר וההונגריה, ומייד נזכרתי בפורום החביב הזה ... כשפתחתי את המכתב חשכו עייני .עשרות מילים חסרות כל רמז וקו משותף עם שפה המוכרת לעולם החופשי ! הנה לדוגמא הכותרת - Tisztelt Ugyfelunk! ...
אבוי ... האם מישהו מוכן לעזור לי לתרגם מכתב שכזה המתפרש על פני עמוד אחד ? ... אני אשמח לסרוק אותו ולקבל רמז על מה שהוא מכיל ... תודה על שהשקעתם מזמנכם לקריאת ההודעה ...

evike

Well-known member
מנהל
../images/Emo54.gif../images/Emo108.gif שלום אסף

הגעת למקום הנכון. זה הפורום, שבו כולם מוכנים לעזור לכולם. תסרוק את המכתב, כיוון שאם אין לך פונטים הונגרים על המחשב, (אם אתה רוצה, יש הסבר איך להתקין במומלצים של הפורום), יהיה קצת קשה לתרגם. תשלח את המסמך בתור קובץ, בתחתית הדף בו אתה כותב בפורום, תראה את המקום שבו מוסיפים קבצים לנכתב. בטוח, שתקבל תרגום, כמעט מיידי, ממי שיבחין ראשון בקובץ. בהצלחה. evike

באם

New member
נפלא ... זה יהיה נהדר ...

אני מקווה רק שבאמת מדובר בשפה ההונגרית ולא ניסיון של אל-קעיידה להעביר מסרים חתרנים דרך תיבת הדואר של סבי ... בכל מקרה סרקתי את המכתב ואני חייב לציין שמצורף למכתב עוד שובר עם מקומות למילוי ולשליחה חזרה ... אני מקווה שתיהיה לי סיבה לסרוק אותו בעתיד לאחר שתבארו לי את הסריקה הנוכחית ... ושוב תודה ... אגב אני יודע רק מילה אחת בהונגרית - "אגא" שאם אני לא טועה היא מילת צווי לשורש א.כ.ל ... סתם כדי שחברי הפורום יבינו את בורותי בשפה ...

evike

Well-known member
מנהל
../images/Emo54.gif../images/Emo108.gif באם אמרתי לך

שתקבל תרגום במהירות הברק! וגם תארתי שזה יהיה טומי מנהל הפורום הנפלא, שתמיד ראשון בעזרה, ומושיט "יד" לכל ציוץ. אגב, בדקתי באתר של "בנק אוף קנדה", שקבלתי בזמנו מבנק ישראל, כאתר שמתרגם את כל המטבעות לכל המטבעות בעולם, והשווי של 400,000 פורינט לפי השער של היום, הוא כ-8,120 ש"ח. שיהיה לך בהצלחה. evike

באם

New member
כן ! שיחקתם אותה ! ../images/Emo13.gif

8000 שקל הם סכום נחמד לכל הדעות. אבל לצערי אני לא היורש החוקי של המנוח ... ואחרי שביררתי קצת עם אבי בקשר לעניין, ככל הנראה בעניין כבר מטופל בסאגה ארוכה של יחסים עם עורך דין ... וכסף אישי לא יצא לי מזה ...
בכל אופן נורא נורא מעניין אותי כל הסיפור מאחורי הכסף - אחרי הכל מדובר בסוג של הסטוריה משפחתית . והעזרה שקיבלתי מטומי [ תודה ענקית !] אינה מספיקה לצורך העניין ... אין מישהו שיהיה מוכן פשוט לתרגם לי את כל המכתב ? ... או לפחות עיקרים נכבדים ממנו ... ושוב תודה !

טומי*

New member
התירגום בקיצור רב.....

המ מבקשים שאת הטופס המצורף למלא, ולשלוח אליהם חזרה לכתובת המופיעה בפינה השמאלית מעל...תוך 30 יום מקבלת מכתב זה. מדובר בפיצויים ע"ס 400.000 פורינט. אני מאמין שתוכל להעזר בשגרירות ההונגרית שבתל אביב בפנקס 18 ימי הקבלה בימים ב' ו ד' בין השעות 9-12.00 טלפון:03-5466981

vera2

New member
לכותב שמכנה את עצמו באם

אפשר למסור כל מסמך בהונגרית להתאחדות עולי הונגריה והם יתרגמו במדויק ובאם אתה גר רחוק אפשר לישלוח את המסמך בפקס לאחר תיאום טלפוני. כתובת:רחוב אבן גבירול 76 תל-אביב. מספר טלפון:03-6916115 .

למעלה